Finantele au publicat proiectul de OUG care fixeaza acciza in lei, amana recalcularea redeventelor si modifica o serie de prevederi. Vezi in text principalele schimbari

de Dan Popa     HotNews.ro
Vineri, 5 decembrie 2014, 9:21 Actualitate | Esenţial

Ioana Petrescu
Foto: HotNews / DP
 documente
(05 Dec 2014) DOC, 157KB
(05 Dec 2014) DOC, 105KB
Ministerul Finantelor Publice a postat vineri dimineata pe pagina sa de internet un proiect de Ordonanta de Urgenta care fixeaza acciza doar in lei (fara sa mai depinda de cursul euro), prelungeste cu un an termenul de modificare a nivelului redeventelor, eliminarea din Codul fiscal a obligatiilor privind organizarea si conducerea contabilitatii in partida simpla si a celor referitoare la completarea Registrului - jurnal de incasari si plati si a Registrului-inventar, pentru contribuabilii care obtin venituri din activitati independente, cedarea folosintei bunurilor si venituri din activitati agricole, dar si alte modificari ale unor acte normative. Vezi in textul articolelor principalele schimbari propuse spre legiferare si consulta proiectul si anexa in atasament.

Principalele schimbari propuse prin proiectul publicat vineri de Finante:

In cazul impozitului pe venit

 • Se propune eliminarea din Codul fiscal, pentru contribuabilii care obtin venituri din activitati independente, cedarea folosintei bunurilor si venituri din activitati agricole, silvicultura si piscicultura a prevederilor referitoare la obligatiile privind organizarea si conducerea contabilitatii in partida simpla si a celor referitoare la completarea Registrului - jurnal de incasari si plati si a Registrului-inventar.
 • Precizarea exceptiilor de la obligatiile privind organizarea si conducerea evidentei contabile in Codul fiscal, in cadrul categoriilor de venituri.
 • Instituirea obligatiei privind completarea Registrului de evidenta fiscala. Modelul si continutul acestui registru vor fi aprobate prin ordin al ministrului finantelor publice.
 • Alte prevederi de natura tehnica.

In privinta Taxei pe valoarea adaugata

Incepand cu 1 ianuarie 2015, companiile care furnizeaza servicii pe cale electronica, servicii telecom, radio si tv catre consumatori vor colecta TVA din Statul Membru in care este stabilit beneficiarul. Aceasta este consecinta modificarii regulilor privind locul prestarii acestor servicii catre consumatori finali (B2C), atat de catre prestatorii stabiliti in UE, cat si de catre prestatorii stabiliti in afara spatiului European. 

Astfel, orice companie care vinde catre consumatorii din UE produse digitale cum ar fi ziare, muzica, software, jocuri, e-books, filme online, televiziune, telefonie sau e-banking va fi vizata de noile reguli din pachetul TVA 2015.

Luand un exemplu practic, un cetatean german care achizitioneaza in anul 2014 un antivirus pe cale electronica din Romania suporta un cost cu TVA de 24%, nivelul TVA din Romania (chiar daca rata aplicabila in Germania este de 19%), insa, din anul 2015, costul pentru acest cumparator va fi de 19% TVA, ca in Germania.

Proiectul Finantelor vine sa armonizeze in legislatia locala aceste noutati.
 • Definirea serviciilor de radiodifuziune si televiziune, pentru a se asigura aplicarea uniforma a noilor reguli privind locul prestarii acestor servicii catre persoane neimpozabile, incepand cu 1 ianuarie 2015;
 • Schimbarea monedei (din lei in euro) in care se vor intocmi declaratiile speciale de TVA si in care se va achita suma TVA datorata in statele membre de consum de catre persoanele impozabile care vor aplica regimurile speciale pentru serviciile electronice, de telecomunicatii, de radiodifuziune sau televiziune, prestate catre persoane neimpozabile, incepand cu data de 1 ianuarie 2015.
 • Instituirea de prevederi potrivit carora, in contextul aplicarii regimului special pentru serviciile electronice, de telecomunicatii, de radiodifuziune sau televiziune, prestate catre persoane neimpozabile, incepand cu data de 1 ianuarie 2015, in cazul in care Romania este statul membru de inregistrare, din sumele transferate fiecarui stat membru de consum  se va retine un procent, conform Regulamentului (UE) nr. 904/2010 al Consiliului din 7 octombrie 2010 privind cooperarea administrativa si combaterea fraudei in domeniul taxei pe valoarea adaugata (reformare);
"Valoarea GAP-ului de TVA din Romania (8%) este alarmanta si denota o problema sistemica care necesita luarea de masuri atat de ordin legislativ, dar si imbunatatirea masurilor administrative si de control care sa conduca la cresterea colectarii acestui impozit. Scaderea cu fiecare punct procentual a GAP-ului de TVA ar genera o crestere cu 3,125% a bugetului general consolidat al statului, iar o relativa normalizare, pana la primul nivel de sustinere (4%), ar insemna o crestere a bugetului general consolidat al statului cu 12,5%.TVA colectata in Romania reprezinta circa 8,28% din PIB ( la nivelul anului 2013), cota comparabila cu GAP-ul de TVA din Romania. In termeni comuni, pentru fiecare 1 leu platit drept TVA, circa 1 leu nu este achitat.

Experienta a confirmat faptul ca aportul TVA la bugetul general consolidat al statului a fost puternic afectat de fenomene de evaziune fiscala complexe, caracterizate prin implicarea unui numar semnificativ de persoane impozabile inregistrate in scopuri de TVA, in lanturi tranzactionale organizate in scopul sustragerii de la indeplinirea obligatiilor fiscale. Aceste persoane impozabile inregistrate in scopuri de TVA fie nu au prezentat risc fiscal la inregistrare,  fie au fost inregistrate in scopuri de TVA prin atingerea sau depasirea plafonului de scutire, fara  posibilitatea de a fi evaluat riscul ca acestia sa nu aiba un comportament fiscal adecvat ulterior inregistrarii.

Numai in urma unor controale din partea organelor fiscale a acestor contribuabili ar fi fost descoperite eventualele fenomene de frauda. In mod ideal trebuie sa se identifice posibile societati fantoma cat se poate de repede, de exemplu  la inregistrarea in scopuri de TVA, si sa se impiedice societatile fantoma sa intre in sistemul TVA. Prin urmare, trebuie sa se evalueze riscul tuturor inregistrarilor noi de TVA si, daca se poate, sa se refuze inregistrarea. Este important sa se observe ca verificarea la inregistrare nu numai ca vizeaza sa impiedice societatile fantoma sa intre in sistemul TVA, dar poate oferi informatii valoroase care sa permita administratiei fiscale sa identifice si sa opreasca frauda din timp. Cea mai buna solutie este sa se opreasca fraudatorii inainte sa inceapa frauda, de la inregistrare, dar nu se poate face mereu. Uneori, societatile care prezinta risc scapa la controlul la inregistrare. De asemenea, fraudatorii pot cumpara o societate existenta si inregistrata in scopuri de TVA, sau pot detine deja societati inregistrate in scopuri de TVA.

Prin urmare, pe langa controlul la inregistrare, este esential sa avem o strategie de identificare timpurie, pentru a identifica fraudele societatilor fantoma cat se poate de repede.

In acest context, intrucat in prezent numai contribuabilii nou infiintati si cei care se inregistreaza prin optiune ca platitori de TVA, ulterior inregistrarii fiscale, sunt supusi verificarii criteriilor de inregistrare care sunt stabilite prin ordin al ministrului finantelor publice,  se impune ca prin lege sa se stabileasca  si o alta categorie de contribuabili care vor fi supusi acestei obligatii, respectiv toate persoanele impozabile carora li s-a anulat inregistrarea in scopuri de TVA  de catre organele fiscale si care solicita reinregistrarea in scopuri de TVA", se arata in Nota de Fundamentare a proiectului Finantelor

Totodata, spun finantistii, se impune crearea unui mecanism de evaluare periodica a unor categorii de persoane impozabile deja inregistrate in scopuri de TVA  care pot prezenta risc crescut:
 • in cazul persoanelor impozabile care sunt inregistrate in scopuri de TVA prin depasire de plafon;
 • de fiecare data cand persoana impozabila are inscris in registrul comertului mentiuni privind modificarea sediului social;
 • de fiecare data cand persoana impozabila are inscris in registrul comertului mentiuni privind schimbarea asociatilor si/sau administratorilor.
Aceste masuri sunt menite sa elimine avantajul concurential neloial  al unui agent economic care se sustrage de la achitarea TVA fata de un contribuabil onest si totodata sa conduca la imbunatatirea colectarii TVA.
5. Au fost introduse prevederi general aplicabile cu privire la declaratiile pe propria raspundere pe care trebuie sa le depuna comerciantii de energie electrica  in vederea aplicarii taxarii inrverse.

Schimbari la nivelul Accizelor si altor taxe speciale
 • Pentru prevenirea fluctuatiei veniturilor din accize la bugetul de stat in functie de variatiile de curs valutar lei/euro stabilite de Banca Central Europeana la data de 1 octombrie a fiecarui an, functie de care se stabileste nivelul in lei a accizelor pentru anul urmator, precum si pentru pastrarea valorii reale a a acestor venituri si a predictibilitatii atat pentru bugetul de stat cat si pentru mediul de afaceri, este necesara stabilirea nivelului accizelor in lei si actualizarea cu cresterea preturilor de consum.

 • Astfel, incepand cu 1 ianuarie 2015 nivelul accizelor va fi exprimat in lei pe unitatea de masura utilizand nivelul in lei practicat in anul 2014. Incepand cu anul 2016, nivelul astfel obtinut se actualizeaza anual cu cresterea preturilor de consum, din ultimele 12 luni, calculata in luna septembrie a anului anterior celui de aplicare, comunicata oficial de Institutul National de Statistica pana la data de 15 octombrie.

 • In cazul tigaretelor, prin stabilirea in lei a nivelului accizei minime s-a constatat ca nivelul de 90 de euro/1000 tigarete, nivel minim impus prin Directiva 2011/64/UE a Consiliului din 21 iunie 2011 privind structura si ratele accizelor aplicate tutunului prelucrat, si care era negociat a fi atins la 1 ianuarie 2018, va fi atins la 1 aprilie 2015. In consecinta calendarul de crestere graduala a accizei minime pentru tigarete cuprins in anexa 6 a Codului fiscal nu se mai justifica, aceasta anexa fiind abrogata.  Stabilirea in lei a cuantumului accizelor datorate bugetului de stat implica si stabilirea anuala in lei a accizei specifice pentru tigarete. Avand in vedere ca determinarea anuala a acestei componente a accizei pentru tigarete este un procedeu pur tehnic, care presupune numai efectuarea unor calcule si care nu necesita avizul altor institutii, in vederea fluidizarii procesului legislativ si pentru operativitate, se propune ca acciza specifica sa fie aprobata prin Ordin al ministrului finantelor publice.

 • Totodata, pentru unitate de tratament, nivelul impozitului datorat pentru titei precum si accizele datorate pentru alte produse decat cele pentru care se datoreaza accize armonizate cu directivele europene, va fi exprimat tot in lei pe unitatea de masura, cu actualizare la indicele preturilor de consum din ultimele 12 luni.
 • In acelasi sens, se impune stabilirea in lei a nivelului diferentiat al accizelor care se restituie operatorilor economici pentru motorina utilizata drept carburant in transportul rutier de marfuri si de persoane.
 • Totodata, s-a introdus o formula de calcul, ca masura tranzitorie pentru anul 2015, prin care se reglementeaza modul in care se stabileste cuantumul garantiilor minime si maxime, stabilite in euro si prevazute in Normele metodologice de aplicare a Legii nr. 571/2003 privind Codul fiscal, aprobate prin Hotararea Guvernului nr. 44/2004, cu modificarile si completarile ulterioare. 

