Daciana Sarbu, nevasta premierului Victor Ponta, cumpara de la BCR Leasing, in 2013, un Range Rover de peste 100.000 de euro cu doar 34.000 de euro.Victor Ponta, prim-ministrul Romaniei, ii vinde directorului BCR Leasing o garsoniera - in 2012, an de profunda criza imobiliara - cu 80.000 de euro. In noiembrie 2013, directorul BCR Leasing devine membru in Consiliul de Administratie al TAROM, compania aviatica detinuta de statul roman prin Ministerul Transporturilor, parte a Guvernului Romaniei condus de Victor Ponta. Iar partea cu adevarat frumoasa nu e parafata, inca, dar urmeaza, scrie Catalin Prisacariu pe blog.

Chilipir de litraj mare pentru ecologista Daciana

Luxul e scump, chiar si in Romania si chiar daca esti premier. Dar un masinoi care, in mod normal, te costa intre 100.000 si 140.000 de euro poate fi cumparat undeva la un sfert din suma daca stii pe cine trebuie. Saptamana trecuta, v-am povestit ca Ponta stia pe cine trebuie: pe directorul BCR Leasing, Ionut Bogdan Speteanu. Asa ca, de la BCR Leasing, Daciana Sarbu (sotia lui Ponta) si-a cumparat un Land Rover Range Rover cu 34.000 de euro. Inaintea doamnei prim-ministru, Range-ul fusese platit de o firma din Oradea, dar nu integral. E clar, deci, ca pentru un astfel de chilipir (masina are an de fabricatie 2011, deci leasing-ul anterior nu avea nici doi ani la data incheierii contractului de catre Daciana) trebuie sa cunosti pe cineva foarte sus la societatea de leasing. Poate chiar pe director.

Seful BCR Leasing a cumparat o garsoniera cu 80.000 de euro de la Ponta

Ponta, insa, mai are un contract cu BCR Leasing. De data asta, in nume personal, din 2012. Pentru un Citroen DS de viteza care il costa pe premierul Romaniei cam 30.000 de euro. Cum spuneam, tot la BCR Leasing si acest contract, semnat la sfarsitul verii lui 2012. La acea data, deja, Ponta avea o legatura stransa cu CEO-ul BCR Leasing, Ionut Bogdan Speteanu. Caruia, in martie 2012, ii vanduse un apartament si o garsoniera, in acelasi bloc, pe strada Jiului (nu va dam, inca, adresa exacta, mai avem noi ceva de sapat in jurul blocului si dupa aia va fi la liber, nu va impacientati). Apartamentul l-a costat pe Speteanu 130.000 de euro, iar garsoniera inca 80.000 de euro. Cu totul, CEO-ul BCR Leasing i-a platit lui Victor Ponta 210.000 de euro. Asadar, intr-un an de tot cacatul din punct de vedere imobiliar, Speteanu i-a dat lui Ponta (care nu era inca premier) 80.000 de euro pe o garsoniera.