CSM va analiza joi declaratiile lui Adrian Nastase la adresa judecatorilor din dosarul Trofeul Calitatii
La data de 1 februarie, CSM s-a sesizat din oficiu "cu privire la apararea independentei sistemului judiciar, in raport cu declaratiile lui Adrian Nastase" la adresa celor doi judecatori de la Curtea Suprema care au deliberat in dosarul Trofeul Calitatii - Ioana Bogdan si Ionut Matei.
"Sunt anumite declaratii ale domnului Nastase care pot contura o atingere adusa independentei justitiei", declara atunci, pentru HotNews.ro, Horatius Dumbrava, fost presedinte al CSM.
Dupa pronuntarea sentintei, fostul premier a acuzat-o pe Ioana Bogdan ca a actionat in favoarea DNA, iar despre Ionut Matei a afirmat ca a avut intalniri cu reprezentanti ai DNA.
Declaratiile lui Adrian Nastase au fost redate in mai multe publicatii mass-media, arata sursa citata.
Agentia Agerpres a preluat din interventia televizata a lui Nastase, la postul de televiziune Realitatea TV, sustinerile acestuia potrivit carora judecatoarea Ioana Bogdan a actionat in favoarea si in numele DNA, iar decizia de interzicere a unor drepturi reprezinta un obiectiv mai vechi al presedintelui Traian Basescu.
Fostul premier Adrian Nastase a mai declarat, citat de HotNews.ro, ca "unul dintre judecatorii din complet, Ioana Bogdan, a facut politica DNA din cauza faptului ca a fost consilier personal al lui Daniel Morar, seful DNA. Elementul esential legat de expertizele dispuse de judecator au aratat ca prejudiciul Inspectoratului de Stat in Constructii a fost zero. Judecatorii si-au facut datoria din punct de vedere politic!"
De asemenea, el a mai precizat ca "presiunile la adresa judecatorilor au fost imense, din partea celor care au orchestrat dosarul. Ganditi-va ca Daniel Morar este in campanie electorala. Daca s-ar fi dat achitare in aceasta faza, probabil ca ar fi avut anumite probleme. Batalia a fost clara intre DNA si judecatorii de la ICCJ".
Sursa citata reaminteste ca Ioana Bogdan a fost promovata ca judecator la ICCJ prin Hotararea nr. 995 din 18 noiembrie 2010 a CSM. Anterior, in perioada 14 septembrie 2009 - 30 noiembrie 2010, Ioana Bogdan a fost detasata din calitatea de judecator la Tribunalul Bucuresti in functia de consilier al procurorului-sef al Directiei Nationale Anticoruptie.
Acuzatiile publice ale lui Nastase cu privire la modalitatea constituirii completului de judecata in dosarul Trofeul Calitatii au mai fost anterior verificate de catre CSM, mentioneaza sursa citata.
"Prin Hotararea nr. 97 din data de 3 martie 2011, Plenul CSM a hotarat apararea independentei si impartialitatii sistemului judiciar, impotriva demersurilor lui Adrian Nastase, vicepresedinte al Camerei Deputatilor. Pentru a se pronunta astfel, Plenul a retinut ca judecatoarea Ioana Bogdan nu a avut, in calitate de judecator detasat in functia de consilier sef al procurorului sef al Directiei Nationale Anticoruptie, nicio legatura cu dosarele in care domnul Adrian Nastase are calitatea de inculpat, verificarile efectuate nerelevand nici una din cauzele legale de incompatibilitate in sarcina doamnei judecator", arata membricsm.ro.
Nastase, despre pedeapsa cu inchisoarea: Judecatorii si-au facut datoria din punct de vedere politic. Obiectivul lui Traian Basescu a fost sa ma scoata din viata politica, pentru ca sunt un adversar incomod
Adrian Nastase, despre pedeapsa cu inchisoarea: A fost o decizie murdara *Au fost zvonuri in legatura cu faptul ca judecatorul Ionut Matei a avut intalniri cu reprezentanti ai DNA
VIDEO Final de proces in dosarul Trofeul Calitatii. Procurorii au cerut inchisoarea cu executare. Adrian Nastase: Este un dosar politic al DNA, politia politica a lui Traian Basescu
VIDEO Cine sunt judecatorii Ionut Matei si Ioana Bogdan, care au decis prima condamnare a unui fost premier dupa '89, si cine este Cristina Rotaru, magistratul care a sustinut achitarea lui Adrian Nastase

Etapa a doua a vaccinării împotriva COVID-19: Cine are dreptul să se vaccineze în această etapă, când și cum te poți programa. Înființarea centrelor de vaccinare, în continuare în aer
Vom călători în UE doar cu „pașaport de vaccinare”? Precedentul „Carnetului Galben”
De ce Dacia intră într-o nouă etapă datorită SUV-ului Bigster și de ce apropierea de Lada nu ar trebui să ne sperie
Cum vrea Guvernul să elimine haosul liberalizării pieței energiei / Consumatorii vor putea primi reduceri de preț, până în iulie, de la furnizorii de ultimă instanță - Proiecte
EXCLUSIV Moștenirea Gabrielei Firea: Ce salarii au directorii și angajații companiilor municipale Ep. II
Problema este insa ca prejudiciul a fost la miile de firme obligate sa plateasca zeci de milioane de lei pentru un simpozion care nu facea nici doi bani. Si aceste milioane care adunate fac miliarde au intrat in buzunarul coruptului Nastase si a camarilei sale.
Vai de noi!