Modificari ale contributiilor sociale obligatorii
Venituri din activitati independente
 • Sunt efectuate corelatii cu prevederile Titlului III, referitoare la eliminarea sintagmei "pe baza datelor din evidenta contabila in partida simpla" si inlocuirea acesteia cu sintagma "pe baza datelor din contabilitate", ca urmare a propunerilor de modificare a Legii contabilitatii nr. 82/1991, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, precum si a proiectului de Ordin pentru aprobarea Reglementarilor contabile privind contabilitatea in partida simpla.

Legea nr. 95/2006 privind reforma in domeniul sanatatii
Titlul XI "Finantarea unor cheltuieli de sanatate"

S-au corelat prevederile referitoare la contributiile pentru finantarea cheltuielilor pentru sanatate cu cele referitoare la nivelul accizelor, in sensul exprimarii acestora in lei.
Totodata, in vederea aplicarii unui tratament unitar tuturor platitorilor de accize, se introduce obligatia de plata a contributiilor pentru finantarea cheltuielilor pentru sanatate si in sarcina operatorilor economici care efectueaza achizitii intracomunitare de bauturi alcoolice si produse din tutun.

Deoarece contributiile pentru finantarea unor cheltuieli de sanatate reprezinta o parte din contravaloarea accizelor datorate la bugetul de stat, se impune corelarea termenului de plata a acestora cu termenul de plata a accizelor prevazut in Codul fiscal. De asemenea s-a implementat un mecanism de actualizare anuala a contributiilor similar celui utilizat pentru determinarea nivelului accizelor armonizate.

Amanarea unor termene
 • Termenul prevazut la art. 7 din Ordonanta Guvernului nr.7/2013 privind instituirea impozitului asupra veniturilor suplimentare obtinute ca urmare a dereglementarii preturilor din sectorul gazelor naturale, cu modificarile si completarile ulterioare, termenul prevazut la art.6 din Ordonanta Guvernului nr.6/2013 privind instituirea unor masuri speciale pentru impozitarea exploatarii resurselor naturale, altele decat gazele naturale, aprobata prin Legea nr.261/2013, precum si termenul prevazut la art. 6 din  Ordonanta Guvernului nr.5/2013 privind stabilirea unor masuri speciale de impozitare a activitatilor cu caracter de monopol natural din sectorul energiei electrice si al gazului natural, se proroga pana la data de 31 decembrie 2015, inclusiv


Citeste mai multe despre   17071 vizualizari

 • +17 (19 voturi)    
  Intrebare impozit pe venit (Vineri, 5 decembrie 2014, 10:22)

  JohnnyBoy [utilizator]

  Poate cineva sa imi spuna la ce se refera mai exact eliminarea obligatiilor "privind organizarea si conducerea contabilitatii in partida simpla si a celor referitoare la completarea Registrului - jurnal de incasari si plati si a Registrului-inventar" pentru activitatile independente ? Adica nu se mai tin deloc, sau nu se mai tin simplificat ?
 • +42 (46 voturi)    
  Schimbati poza (Vineri, 5 decembrie 2014, 10:24)

  autor_necunoscut_84 [utilizator]

  Va rog frumos, apel catre redactie sa schimbati poza cu Dna ministru. Nu mai suport sa vad fata asta zambareta, langa stiri serioase. Ok am inteles ca e ironica poza asta pusa aici, dar pls, imi strica toata dimineata. Mi-am luat o cafea, am venit la munca, am deschis laptopul, am tastat Hotn..., google a preluat restul... totul bine si frumos si dau peste fata asteai cu zambetul ala tamp. Ce dumnezeu, nu va ganditi si la oamenii normali ca le-ati stricat o zi de vineri frumoasa?
  • +22 (24 voturi)    
   Referitor la D-na ministru... (Vineri, 5 decembrie 2014, 11:46)

