Procurorii Parchetului de pe langa Judecatoria Timisoara s-au autosesizat, marti, in cazul copilului de la gradinita din Cenei care a fost muscat de caini, dupa ce a parasit institutia neinsotit, informeaza Agerpres. Educatoarea este cercetata pentru vatamare corporala din culpa.

Alaturi de educatoare, este cercetat penal si administratorul unei ferme din localitate, proprietarul cainilor care l-au atacat pe copil.

Potrivit procurorilor timisoreni, din primele cercetari a rezultat faptul ca minorul, in varsta de 6 ani, a plecat neinsotit de la gradinita din Cenei, saptamana trecuta, si a fost gasit de catre un barbat in apropierea unei ferme, acesta prezentand urme de muscaturi, fiind transportat de urgenta la Spitalul de Copii "Louis Turcanu" din Timisoara.

Parintii micutului erau la serviciu, iar bunica a intarziat sa vina dupa el, asa ca a plecat singur spre casa, dar s-a ratacit. Ferma se afla la o distanta de aproape 1,5 km de gradinita. Cercetarile continua pentru a se stabili imprejurarile exacte si raspunderea judiciara.

Amintim ca un copil de sase ani din localitatea timiseana Checea a ajuns, vineri, la Spitalul de Copii din Timisoara in stare grava dupa ce a fost muscat de o haita de caini. Medicii sunt rezervati in privinta sanselor de refacere, deoarece are muscaturi pe intreg corpul.

Purtatorul de cuvant al Politiei Judetene Timis, Madalina Mezdrea, a declarat, vineri, ca politistii au fost sesizati de educatoarele gradinitei din Checea despre faptul ca un copil de sase ani a disparut, scrie Mediafax. Copilul trebuia sa fie luat de bunica sa de la gradinita, insa aceasta a intarziat. In momentul in care educatoarele pregateau ceilalti copii pentru a fi luati de parinti, micutul a disparut.