In poligonul Babadag, din judetul Tulcea, se desfasoara, pana pe 28 mai, modulul anual de pregatire "Platinum Eagle", din cadrul exercitiului multinational "Black Sea Rotational Force 15" (BSRF-15), informeaza MApN.

La "Platinum Eagle" se instruiesc in comun 750 de militari din Brigada 1 Mecanizata "Argedava", precum si structuri in sprijin din fortele aeriene si navale, impreuna cu militari din Bulgaria si ai Infanteriei Marine a Statelor Unite ale Americii, dislocati in Europa.

Militarii efectueaza trageri cu armamentul din dotare, cu munitie reala, exercitii de instruire prin parasutare, sprijin aerian apropiat, acordare a primului ajutor in zonele de conflict si exerseaza proceduri de comanda si control la nivelul subunitatilor, precum si proceduri de folosire ale sistemelor de armament anti-blindaj.

BSRF-15 este un exercitiu anual, condus de Comandamentul Fortelor Infanteriei Marine Americane dislocate in Europa si Africa, care se desfasoara in zona Marii Negre, in Balcani si in regiunea Caucazului.

Acesta are drept scop cresterea nivelului de interoperabilitate, prin antrenarea in comun a militarilor in vederea participarii la operatii de mentinere a pacii si de contra-insurgenta, mai noteaza sursa citata.