Doi elevi din Harghita, care au probleme medicale, sustin proba scrisa a examenului de Limba si literatura romana a bacalaureatului 2013 in conditii speciale, au anuntat reprezentantii Inspectoratului Scolar. O eleva de la un liceu din Odorheiu Secuiesc sustine examenul intr-un spital din Targu Mures, unde se afla internata inca de cand au inceput probele bacalaureatului, scrie Agerpres.

Vicepresedintele Comisiei Judetene de Bacalaureat, Garbea Petru, a declarat ca o eleva de la un liceu din Odorheiu Secuiesc va sustine probele scrise intr-un spital din Targu Mures, unde se afla internata inca de cand a inceput examenul de bacalaureat. Fata este arondata unei comisii de bacalaureat din Targu Mures.

Un elev din Borsec care are handicap locomotor si se deplaseaza in scaun cu rotile va beneficia de o ora in plus pentru scrierea lucrarii. El va fi adus pana la sala de examen de un insotitor, care va fi chemat sa-l preia dupa ce elevul va termina de redactat lucrarea, transmite Agerpres.

La examenul scris de limba romana din Harghita s-au inscris 2804 elevi, din care 2.053 sunt de la sectia maghiara. In judet exista 11 centre de examen si cinci subcomisii, in toate salile de clasa fiind montate camere de supraveghere. De asemenea, Directia de Sanatate Publica a desemnat cate o asistenta pentru fiecare centru de examen, in situatia in care cineva se confrunta cu probleme medicale.

Citeste si: