Directorul Fondului National al Asigurarilor de Sanatate din Bulgaria, Neli Nesheva, si-a inaintat vineri demisia din cauza unui scandal izbucnit ca urmare a acordarii unor prime si bonusuri mai multor angajati ai Fondului, informeaza agentia bulgara de stiri Novinite.

Nesheva a recunoscut joi, intr-o conferinta de presa, ca a primit suma de 12 500 leva (cca. 27 823 lei) ca prima pentru 2011. In timpul unui interviu acordat vineri, Nesheva a jurat ca va dona prima unei fundatii de caritate, care ar urma sa primeasca, luni, banii.

Nesheva si-a dat demisia in urma discutiilor cu Krasimir Velchev, liderul grupului parlamentar al partidului de guvernamant GERB. Biroul de presa al GERB a informat intr-un comunicat de presa ca Neli Nesheva a fost de acord sa paraseasca functia.

Motivul principal citat pentru demisia lui Nesheva a fost "tensiunea sociala creata de de banii acordati ca prime si bonusuri oficialilor si membrilor Fondului National al Asigurarilor de Sanatate", se arata in comunicatul partidului.

Cu o ora inainte de deminie, premierul bulgar Boyko Borisov a declarat ca, in calitate de presedinte al GERB, a solicitat partidului sa ceara demisia lui Nesheva.

Directorul Fondului National al Asigurarilor de Sanatate este numit de Parlament si poate fi demis doar printr-o decizie a aceleiasi institutii.