Presedintele interimar Crin Antonescu a semnat, luni, decretele de numire in functie a noilor ministri ai Cabinetului Victor Ponta: Mircea Dusa, Radu Stroe, Titus Corlatean, Dan Sova si Mihai Voicu, informeaza un comunicat al Administratiei Prezidentiale. Pe lista transmisa de Presedintie nu figureaza insa si decretul privind desemnarea Monei Pivniceru in functia de ministru al Justitiei.

Ceremonia de depunere a juramantului de investitura de catre noii ministri va avea loc la ora 20.30, la Palatul Cotroceni.

Astfel, presedintele interimar a semnat decretele pentru desemnarea lui Mircea Dusa ca ministru al Administratiei si Internelor, a lui Radu Stroe ca ministru delegat pentru Administratie, a lui Titus Corlatean ca ministru al Afacerilor Externe, a lui Dan Sova ca ministru pentru Relatia cu Parlamentul si a lui Mihai Voicu ca ministru delegat pentru mediul de afaceri.

Antonescu a semnat si decretele prin care ia act de demisiile lui Ioan Rus din functia de ministru al Administratiei si Internelor si Victor Paul Dobre din cea de ministru delegat pentru Administratie.

De asemenea, Antonescu a semnat decretele de revocare a lui Mircea Dusa din functia de ministru pentru relatia cu Parlamentul, a lui Titus Corlatean, din cea de ministru al Justitiei, a lui Andrei Marga din cea de ministru al Afacerilor Externe, si a lui Lucian Isar din cea de ministru delegat pentru mediul de afaceri.

Potrivit comunicatului transmis de Administratia Prezidentiala, presedintele interimar a semnat urmatoarele decrete:

  • Decretul prin care se ia act de demisia domnului Ioan Rus, ministrul Administratiei si Internelor, si se constata incetarea functiei acestuia de membru al Guvernului;
  • Decretul de revocare din functie a domnului Mircea Dusa, ministrul pentru relatia cu Parlamentul;
  • Decretul pentru desemnarea domnului Mircea Dusa ca ministru al Administratiei si Internelor;
  • Decretul prin care se ia act de demisia domnului Victor Paul Dobre, ministrul delegat pentru Administratie si se constata incetarea functiei acestuia de membru al Guvernului;
  • Decretul pentru desemnarea domnului Radu Stroe ca ministru delegat pentru Administratie;
  • Decretul de revocare din functie a domnului Titus Corlatean, ministrul Justitiei;
  • Decretul de revocare din functie a domnului Andrei Marga, ministrul Afacerilor Externe;
  • Decretul pentru desemnarea domnului Titus Corlatean ca ministru al Afacerilor Externe;
  • Decretul pentru desemnarea domnului Dan-Coman Sova ca ministru pentru Relatia cu Parlamentul;
  • Decretul de revocare din functie a domnului Lucian Isar, ministrul delegat pentru Mediul de Afaceri;
  • Decretul pentru desemnarea domnului Mihai Alexandru Voicu ca ministru delegat pentru Mediul de Afaceri.

Luni, premierul Victor Ponta a anuntat o remaniere a unora dintre membrii Cabinetului sau.

Social-democratul Mircea Dusa a fost propus pentru functia de ministru al Administratiei si Internelor, iar ministru delegat pentru Administratie liberalul Radu Stroe.

La Ministerul Justitiei a fost propusa Mona Pivniceru, ca ministru al Afacerilor Externe - Titus Corlatean, iar ministru pentru Relatia cu Parlamentul - Dan Sova.

Primul-ministru a declarat ca propunerile au fost inaintate presedintelui interimar, Crin Antonescu, care le-a si acceptat.

Propunerile, potrivit lui Victor Ponta, sunt rezultatul discutiilor avute cu liderii PNL, Daniel Chitoiu, si PC, Daniel Constantin.

Ministrul Administratiei si Internelor, Ioan Rus, a anuntat luni ca si-a inaintat demisia de onoare, afirmand ca nu poate accepta ca MAI sa fie partas la nimic din ceea ce nu inseamna lege si respectarea legii in Romania.

Rus a precizat ca si ministrul delegat pentru Administratie, Victor Paul Dobre, si-a inaintat luni demisia.

Ulterior, ministrul delegat pentru Mediul de Afaceri, Lucian Isar, si-a anuntat si el demisia, il locul sau fiind propus liberalul Mihai Voicu.