   doi si-un sfert [utilizator] i-a raspuns lui autor_necunoscut_84

   Numai unii oameni pot fi permanent fericiti pe lumea asta... Ghici care.
  • +4 (6 voturi)    
   Pozele (Sâmbătă, 6 decembrie 2014, 16:06)

   batmanss [utilizator] i-a raspuns lui autor_necunoscut_84

   cu Razgandeanu imi strica mie ziua , ca fatuca asta va dispărea curand din peisajul politic, sper.
 • +15 (21 voturi)    
  cat mai e euro-ul? 4,80? 8,40? (Vineri, 5 decembrie 2014, 10:42)

  ouyang [utilizator]

  puneti direct in titlu.
 • -19 (23 voturi)    
  Deci unde sunt (Vineri, 5 decembrie 2014, 12:32)

  xrogo [utilizator]

  acele mariri de taxe si impozite uriase preziae de toti expertii economisti si finantisti,unde sunt taierile si anularea celor promise in campania electorala?
  Vorbe,vorbe goale,aruncate in vant,dar cine seamana vant,culege furtuna!!!
  • +19 (21 voturi)    
   Fericit (Vineri, 5 decembrie 2014, 13:32)

   SKLR87 [anonim] i-a raspuns lui xrogo

   Tu intelegi cum functioneaza accizele si impactul pe care il au asupra absolut tuturor produselor pe care le achizitionezi ? Intelegi ca prin aceasta ordonanta accizele cresc peste nivelul asteptat pentru 2015, nivel crescut deja tot prin ordonanta data de guvernul psd ? Daca nu, nu stiu daca sa-mi fie mila de tine sau sa te invidiez pentru fericirea in care traiesti sub bolovanul tau. Baga bani.
   • -2 (6 voturi)    
    Mai badie, (Sâmbătă, 6 decembrie 2014, 8:21)

    xrogo [utilizator] i-a raspuns lui SKLR87

    matale ori nu stii sa citesti,ori nu vezi bine,ori esti rau intentionat,accizele pe 2015 vor ramane la acelasi nivel ca si in anul 2014!!!
    • +1 (3 voturi)    
     Uita-te (Sâmbătă, 6 decembrie 2014, 20:16)

     SKLR87 [anonim] i-a raspuns lui xrogo

     Accizele pe 2015 ar fi trebuit sa scada sub nivelul din 2014, conform ordonantei pe care a dat-o tot guvernul PSD. Acum au dat o alta ordonanta prin care le ingheata la nivelul din 2014. Le-au oprit scaderea. Adica vor fi mai mari decat ar trebui. Vei plati mai mult decat ar fi trebuit. Intelegi ? Esti satisfacut cu performanta asta ? Trezeste-te, ca te minte ponta iar cu zambetul ala gales din spatele ochelarilor cum ca nu se maresc taxele, dar ramai cu mai putini bani in buzunar decat ar trebui, istetule. Iti place sa te "faca" cum vrea ? Esti masochist ?
    • -1 (1 vot)    
     Amin Ponta Viorel Victor cel MsTO ! (Duminică, 7 decembrie 2014, 8:56)

     Plagarus [utilizator] i-a raspuns lui xrogo

     Decizia de reducere a CAS cu cinci puncte a fost una electorală, deci nu poţi să-i ceri ministrului să-ţi zică rapid de 5 miliarde de lei ca sursă de acoperire a deficitului nou-creat când ea, decizia, are la bază calcule pur politice.(nvMTO)
     “O să lucrăm la toate”, răspundea premierul la întrebarea de unde bani? Când vom face bugetul pe 2015!

