Seful Politiei Romane, Petre Toba, a declarat luni ca nu are informatii despre posibila distrugere a unor tablouri celebre furate dintr-un muzeu din Rotterdam si care s-au aflat la un moment dat pe teritoriul Romaniei, relateaza Agerpres.

"Am certitudinea ca parte din aceste tablouri au fost la un moment dat in Romania, nu avem date cu privire la posibila distrugere a acestor tablouri. Activitatea de cercetare in acest dosar este coordonata de procurorii DIICOT. Politia Romana a alocat resurse substantiale pentru finalizarea acestui caz", a precizat Toba.

El a mai spus ca luni a fost ultima testare la poligraf a celor trei romani suspecti in jaful comis in Olanda si "toti trei au dovedit un comportament simulat, adica, altfel spus, au fost nesinceri cu ocazia testarii la poligraf".

Seful IGPR a adaugat ca acest lucru nu este "o surpriza nici pentru politie, nici pentru procurorii DIICOT".

"Acest fapt a caracterizat intreaga lor atitudine pe parcursul anchetei: nesinceritatea", a afirmat Petre Toba.

Trei tineri romani sunt acuzati ca au furat mai multe obiecte de arta din Muzeul Kunsthal din Rotterdam.

Cei trei, arestati preventiv, sunt acuzati de procurorii DIICOT de complicitate la infractiunea de furt calificat cu consecinte deosebit de grave, dupa ce in luna octombrie a anului trecut ar fi furat sapte tablouri de Henri Matisse, Paul Gaugain, Claude Monet. Din motivarea procurorilor rezulta ca suspectii au prejudiciat Fundatia Triton cu aproximativ 18 milioane de euro.

Romanii acuzati de furt au fost identificati pe teritoriul tarii noastre, la 23 ianuarie fiind emise ordonante de retinere.