Peste 300 de oameni au participat, duminica seara, in Piata Universitatii, la un nou protest pentru alegeri libere si cresterea numarului de sectii de votare pentru romanii din diaspora, dar si impotriva premierului Victor Ponta. Cei peste 300 de manifestanti s-au aunat pe trotuarul din fata grupului statuar de la Teatrul National. Ei au cantat imnul national si au scandat "Ponta nesimtit / Pe romani i-ai umilit", "Jos Ponta, jos / Esti un mincinos", "Ponta reales / La al 15-lea congres", "Klaus, Klaus / Scapa-ne de Mickey Mouse!", "DNA, DNA / Scapa-ne si de Ponta!" si "Ponta, nu uita / Esti mai rau ca ebola!". In Piata Universitatii s-a aflat, duminica seara, si un grup de 20 de pensionari, foarte vocal, care au venit in multime, certandu-se cu protestatarii si laudandu-i pe Victor Ponta si Mihai Gadea. Grupul de pensionari a fost in cele din urma separat de ceilalti manifestanti de un cordon de jandarmi, insa a continuat sa scandeze impotriva DNA si a lui Traian Basescu si i-a acuzat pe ceilalti protestatari ca sunt platiti de Monica Macovei. Un nou protest in Piata Universitatii a fost anuntat pentru luni, la ora 18:30.

Protest pentru alegeri libereFoto: Hotnews

------------------------------------------

Ora 20:20: Protestul s-a incheiat. In Piata Universitatii au mai ramas doar 7-8 pensionari, care stau de vorba cu jandarmii.

Ora 20:05: Protestul se apropie de final, in piata mai sunt circa 50-70 de oameni. Unul dintre manifestanti a anuntat, la portavoce, un nou protest pentru luni, la ora 18:00 - 18:30.

Ora 19:55: Mobilizarea continua sa scada, in Piata Universitatii mai sunt, la aceasta ora, mai putin de 150 de manifestanti.

Ora 19:48: O parte dintre manifestanti au plecat. In Piata Universitatii au mai ramas circa 200 de oameni care scandeaza "Iesiti din casa daca va pasa!".

Ora 19:30: Numarul manifestantilor incepe sa scada.

Ora 19:20: Mobilizare mai slaba decat in seara precedenta. De fiecare data cand protestatarii iau cuvantul la portavoce, grupul de pensionari incepe sa scandeze pentru a-i acoperi.

Ora 18:58: In randul protestatarilor s-a mai format un grup de circa 10 barbati cu varsta in jurul a 50 de ani, care mai devreme scandau "Toate partidele, aceeasi mizerie", care acum striga "Sa vina Roberta sa ne numere!".

Ora 18:54: Protestatarii scandeaza "Klaus, Klaus / Scapa-ne de Mickey Mouse!" si "DNA, DNA / Scapa-ne si de Ponta!".

Ora 18:50: Multimea scandeaza "Ponta, nu uita / Esti mai rau ca ebola!"

Ora 18:45: Numarul manifestantilor a ajuns la peste 300. Grupul de pensionari scandeaza impotriva lui Traian Basescu, a DNA si a Monicai Macovei. In multime se afla si un grup de circa 10 oameni care scandeaza "Toate partidele, aceeasi mizerie", mesaj care este preluat din cand in cand de grupul de pensionari.

Ora 18:30: Grupul de pensionari (20 de persoane) scandeaza "Basestii de 10 ani / Iau spaga de la tigani". De cealalta parte a cordonului de jandarmi, unul dintre protestatari recita la megafon poezia dedicata de Vadim Tudor lui Victor Ponta.

Ora 18:22: In Piata Universitatii sunt acum circa 200 de protestatari si 20 de pensionari. Un cordon de jandarmi a separat cele doua grupuri.

Ora 18:17: Grupul de pensionari este foarte vocal si se cearta cu ceilalti manifestanti. Pensionarii striga "Dupa Voiculescu sa intre si Basescu", "DNA, DNA, acolo e mafia!", "Basescu la puscarie!". Ei ii acuza pe manifestanti ca sunt platiti de Monica Macovei pentru a veni la protest. Unul dintre protestatari le-a oferit pensionarilor 50 de lei pentru a pleca acasa, intrebandu-i daca au primit mai mult.

Ora 18:00: Numarul manifestantilor a crescut la aproximativ 150. Se scandeaza "Ponta nesimtit / Pe romani i-ai umilit", "Jos Ponta, jos / Esti un mincinos", "Ponta reales / La al 15-lea congres". Protestatarii au cantat imnul national. In Piata Universitatii se afla si un grup de 10 pensionari care agita un steag tricolor, se plimba prin multime si ii lauda pe Victor Ponta si Mihai Gadea. Pensionarii au scandat "Basescu si mafia lui / Sa se duca dracului".

Ora 17:40: Aproape 100 de protestatari se afla la aceasta ora in Piata Universitatii. Deocamdata nu se scandeaza nimic. In zona au venit si cativa jandarmi.