     “Domnule preşedinte, o să ne descurcăm. Ţara asta se descurcă!”.(Viorel Victor P)
     Care sunt sursele de acoperire a găurii bugetare provocate de scăderea CAS cu 5%?
     Show me the money Viorele expremieRUS !
  • +9 (11 voturi)    
   Nu vom mai fi multi contribuabili pe aici ! (Vineri, 5 decembrie 2014, 17:15)

   Plagarus [utilizator] i-a raspuns lui xrogo

   Urmeaza o OUG marca Ponta Viorel prin care RO trece la climatul tropical de la 01/01/2015 si gata cu inundatiile ca oricum sau injumatatit in 2014 investitiile in zonele de risc !
  • +8 (10 voturi)    
   Deja e sufocant si o sa fie si mai sufocant (Vineri, 5 decembrie 2014, 21:12)

   Wanheda [utilizator] i-a raspuns lui xrogo

   Tu nu stii pe ce lume traiesti se pare. Accizele is astronomice si faptul ca alimentele au tva 24%...e o crima.
   • -2 (4 voturi)    
    Nu zau, (Sâmbătă, 6 decembrie 2014, 8:18)

    xrogo [utilizator] i-a raspuns lui Wanheda

    deci tu erai ala care te dadeai de ceasul mortii cand se marea TVA-ul de catre Base,Boc si ai lui?
    • +1 (3 voturi)    
     Nope, nu eu, eram plecat deja (Sâmbătă, 6 decembrie 2014, 17:08)

     Wanheda [utilizator] i-a raspuns lui xrogo

     Si n-am votat nici pe Bas nici pe portocalii, doar un alt tip de jivine.
  • +1 (5 voturi)    
   Doar un "destept"ca voi (Sâmbătă, 6 decembrie 2014, 12:01)

   , AlwaysToTheRight, NeveRed! [utilizator] i-a raspuns lui xrogo

   putea pune astfel de intrebari!
   La cate biruri ati pus, mai trebuie sa mai cresteti ceva?
   La cate pomeni v/ ati dat, mai e nevoie de taxe?!
   Apropo, la ce curs s/a stabilit nivelul accizelor?
   Repet, doar cei ca tine (ignoranti sau prost educati, lenesi si milogi, ...) pot pune intrebari de cretini!
 • +13 (15 voturi)    
  DE CE NU FACETI LA NIVELUL DIN... (Vineri, 5 decembrie 2014, 14:30)

  schroedinger [utilizator]

  1 Octombrie 2005, cand 1 EUR era 3,5521 lei?
  Daca tot vreti sa ne terminati, faceti-l 10 lei si gata! Si din 2016 ii tot aplicati rata de inflatie anuala pe care tot voi o sa o scoateti la 10% pe an!
 • +13 (15 voturi)    
  Suprataxa de 7 euro centi (Vineri, 5 decembrie 2014, 14:51)

  kralizec [utilizator]

  S-a abrogat suprataxa de 7 euro centi?
  Era cica taxa destinata exclusiv autostrazilor si nu s-a facut nimic in acest sens. Cei care au furat aceste venituri ar trebui judecati.
 • +13 (15 voturi)    
  Gata cu rabdarea FMI-ului,ia-ti usturoiul si pleac (Vineri, 5 decembrie 2014, 17:07)

  Plagarus [utilizator]

  Ioano tu esti din alt film, noroc ca ai ajuns intr-un guvern condus tot de un " boschetar "economic
 • 0 (2 voturi)    
  no comment (Sâmbătă, 6 decembrie 2014, 8:56)

  chiuariu [utilizator]

  The VAT Gap is the difference between the expected VAT revenue and VAT actually collected by national authorities.

  In 2012, the lowest VAT Gaps were recorded in the Netherlands (5% of expected revenues), Finland (5%) and Luxembourg (6%). The largest Gaps were in Romania (44% of expected VAT revenues), Slovakia (39%) and Lithuania (36%).

  http://europa.eu/rapid/press-release_IP-14-1187_en.htm
 • +2 (4 voturi)    
  moromete (Sâmbătă, 6 decembrie 2014, 10:20)

  demaGOGU [utilizator]

  anu asta finantele e mai ale dreak ca niciodata
 • +1 (5 voturi)    
  Se poae (Sâmbătă, 6 decembrie 2014, 11:14)

  SRA [utilizator]

  DEFICIT 0,9 % din PIB este possibil, SE POATE !

