Seful Directiei Generale de Informatii si Protectie Interna (DGIPI) din cadrul Ministerului de Interne, Gelu Oltean, s-a prezentat joi la DNA pentru a fi audiat in dosarul in care sunt cercetati procurorii George Balan, Marcel Sanpetru, precum si judecatoarea de la ICCJ Georgeta Barbalata si fostul sef al SIPI Ilfov Mihai Vlad, scrie agentia Agerpres, care citeaza surse judiciare.

Aceleasi surse au declarat ca seful DGIPI a venit in calitate de martor pentru a da lamuriri in acest dosar.

DNA preciza, in 12 iulie, ca in rezolutia de incepere a urmaririi penale intocmita de procurori se arata ca exista date si indicii temeinice ca in perioada martie-iunie invinuitii Mihai Vlad, George Balan si Marcel Sampetru au exploatat in interes personal informatiile furnizate de cel dintai, in calitate de sef al Serviciului de Informatii si Protectie Interna (SIPI) Ilfov.

Potrivit DNA, procurorii anticoruptie au inceput urmarirea penala fata de cei doi procurori si seful SIPI Ilfov.

Mihai Vlad, ofiter, seful SIPI Ilfov, este acuzat de infractiunea de folosire, in orice mod, direct sau indirect, de informatii ce nu sunt destinate publicitatii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informatii in scopul obtinerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri ori alte foloase necuvenite, in forma continuata.

DNA preciza ca procurorul George Balan, membru al Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), este acuzat de complicitate la infractiunea sus-mentionata, in forma continuata, si procurorul Marcel Sampetru, consilier la CSM, de instigare la infractiunea sus-mentionata, in forma continuata.

In acelasi dosar, procurorii DNA au inceput urmarirea penala si fata de Georgeta Barbalata, judecator la Inalta Curte de Casatie si Justitie, pentru favorizarea infractorului in legatura directa cu fapte de coruptie. Ulterior, procurorii anticoruptie au dispus extinderea cercetarilor fata de Georgeta Barbalata si au inceput urmarirea penala pentru o noua infractiune si anume divulgarea secretului care pericliteaza siguranta statului.

De asemenea, si in cazul fostului sef al SIPI Ilfov Vlad Mihai procurorii au extins cercetarile pentru aceeasi infractiune, respectiv divulgarea secretului care pericliteaza siguranta statului.