Metroul bucurestean va circula, sambata, de Ziua Nationala a Romaniei, la intervale de cinci minute.

"Administratia Metrorex vine in sprijinul publicului participant la manifestarile prilejuite de Ziua Nationala a Romaniei si anunta ca in data de 1 decembrie, pe magistrala 2, in intervalul orar 9,00 - 14,00, trenurile de metrou se vor succeda la un interval de 5 minute", a declarat directorul general Metrorex, Aurel Radu, potrivit Agerpres.

De asemenea, autobuzele care ajung in zona centrala a Capitalei vor circula pe trasee modificate de 1 decembrie, in vederea desfasurarii manifestarilor prilejuite de sarbatorirea Zilei Nationale a Romaniei.

Avand in vedere restrictiile de circulatie impuse in zona centrala, in intervalul 30 noiembrie, ora 11,00, - 1 decembrie, ora 24,00, autobuzele liniei 131 vor circula pe traseul de baza intre Piata Romana si Piata Charles de Gaulle, apoi pe un traseu modificat in ambele sensuri prin bd. Aviatorilor, str. Nicolae Caramfil, bd. Aerogarii, sos. Bucuresti - Ploiesti pana la Complex Baneasa.

De asemenea, autobuzele liniei 205 vor functiona pe traseul de baza intre Gara de Nord si intersectia bd. Ion Mihalache/ str. Al. Constantinescu, apoi pe un traseu modificat prin bd. Ion Mihalache, bd. Bucurestii Noi, str. Jiului, Pasajul Poligrafiei, str. Baiculesti, str. Straulesti, bd. Ion Ionescu de la Brad, bd. Gheorghe Ionescu Sisesti, apoi traseul de baza, in timp ce autobuzele liniei 261 vor circula pe traseul actual intre Complex Comercial Baneasa si intersectia sos. Gh. Ionescu Sisesti/ bd. Ion Ionescu de la Brad, apoi pe un traseu modificat pe bd. Ion Ionescu de la Brad, sos. Straulesti, str. Coralilor, str. Piatra Morii pana la terminalul Cartier Damaroaia.

RATB mai opereaza modificari pe traseul autobuzelor liniei 282, care vor circula pe traseul de baza intre Gara de Nord si intersectia sos. Alex. Ioan Cuza/ sos. N. Titulescu, apoi pe un traseu modificat prin sos. N. Titulescu, bd. Iancu de Hunedoara, Calea Dorobantilor, Piata Dorobantilor, str. Av. Radu Beller, apoi traseul de baza.

Autobuzele liniilor 330 si 335 vor functiona pe traseele de baza intre Faur Poarta 4, respectiv Barajul Dunarii si Piata Charles de Gaulle, apoi pe un traseu modificat prin bd. Aviatorilor, str. Nicolae Caramfil, bd. Aerogarii, sos. Bucuresti - Ploiesti pana la Complex Baneasa.

Linia 331 va functiona pe traseul de baza intre Piata Romana si Piata Charles de Gaulle, apoi pe un traseu modificat prin bd. Aviatorilor, Piata Victoriei, bd. Ion Mihalache, bd. Bucurestii Noi, bd. Gloriei, pana la terminalul Damaroaia. Liniile 148 si 149 vor functiona pe traseul de baza intre terminalul Jolie Ville, respectiv Pasaj Otopeni si intersectia str. Baiculesti/ bd. Poligrafiei, apoi pe un traseu modificat pe bd. Poligrafiei, str. Jiului, bd. Gloriei pana la terminalul Cartier Damaroaia.

Liniile 304 si 449 vor functiona pe traseul de baza intre Complex Comercial Baneasa, respectiv Pasaj CFR Balotesti si intersectia sos. Bucuresti - Ploiesti/ bd. Ion Ionescu de la Brad, apoi pe un traseu modificat pe bd. Ion Ionescu de la Brad, sos. Straulesti, str. Coralilor, str. Piatra Morii pana la terminalul Cartier Damaroaia.

Potrivit RATB, autobuzele expres de pe linia 780 vor functiona pe traseul de baza intre Gara Basarab si intersectia str. Clabucet/ bd. Ion Mihalache, apoi pe un traseu modificat prin bd. Ion Mihalache, bd. Bucurestii Noi, bd. Gloriei, str. Coralilor, sos. Straulesti, bd. Ion Ionescu de la Brad, sos. Bucuresti-Ploiesti, pana la Aeroportul Otopeni. Linia 783 va functiona pe traseul de baza intre Piata Unirii si Piata Victoriei, apoi pe un traseu modificat prin bd. Aviatorilor, str. N. Caramfil, bd. Aerogarii, sos. Bucuresti-Ploiesti, pana la Aeroportul Otopeni.

Autobuzele de noapte N113 vor circula pe traseul de baza intre Piata Unirii si Piata Charles de Gaulle, apoi pe un traseu modificat prin bd. Aviatorilor, str. Nicolae Caramfil, bd. Aerogarii, bd. Ficusului, pana la Autobaza Nordului.

RATB precizeaza ca pe 1 Decembrie mijloacele de transport in comun vor circula dupa programul unei zile de sambata.

Traficul rutier in zona centrala va fi restrictionat sambata, 1 decembrie 2012. De asemenea, de vineri, 30 noiembrie, ora 11,00 si pana sambata, 1 decembrie, ora 24,00, se restrictioneaza traficul rutier in Piata Arcul de Triumf pentru amplasarea tribunei oficiale.