  Diminuarea cheltuelilor inutile din administratia centrala si locala,

  Guvern cu 7 ministere, unul din ele tinut de Premier ;


  1. Ministerul JUSTITIEI si POLITIEI
  2. Ministerul ECONOMIEI
  3. Ministerul MEDIULUI, TRANSPORTURILOR, ENERGIEI si COMUNICATIEI
  4. Ministerul de INTERNE
  5. Ministerul APARARII NATIONALA, PROTECTIA POPULATIEI, si a SPORTULUI
  6. Ministerul AFACERILOR EXTERNE
  7. Ministerul de FINANTE
  • +2 (4 voturi)    
   //\\ (Sâmbătă, 6 decembrie 2014, 13:06)

   LiviuP01 [utilizator] i-a raspuns lui SRA

   La ministerul educatiei renuntam?
   • -1 (1 vot)    
    educatia (Duminică, 7 decembrie 2014, 11:29)

    ViR [utilizator] i-a raspuns lui LiviuP01

    cred ca tine de protectia populatiei
  • +2 (6 voturi)    
   cand ai clocit bre.... (Sâmbătă, 6 decembrie 2014, 13:39)

   oxxxxxyyyyya [utilizator] i-a raspuns lui SRA

   fantasmagoria asta..???
 • -1 (1 vot)    
  Stat M...t! (Sâmbătă, 6 decembrie 2014, 12:01)

  Crop [utilizator]

  Umbla ei la PFA asa cum a promis Ponta asta vara.
 • +6 (8 voturi)    
  tontu' si cu toanta...... (Sâmbătă, 6 decembrie 2014, 13:36)

  oxxxxxyyyyya [utilizator]

  fac bugetul romaniei.........oare pana cand ii mai suportam..??????
 • +7 (9 voturi)    
  Asta e (Sâmbătă, 6 decembrie 2014, 14:07)

  RoFa [utilizator]

  doamna Sinistru fiindca doamna Ministru nu a fost niciodata. E doar o individa adunata de prin sapte zari, adusa in guvernul romanesc cu zaharelul de plagiatorul nostru de frunte si pusa acolo sa faca ce ii zice 'mnealui iar ea face fiind complet lipsita de propria gandire. Urmarile acestiu joc al inconstientilor le simte populatia - din pacate ei insisi, nu! Copila asta fara creieras propriu se va intoarce in curand in America si va mai adauga in CV-ul personal un titlu "nobiliar" ceea ce o va face sa fie mai mandra de sine cand se va uita in oglinda. In rest numai de bine - ce a lasat in urma nu va conta ca pana in America nu o sa se auda jalea Romaniei!
 • +3 (5 voturi)    
  Impertinenti si puturosi. (Sâmbătă, 6 decembrie 2014, 17:54)

  vali47 [utilizator]

  Asa sunt cei de la MF,ca tot Guvernul Ponta.Deabia acum fac cadrul legislativ pentru bugetul anului 2015.Ca absolventa Harvard,Ioana Petrescu face de ras renumele prestigioasei Universitati.Cum crede ca va incepe anul 2015 daca nu ai un buget clar.Daca nu stie sa citeasca,presupun ca stie sa citeasca.daca nu-i bugetul aprobat de Parlament in anul 2015 se a[plica prevederile din 2014 diminuate cu 10%.deci din start pornesc in 2015 cu un handicap si cand pasesti cu stangul,prost va merge tot anul.sa mai intamplat asta si asa a fost.Ani buni au ajuns dezastruosi pentru buget si pentru noi.Pornesti anul cu incertitudini,nervi si ei zambesc cu nesimtirea specifica indiferentei .


Abonare la comentarii cu RSSBuchete.ro de 12 Ani: Florarie Online cu Livrare Flori la Domiciliu in Bucuresti

ESRI

Top 5 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version
Marţi