Directia Nationala Anticoruptia a inceput urmarirea penala fata de judecatorul Adrian Toni Neacsu, membru in Consiliul Superior al Magistraturii, acuzat de infractiunile de participatie improprie la abuz in serviciu contra intereselor publice, fals intelectual si uz de fals, toate in forma continuata.

Adrian NeacsuFoto: AGERPRES

Judecatorul Neacsu a fost citat, joi, pentru a da explicatii in legatura cu pontarea zilelor de lucru la CSM si decontarea deplasarilor in localitatea de domiciliu si la alte instante din tara. Judecatorul a stat mai putin de o ora la DNA, el intrand si iesind din cladire pe o alta usa pentru a evita jurnalistii, precizeaza agentia Mediafax.

Vineri, 11 ianuarie 2013, anchetatori DNA i-au ridicat computerul lui Neacsu din biroul de la CSM, pentru aceasta ei neavand aviz de perchezitie dat de Consiliul.

Totodata, anchetatorii au cerut toate foile de parcurs din iulie pana in decembrie 2012 ale soferului lui Neacsu, potrivit unor surse judiciare.

Dosarul de la DNA are numarul 3, inregistrat la inceputul acestui an.

Adrian Neacsu este unul dintre judecatorii care contesta alegerea procurorului Oana Schmidt Haineala la conducerea Cpnsiliului Superior al Magistraturii.

Intrebata marti daca investigatia DNA a fost declansata in urma unei sesizari a CSM, Haineala a spus presei: "Nu pot comenta activitatile altor institutii".

In 7 ianuarie 2013, inspectorii Agentiei Nationale de Integritate i-au comunicat lui Neacsu ca este verificat.

In acest context, Haineala a fost intrebata daca CSM ia in calcul suspendarea din functie a lui Neacsu, aceasta a spus: "Repet, eu nu pot comenta masurile altor institutii, nu stiu".