In ultima saptamana a lunii ianuarie, 77.354 persoane s-au prezentat la medic cu infectii respiratorii acute, numarul acestora fiind cu aproximativ 15% mai mare fata de cel inregistrat in saptamana precedenta, conform raportului transmis de catre Centrul National de Supraveghere a Bolilor Transmisibile la Ministerul Sanatatii, informeaza un comunicat al Ministerului.

Un numar de 15.452 dintre acestea au fost inregistrate cu pneumonii, iar 61.841 cu viroze respiratorii. Numarul cazurilor compatibile clinic cu gripa inregistrate la nivel national a fost mai mare comparativ cu cel inregistrat in saptamana precedenta (61 fata de 52).

Pana in prezent, au fost confirmate 24 cazuri de imbolnavire cu virusul gripal tip A, subtip H3. In saptamana 23-29 ianuarie au fost confirmate inca 9 cazuri de gripa AH3N2.

Pentru evitarea imbolnavirilor, Ministerul Sanatatii recomanda populatiei ca, in aceasta perioada, cu temperaturi foarte scazute, sa asculte sfatul medicilor pentru evitarea imbolnavirilor, sa nu neglijeze regulile de igiena personala si sa respecte un regim de viata sanatos.