Administratia Nationala de Meteorologie a prelungit atentionarea Cod Galben ninsoare si vant puternic pentru 8 judete, informand ca in intervalul sambata, ora 19:00 - duminica, ora 09:00 va mai ninge, in general slab, in estul Munteniei, in Dobrogea si in sudul Moldovei. Atentionarea Cod Galben vizeaza judetele Vrancea, Galati, Buzau, Braila, Ialomita, Calarasi, Constanta si Tulcea.

Avertizare Cod Galben de ninsoare si vant puternicFoto: ANM

Potrivit meteorologilor, vantul va prezenta intensificari cu viteze la rafala de 45...55 km/h, local si temporar viscolind sau spulberand zapada.

Secretarul de stat din Ministerul Afacerilor Interne general Anghel Andreescu a anuntat sambata, intr-o conferinta la Palatul Victoria, ca atentionarea Cod Galben de ninsoare si vant puternic va fi restransa pentru judetele Ialomita, Calarasi, Vrancea, Galati si judetele din Dobrogea, informeaza Agerpres.

Directorul ANM Ion Sandu a estimat sambata dimineata ca la ora 20:00 Oltenia va iesi de sub atentionarea de Cod Galben, dar ca judetele Bacau si Vaslui din Moldova ar putea sa ramana pana duminica in jurul orei 12:00.