Un copil de sase ani din localitatea timiseana Checea a ajuns, vineri, la Spitalul de Copii din Timisoara in stare grava dupa ce a fost muscat de o haita de caini, transmite Mediafax. Potrivit reprezentantilor institutiei medicale, starea micutului este grava si el va fi supus unei interventii chirurgicale. Baietelul are muscaturi pe tot corpul.

Purtatorul de cuvant al Politiei Judetene Timis, Madalina Mezdrea, a declarat ca politistii au fost sesizati de educatoarele gradinitei din Checea despre faptul ca un copil de sase ani a disparut. Copilul trebuia sa fie luat de bunica sa de la gradinita, insa aceasta a intarziat.

In momentul in care educatoarele pregateau ceilaliti copii pentru a fi luati de parinti, micutul a disparut.

Copilul a fost gasit de catre un paznic al unei ferme agricole, care a observat ca minorul fusese muscat de o haita de caini.

O ambulanta l-a preluat pe copil si l-a dus la Spitalul de Copii "Louis Turcanu" din Timisoara, starea lui fiind grava.

Agerpres a precizat ca micutul muscat de caini este si suferind de sindromul Down.

Politistii au deschis o ancheta pentru a stabili circumstantele producerii incidentului si daca animalele au stapan.

Reamintim ca magistratii Curtii Constitutionale au decis, miercuri 11 ianuarie, ca Legea referitoare la cainii comunitari, care prevede ca eutanasierea animalelor fara stapan se va putea face dupa ce autoritatile locale vor consulta populatia, este neconstitutionala.

Vineri, in prezentarea motivarii, CCR a precizat ca a declarat drept neconstitutionala legea eutanasierii cainilor fara stapan, pe motiv ca solutiile prevazute nu sunt clare si previzibile, iar autoritatile locale trebuie sa apeleze la eutanasiere doar in ultima instanta, dupa epuizarea celorlalte masuri.

Citeste si: