Seful Politiei Rutiere, comisarul sef Lucian Dinita, a fost inlocuit din functie miercuri, atributiile sale fiind preluate temporar, pana la numirea unui alt sef, de adjunctii Costin Tatuc si Cristian Crai, au declarat pentru Mediafax oficiali din Politia Romana.

Lucian DinitaFoto: Agerpres

Potrivit unui comunicat difuzat de Inspectoratul General al Politiei Romane (IGPR), citat de Agerpres, Dinita va indeplini atributiile functiei de adjunct al sefului Brigazii Rutiere din cadrul DGPMB.

"Prin dispozitie a inspectorului general al Politiei Romane, cu data de 30 aprilie a.c., comisar-sef de politie Dinita Lucian a fost eliberat din functia de director al Directiei Rutiere din cadrul Inspectoratului General al Politiei Romane. Cu aceeasi data, comisarul-sef de politie va indeplini atributiile functiei de adjunct al sefului Brigazii Rutiere din cadrul DGPMB", se precizeaza in comunicatul citat.

Seful Politiei Rutiere, Lucian Dinita, si trei subalterni ai acestuia cu functii de conducere erau cercetati prealabil, din dispozitia sefului Politiei Romane, Petre Toba, in contextul cazului ofiterului cercetat penal dupa ce a fost prins cu permis de conducere fals.

Cei trei subalterni ai lui Dinita erau adjunctul acestuia, Costin Tatuc, seful Politiei Autostrazi, Carol Varna, si Paul Toma, tot de la Directia Rutiera din Politia Romana.

"Inspectorul general (Pere Toba - n.r.) a dispus declansarea procedurii de cercetare prealabila fata de patru ofiteri cu functii de conducere din cadrul Directiei Rutiere, in vederea stabilirii existentei sau inexistentei abaterilor disciplinare de: comportarea necorespunzatoare, in serviciu, familie sau in societate, care aduce atingere onoarei, probitatii profesionale a politistului sau prestigiului institutiei, fata de un ofiter de politie, precum si a celei de neglijenta manifestata in indeplinirea indatoririlor de serviciu sau a dispozitiilor primite de la sefii ierarhici sau de la autoritatile anume abilitate de lege, fata de toti patru", precizeaza Politia Romana.