Administratia Nationala de Meteorologie (ANM) a emis, miercuri, o noua informare meteo de canicula, disconfort termic si instabilitate atmosferica, pentru toata tara, valabila de miercuri dimineata, de la ora 10:00, pana vineri dimineata, la ora 6:00, se arata intr-un comunicat postat pe site-ul ANM.

Meteorologii atentioneaza ca miercuri, vremea se va mentine caniculara in Oltenia, Muntenia, Dobrogea, sudul Moldovei si al Banatului, zone in care disconfortul termic va fi accentuat. In aceste regiuni se vor inregistra frecvent temperaturi maxime in jur de 35 de grade, iar in Lunca Dunarii de 37 de grade Celsius.

Joi, disconfortul termic se va mentine ridicat in Dobrogea, sudul si estul Munteniei, precum si in sudul Olteniei, unde indicele temperatura-umezeala (ITU) va atinge si va depasi usor pragul de 80 al disconfortului termic, iar maximele termice vor fi de 34 - 36 de grade Celsius.

Totodata, incepand din dupa-amiaza zilei de miercuri si pana in dimineata zilei de vineri vor fi intervale cu instabilitate atmosferica accentuata. Se vor semnala averse, descarcari electrice si intensificari de scurta durata ale vantului, pe arii extinse la munte, dar si in centrul, nordul, nord-estul si sud-vestul teritoriului si pe spatii mai restranse in celelalte zone. Ploile vor avea si caracter torential, izolat va cadea grindina, iar cantitatile de apa vor depasi 30 - 35 litri/mp, informeaza ANM.

Fenomene de instabilitate atmosferica vor fi si pe parcursul zilei de vineri, cu precadere in zona Carpatilor Meridionali si Occidentali, precum si a Olteniei, mai arata meteorologii.