Cea mai scazuta temperatura din tara s-a inregistrat luni dimineata la Miercurea Ciuc, unde mercurul termometrelor a coborat pana la minus 15 grade Celsius. Meteorologul de serviciu de la Statia Meteo Miercurea Ciuc, Tanko Karoly, a declarat ca aceasta valoare s-a consemnat in jurul orei 5.30, dupa care cerul s-a acoperit de nori si temperatura a crescut putin, pana la minus 13 grade Celsius, scrie Agerpres.

Valoarea de minus 15 grade Celsius este cea mai scazuta inregistrata la nivel national. De data aceasta a fost mai frig decat la Varful Omu, unde se inregistreaza, de asemenea, de obicei, temperaturi foarte scazute.

Prima zi a lunii decembrie a adus temperaturi scazute si in alte localitati ale judetului Harghita, supranumit Polul Frigului sau Mica Siberie a Romaniei.

La Bucin au fost minus 11 grade Celsius, la Joseni s-au consemnat minus 10 grade, la Toplita au fost minus 7 grade Celsius, iar la Odorheiu Secuiesc s-au inregistrat minus 3 grade Celsius.

Minima absoluta a lunii decembrie in Harghita a fost de minus 33 grade Celsius si s-a inregistrat la Miercurea Ciuc in anul 1998.