Joi, instabilitatea atmosferica va fi accentuata in cea mai mare parte a tarii si se va manifesta prin averse ce vor avea si caracter torential, caderi de grindina si descarcari electrice. Astfel de fenomene vor fi mai frecvente la munte, precum si in sud-vestul, centrul si nord-estul tarii. Cantitatile de apa vor depasi local 25 l/mp., informeaza Mediafax.

Vantul va prezenta intensificari in Dobrogea si pe crestele montane, precum si in timpul ploilor cand trecator poate lua aspect de vijelie. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 16...18 grade in vestul si nordul tarii pana in jur de 31 de grade in Baragan si in zona continentala a Dobrogei. Temperaturile minime se vor situa, in general, intre 8 si 18 grade.

In Bucuresti, instabilitatea atmosferica va fi accentuata si se va manifesta cu precadere dupa-amiaza si la inceputul noptii, prin averse ce pot avea si caracter torential, descarcari electrice si intensificari ale vantului. Temperatura maxima se va situa in jurul valorii de 27 de grade, iar cea minima va fi de 13...15 grade.

Vineri, vremea se va ameliora usor sub aspectul precipitatiilor. Cerul va fi variabil cu innorari, averse si trecator descarcari electrice ziua local in nord, centru si in zonele montane si pe spatii restranse in rest, iar noaptea in regiunile vestice. Vantul va sufla moderat, cu intensificari la munte, iar in prima parte a intervalului si in partea de sud si de sud-est a tarii.

Temperaturile maxime se vor incadra, in general, intre 15 si 25 de grade, iar cele minime intre 7 si 17 grade, mai scazute in depresiuni, pana la 4...5 grade.

Amintim ca Administratia Nationala de Meteorologie a emis miercuri dimineata o informare meteo de grindina, ploi cu caracter torential si intensificari de vant, valabila de miercuri, ora 15:00, pana vineri la ora 9:00, instabilitatea atmosferica fiind accentuata in cea mai mare parte a tarii.

ANM informeaza ca vor fi averse, ce vor avea si caracter torential, caderi de grindina, descarcari electrice si intensificari de scurta durata ale vantului care trecator vor lua aspect de vijelie.

Meteorologii precizeaza ca aceste manifestari vor fi mai frecvente la munte, in sud-vestul, centrul si nord-estul tarii. Cantitatile de apa vor depasi local 25 l/mp.