Ministerul Educatiei Nationale a centralizat notele obtinute de elevii claselor a XI-a la simularea examenelor de Bacalaureat 2014. Rezultatele obtinute de elevii claselor a XI-a la simularile BAC-ului arata astfel: la proba de Limba romana - 44,22% dintre elevi au luat note peste 5, la proba pentru Limba materna - 62,42%, iar la proba obligatorie a profilului (Matematica sau Istorie) - 36,32%.

Rezultate exameneFoto: Agerpres
  • Amintim ca 56,4% dintre absolventii de clasa a XII-a au promovat anul trecut Bacalaureatul, dupa ce in 2012 promovabilitatea la nivel national a fost de 44,26%. (Detalii aici

Notele obtinute de elevi la simularile bacalaureatului nu se contesta si nu se trec in catalog. Rezultatele sunt analizate la nivelul fiecarui liceu, prin discutii individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, sedinte cu parintii, precum si la nivelul consiliului profesoral, in vederea adoptarii unor masuri pentru imbunatatirea performantelor scolare, informeaza Ministerul Educatiei Nationale (MEN).

Elevii clasei a XI-a nu au sustinut proba la alegere, avand in vedere ca aria de acoperire disciplinara in clasa a XI-a nu este similara celei de clasa a XII-a. De asemenea, elevii clasei a XI-a au sustinut proba la Istorie (proba obligatorie a profilului) in baza programei parcurse pentru clasa a XI-a, si nu a XII-a, asa cum se procedeaza in cadrul examenului national de Bacalaureat, precizeaza MEN.

Scopul acestei testari este familiarizarea elevilor cu rigorile examenului si optimizarea rezultatelor la bacalaureat, precizeaza Ministerul Educatiei Nationale in Procedura privind organizarea si desfasurarea simularii evaluarii nationale pentru elevii clasei a VIII-a si a simularii probelor scrise ale examenului de bacalaureat national, in anul scolar 2013-2014.

Descarca de mai jos: