Rezultatele obtinute de elevii claselor a XII-a la simularea examenelor de Bacalaureat 2014 au fost publicate de Ministerul Educatiei Nationale. Rezultatele au fost publicate defalcat, pe fiecare disciplina de testare in parte. Elevii clasei a XII-a au obtinut note peste 5, astfel: 52,8% la Limba romana, 67,78% la Limba materna, 42,51% la proba obligatorie a profilului (Matematica sau Istorie) si 53,92% la proba la alegere a profilului.

Evaluarea elevilorFoto: Agerpres
  • Amintim ca 56,4% dintre absolventii de clasa a XII-a au promovat anul trecut Bacalaureatul, dupa ce in 2012 promovabilitatea la nivel national a fost de 44,26%. (Detalii aici

Scopul organizarii de catre Ministerul Educatiei Nationale (MEN) a simularii probelor scrise de Bacalaureat, este, pe de o parte, familiarizarea elevilor cu rigorile acestui tip de examen, iar pe de alta parte, de a ajuta elevii sa constientizeze nivelul de pregatire, inainte de Bacalaureat, si de a lua masuri in consecinta pentru imbunatatirea rezultatului final, informeaza MEN.

Noutatile pe care MEN le-a adus in acest an au fost:

  • includerea elevilor de clasa a XI-a in cadrul simularii
  • faptul ca subiectele pentru probe au fost unice, la nivel national

Subiectele au fost diferentiate, in functie de filiera, profil si specializare, si au fost realizate de catre Centrul National de Evaluare si Examinare, in conformitate cu modelele de examen publicate inca din luna noiembrie 2013 pe edu.ro.

Rezultatele obtinute la simularile nationale din anul scolar 2013-2014 nu vor fi trecute in catalog, dar sunt analizate la nivelul fiecarei unitati de invatamant, prin discutii individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, sedinte cu parintii, precum si la nivelul consiliului profesoral, in vederea adoptarii unor masuri pentru imbunatatirea performantelor scolare, precizeaza MEN.

Descarca de mai jos: