Ministerul Afacerilor Externe (MAE) va prelua activitatea si structurile specializate ale Departamentului pentru Romanii de Pretutindeni, structurile din domeniul afacerilor europene de la fostul Minister al Afacerilor Europene si va coordona Institutul European din Romania, potrivit unei Hotarari de Guvern privind organizarea si functionarea MAE, aprobata in sedinta de miercuri. Numarul total de posturi al MAE se va ridica astfel la 2.218.

Guvernul informeaza miercuri ca "a adoptat o Hotarare prin care se modifica si se completeaza functiile si atributiile principale ale Ministerului Afacerilor Externe, in urma preluarii in cadrul acestuia a activitatii si structurilor specializate ale Departamentului pentru Romanii de Pretutindeni, precum si activitatea si structurile din domeniul afacerilor europene, preluate de la Ministerul Afacerilor Europene".

"MAE va prelua in coordonare si Institutul European din Romania", mai arata Guvernul.

Potrivit Executivului, "prin aceste modificari, numarul total de posturi al MAE va fi de 2.218, din care 886 in centrala si 1332 in serviciul exterior".

In prezent, numarul maxim de posturi in Ministerul Afacerilor Externe este de 742 in centrala (exclusiv demnitarii si cabinetul ministrului) si 1.317 pentru serviciul exterior, precizeaza Mediafax.