Vremea va deveni rece, vineri, in cea mai mare parte a tarii, fiind geroasa noaptea in jumatatea de nord a Moldovei si in estul Transilvaniei. Cerul va fi mai mult noros. Ziua, vor cadea precipitatii sub forma de ninsoare in jumatatea de nord a tarii, iar noaptea mai ales in sud si sud-vest, informeaza Mediafax.

Ninsorile vor fi mai abundente in Moldova, zona Carpatilor Orientali, iar spre sfarsitul noptii si in Lunca Dunarii. In prima parte a intervalului, local se vor mai semnala precipitatii mixte in Banat si mai ales ploi in Dobrogea, Muntenia si Oltenia si vor fi conditii de polei.

Vantul va prezenta intensificari in estul si sudul tarii, temporar viscolind si spulberand zapada, ziua in Moldova, iar noaptea in regiunile sudice. Temperaturile maxime vor fi cuprinse, in general, intre -6 si 4 grade, iar cele minime de la -14 grade in estul Transilvaniei pana la -1 grad pe litoral.

In Bucuresti, vremea se va raci. Cerul va fi noros si va mai ploua slab la inceputul intervalului, iar in a doua parte a noptii va incepe sa ninga. Vantul va sufla moderat, cu intensificari temporare, mai ales in cursul noptii. Temperatura maxima va fi de 2...3 grade, iar cea minima de -6...-4 grade.

Vremea se raceste si la munte. Cerul va fi mai mult noros si mai ales ziua va ninge pe arii extinse in Carpatii Meridionali si in Carpatii Orientali si local in restul zonei montane. Ninsorile vor fi mai abundente in zona Carpatilor Orientali. Vantul va prezenta unele intensificari viscolind si spulberand zapada.