O cursa Tarom Bucuresti-Iasi nu a putut ateriza, vineri dimineata, pe aeroportul iesean, din cauza cetii, iar dupa ce a survolat Iasiul timp de aproximativ 30 de minute, avionul s-a intors pe Aeroportul "Henri Coanda".

Directorul de comunicare al companiei Tarom, Georgeta Dinu, a declarat pentru Mediafax ca avionul a plecat, vineri dimineata, de la Bucuresti catre Iasi, unde insa nu a putut ateriza din cauza vremii nefavorabile, echipajul de zbor luand decizia de a reveni la Bucuresti.

La randul sau, directorul Aeroportului Iasi, Marius Bodea, a afirmat ca a fost "un fenomen ciudat" pe aeroportul iesean.

"Erau conditii bune, dar in doua minute s-a lasat o ceata densa si nu s-a mai putut ateriza. Totul s-a petrecut rapid, nu erau conditii pentru aterizare. Avionul a ramas in aer timp de o jumatate de ora, in speranta ca se va ridica ceata, dar in cele din urma, din cauza conditiilor meteorologice, avionul s-a intors pe Otopeni¬, a declarat Marius Bodea pentru corespondentul MEDIAFAX.

El a precizat ca, la ora 12.30, cursa Bucuresti-Iasi se afla inca pe Aeroportul Otopeni si ca aceasta urmeaza sa decoleze catre Iasi.

"Intre timp, la Iasi nu mai sunt probleme. Ceata s-a risipit, sunt conditii optime pentru aterizare", a spus Marius Bodea.

Tot vineri, a fost anulat zborul Iasi-Bucuresti, care urma sa decoleze de pe aeroportul iesean la ora 6.00.

"Avionul nu a mai venit aseara de la Bucuresti la 22.30, tot din cauza cetii. In aceste conditii, cursa retur, ce urma sa decoleze dimineata a fost anulata¬, a mai spus directorul aeroportului iesean.

Marius Bodea a afirmat, de asemenea, ca o cursa spre Roma, programat sa plece de la Iasi la ora 15.00 va decola cu o intarziere de doua ore si jumatate, din cauza unei greve a lucratorilor de la compania Alitalia.