Premierul Victor Ponta a anuntat, luni, ca ministrul Finantelor, Eugen Teodorovici, urmeaza sa aduca, miercuri, in sedinta de Guvern, modificari in ceea ce priveste impozitarea bacsisului. "E mai grav sa perseverezi in greseala decat sa o recunosti si sa o repari. Daca in practica se gaseste o solutie mai simpla, sunt gata sa o repar. Daca e ceva ce merge prost, vreau sa repar", a subliniat Ponta.

Victor Ponta in sedinta de GuvernFoto: Guvernul Romaniei

Guvernul a decis recent sa legifereze bacsisul, care sa fie astfel evidentiat pe un bon fiscal separat si va fi taxat cu 16%.

La momentul deciziei, ministrul Finantelor explica faptul ca, pentru calatoria cu taxi, aparatul de marcat va trebui modificat astfel incat acesta sa emita, in afara bonului fiscal emis conform distantei parcurse si tarifului perceput pe kilometru, si un bon fiscal pentru bacsisul dat de client taximetristului.

Vinerea trecuta, Avocatul Poporului a sesizat Curtea Constitutionala cu o exceptie de neconstitutionalitate privind Ordonanta de Urgenta 8/2015 (Ordonanta care reglementeaza taxarea bacsisului). Avocatul Poporului sustine ca Ordonanta data de guvernul Ponta "incalca principiul separatiei si echilibrul puterilor in stat" si "afecteaza drepturi si libertati consitutionale, in speta accesul liber la justitie".

HotNews.ro a scris despre o prevedere extrem de controversata din Ordonanta: in cazul unui control al ANAF, o firma poate plati de 10 ori amenda aplicata pentru a nu se suspenda activitatea, dar suma nu se restituie in cazul in care o instanta de judecata anuleaza procesul-verbal de constatare a contraventiei.