Examenele Evaluarii Nationale 2014 vor incepe in 23 iunie, cu proba scrisa la Limba si literatura romana, iar pe 1 iulie vor fi afisate rezultatele finale. Ministerul Educatiei Nationale a publicat in Monitorul Oficial ordinul privind organizarea evaluarii nationale pentru absolventii clasei a VIII-a in anul scolar 2013-2014. Examenul va fi supravegheat video si anul viitor, iar camerele vor fi instalate si in salile in care se descarca subiectele, precum si in salile in care se evalueaza lucrarile scrise.

Calendar Evaluarea Nationala 2014

13 iunieIncheierea cursurilor pentru clasa a VIII-a

16 - 18 iunieInscrierea la Evaluarea Nationala

23 iunieLimba si literatura romana - proba scrisa

24 iunieLimba si literatura materna - proba scrisa

25 iunieMatematica - proba scrisa

27 iunieAfisarea rezultatelor (pana la ora 16:00)

27 iunieDepunerea contestatiilor (orele 16:00 - 20:00)

28 iunie - 30 iunieRezolvarea contestatiilor

1 iulieAfisarea rezultatelor finale dupa contestatii

Ministerul Educatiei Nationale a publicat in Monitorul Oficial astazi, 6 septembrie, Ordinul privind organizarea si desfasurarea evaluarii nationale pentru absolventii clasei a VIII-a in anul scolar 2013-2014. Examenul se va desfasura in conformitate cu metodologia aplicata si anul acesta. Se modifica insa Programa pentru limba si literatura slovaca materna, valabila pentru evaluarea nationala in anul scolar 2013-2014. Pentru restul disciplinelor, programele de examen nu se modifica.

Comisiile judetene de organizare a evaluarii nationale vor asigura dotarea cu camere functionale de supraveghere video a salilor de examen, a salilor in care se descarca si se multiplica subiectele, precum si a salilor in care se preiau, se evalueaza si se depoziteaza lucrarile scrise.

Citeste si: