Varful codului portocaliu in Capitala nu va fi duminica seara, ci luni, a declarat, duuminica, prefectul Mihai Atanasoaei, precizand ca exista risc de inghet atat pe strazi, cat si a cablurilor electrice, iar copacii inghetati s-ar putea rupe, de aceea operatorii, Enel si Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta trebuie sa fie pregatiti, informeaza Mediafax.

Prefectul Capitalei, Mihai Cristian Atanasoaei, a declarat, duminica, pentru sursa citata ca a dat trei dispozitii legate de codul portocaliu, care au vizat drumarii, compania Enel si Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta (ISU). Atanasoaei a cerut primariilor si operatorilor de salubrizare sa curete strazile de gheata, companiei Enel sa fie pregatita sa intervina in cazul in care cablurile de curent vor cadea din cauza ghetii, iar ISU sa aiba drujbele pregatite daca vor cadea copaci.

"Am cerut primariilor de sector, in special drumarilor, sa curete portiunile de gheata de pe strazi, pentru ca mai tarziu va incepe sa bata vantul si gheata se va intari, iar apoi sa imprastie substante antiderapante. Varful (codului portocaliu - n.r.) nu va fi in seara aceasta in Capitala, va fi maine. Avem cabluri inghetate, Enel este alertata sa intervina daca aceste cabluri inghetate vor cadea. Deocamdata Enel nu a raportat ca ar fi probleme serioase. Al treilea risc este referitor la copacii inghetati, care s-ar putea rupe si ar putea cadea pe oameni sau masini. Am cerut ISU sa se pregateasca cu drujbe, in cazul in care vor cadea acesti copaci, sa poata interveni pentru curatarea carosabilului", a precizat prefectul Capitalei.

Duminica, la ora 18:00, a intrat in vigoare codul portocaliu de viscol pentru sudul si sud-estul tarii, unde se asteapta ninsori, intensificari ale vantului, viscol si polei. Celelalte zone raman sub incidenta codului galben.