Pe pagina protestului organizat duminica in Capitala impotriva Guvernului si a ingerintelor parlamentarilor in justitie s-a publicat un sondaj prin care unul dintre participantii la proteste cere supunerea la vot daca "pentru beneficiul unui protest declarat fara lideri" nu ar trebui ca lectorul Universitar Claudiu Craciun sa se retrega din reprezentarea miscarii "Uniti Salvam". Craciun este unul dintre liderii informali ai protestelor din acest an, acuzat ca ar fi deturnat unele dintre manifestari. Craciun a fost lider si la protestele anti-Basescu din 2012 si sustinator al cauzei USL la o dezbatere in Parlamentul European.

Claudiu CraciunFoto: AGERPRES

Sondajul lansat pe pagina de Facebook a protestului de Duminica a strans pana in acest moment 263 de voturi pentru "retragerea" lui Craciun si 107 voturi impotriva.

Textul sondajului postat:

"Din cauza unei perceptii negative, si pentru beneficiul unui protest declarat fara lideri, propun la vot, si in acest fel in atentia lui Claudiu Craciun, sa se retraga public din reprezentarea miscarii. Desi eu personal ii acord toata stima si respectul, este momentul ca, printr-o declaratie publica, sa sustina faptul ca miscarea merge mai departe si fara el.

Doriti ca Lect. Univ. Claudiu Craciun sa se retraga din imaginea publica ca fiind reprezentant al miscarii?"

Claudiu Craciun, lector universitare la SNSPA, a fost acuzat in luna octombrie ca a deturnat traseul unui mars de protest pe la Palatul Cotroceni, in loc sa treaca prin fata DNA, acolo unde era organizat un alt protest fata de schimbarile din functie a procurorilor care instrumentasera dosarele lui Liviu Dragnea si Adrian Nastase.

Citeste aici mai multe detalii si vezi cine este Claudiu Craciun

Cum s-a scris istoria mitingului anti-Rosia Montana de duminica: Sociologul Mircea Kivu a cerut ca marsul sa treaca si pe la DNA pentru a arata sustinere fata de Justitie, "maestrul de ceremonie" Claudiu Craciun a refuzat: Lupta pe tema justitiei este doar o lupta convenabila pentru ei, o continuare a isteriei din 2012