Peste 2.700 de politisti vor asigura ordinea si linistea publice pe durata desfasurarii examenelor scrise din cadrul Bacalaureatului 2013, suplimentar fata de dispozitivul curent. "Din totalul efectivelor suplimentare care asigura masurile specifice in zona unitatilor de invatamant, a centrelor de examen si a centrelor de corectare, 1.849 de politisti sunt de ordine publica, 603 sunt politisti de la rutiera, iar 254 sunt politisti judiciaristi", anunta IGPR intr-un comunicat citat de Agerpres.

"Pentru prevenirea evenimentelor negative si asigurarea desfasurarii in conditii de liniste si siguranta a examenelor, pe langa dispozitivul curent, zilnic, actioneaza peste 2.700 de politisti", informeaza IGPR. Potrivit sursei citate, echipajele vor actiona pentru a depista si lua masurile legale fata de persoanele care, prin comportamentul sau activitatile pe care le desfasoara, afecteaza climatul de siguranta publica.

In acest sens, liceele unde au loc examenele sau in care sunt organizate centre de corectare sunt incluse in itinerariile de patrulare, noteaza Agerpres. In comunicatul IGPR se mai arata ca politistii rutieri actioneaza pentru fluidizarea traficului rutier, prevenirea accidentelor rutiere, precum si a ambuteiajelor.

Amintim ca astazi, luni 1 iulie, absolventii de liceu sustin prima proba scrisa a Bacalaureatului 2013, examenul de Limba si literatura romana. Examenul dureaza trei ore si a inceput la ora 9:00. Probele scrise vor continua marti, cu proba la limba materna pentru absolventii de liceu care apartin minoritatilor nationale si miercuri, cu cea obligatorie a profilului.

Proba scrisa la alegere a profilului si specializarii se va da pe 5 iulie, iar rezultatele vor fi afisate pe 8 iulie pana la ora 12,00. Tot in ziua afisarii rezultatelor, pana la ora 16,00, se vor putea depune contestatiile. Rezolvarea acestora se va face intre 9 si 11 iulie, iar afisarea rezultatelor finale se va face pe data de 12 iulie.

Citeste si: