​Ministerul Educatiei a publicat rezultatele finale de la examenele de Evaluare Nationala. Listele cu notele finale ale absolventilor de clasa a VIII-a, obtinute dupa solutionarea contestatiilor, au fost facute publice si la avizierele scolilor, dar si online, pe edu.ro. Listele cu notele elevilor pot fi sortate pe fiecare judet in parte, in ordinea alfabetica a numelor absolventilor sau dupa media candidatilor.

Rezultatele finale de la Evaluarea Nationala 2015 - dupa solutionarea contestatiilor - au fost publicat astazi, 30 iunie 2015. Mediile obtinute de absolventii claselor a VIII-a la examenele Evaluarii Nationale conteaza in proportie de 75 in admiterea la liceu, restul de 25% fiind media generala cu care au terminat gimnaziul.

Selectaţi judeţul pentru care doriţi sa vizualizaţi listele/rapoartele disponibile:

Rezultate finale Evaluarea Nationala 2015 - Listele complete cu note, pe judete:

Evaluarea Nationala este compusa din trei examene scrise, cu durata de 2 ore fiecare, la disciplinele: Limba si literatura romana, Matematica si Limba si literatura materna - in cazul elevilor care apartin minoritatilor nationale. Primele rezultate, afisate vineri, au adus cea mai mare “promovabilitate” de cand au fost introduse camere video in salile de examen (2012) si pana acum.

Citeste si: