VIDEO CCR: Legea eutanasierii cainilor fara stapan este neconstitutionala

de Redactia     HotNews.ro
Miercuri, 11 ianuarie 2012, 11:59 Actualitate | Esenţial


Maidanezi intr-un adapost pentru caini
Foto: Agerpres
 documente
(11 Ian 2012) PDF, 163KB
UPDATE Curtea Constitutionala a decis, miercuri, ca este neconstitutionala Legea referitoare la cainii comunitari, care prevede ca eutanasierea animalelor fara stapan se va putea face dupa ce autoritatile locale vor consulta populatia. Curtea a publicat pe site-ul sau comunicatul de presa prin care anunta decizia luata miercuri. "Curtea Constitutionala, cu majoritate de voturi, a admis, in parte, obiectia de neconstitutionalitate formulata si a constatat ca dispozitiile art.I pct.8 din Legea pentru modificare si completarea Ordonantei de urgenta a Guvernului nr.155/2001 privind aprobarea programului de gestionare a cainilor fara stapan sunt neconstitutionale", se arata in comunicat. Acesta precizeaza ca "argumentatiile retinute in motivarea solutiei pronuntate de Plenul Curtii Constitutionale vor fi prezentate in cuprinsul deciziei, care se publica in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I".

Anuntul privind neconstitutionalitatea legii a fost primit cu urale de membrii organizatiilor de protectie a animalelor care miercuri protesteaza la Palatul Parlamentului, unde este sediul Curtii Constitutionale.
Iata articolul respins de CCR:

Articolul I. pct. 8
 • (1) In situatia in care, dupa expirarea termenului de cazare prevazut la art. 4, cainii nu au fost revendicati sau adoptati conform prevederilor anexelor nr. 4 si 5, acestia pot fi pastrati in adaposturi, returnati in teritoriu, eutanasiati sau o combinatie a acestora, conform hotararii consiliilor locale, respectiv a Consiliului General al Municipiului Bucuresti, dupa consultarea populatiei din raza unitatii administrativ-teritoriale respective.
 • (2) In perioada de cazare a cainilor in adaposturi se rezolva cu prioritate cererile de revendicare a acestora.
 • (3) Cainii nerevendicati in termen de 7 zile pot fi adoptati de persoane fizice si persoane juridice, precum si de catre centrele de adoptie special amenajate si organizate in acest scop, apartinand organizatiilor si fundatiilor pentru protectia animalelor, cu respectarea prevederilor art. 8 alin. (3).
 • (4) Cainii cu varsta de pana la 5 luni vor ramane in adaposturi pana la revendicare/adoptie, dar nu mai tarziu de implinirea varstei de 12 luni.

Judecatorii Curtii Constitutionale au admis, cu majoritate de voturi, sesizarea privind neconstitutionalitatea Legii pentru modificarea si completarea OUG 155/2001 privind aprobarea programului de gestionare a cainilor fara stapan, facuta in 25 noiembrie 2011 de 70 de deputati PSD si 54 de deputati PNL.

Potrivit sesizarii, prevederile Legii de modificare si completare a OUG 155/2001 incalca articolul 61 alineatul 2 din Constitutie, intrucat forma in care a fost adoptata in 22 noiembrie de Camera Deputatilor difera fundamental de proiectul aprobat la Senat.

Totodata, legea incalca articolul 115 alineatul 4 din Constitutie, intrucat aceasta este o propunere de completare si de modificare a unei OUG si nu are la baza o lege speciala de abilitare, astfel ca nu este un caz exceptional care ar impune interventia Guvernului in adoptarea unei masuri urgente.

"Gestionarea cainilor fara stapan nu este o situatie exceptionala, care sa necesite masuri in vederea evitarii unei grave atingeri aduse interesului public. Fara a o desconsidera, problema cainilor fara stapan poate fi gestionata si rezolvata prin masuri eficiente de catre serviciile comunitare, politici publice coerente si alocarea unor resurse adecvate", se arata in sesizarea deputatilor PSD si PNL trimisa Curtii Constitutionale.

In opinia deputatilor PSD si PNL, legea incalca si articolul 148 alineatul 2, raportat la articolul 11 alineatul 1 din Constitutie.

Problema eutanasierii si a conditiilor in care este dispusa aceasta este principala problema a legii, considera semnatarii sesizarii.

"Eutanasierea este o masura extrema, care contravine prevederilor referitoare la drepturile animalelor recunoscute de instrumente internationale, reglementari comunitare cu caracter obligatoriu. Legea de gestionare prevede solutia eutanasierii, care se poate aplica curent, in masa, animalelor fara stapan, desi ar fi trebuit sa fie aplicata numai in anumite conditii limitate si stricte, cu caracter exceptional", potrivit sesizarii.

Camera Deputatilor a adoptat, in 22 noiembrie, Legea privind cainii comunitari, care prevede ca eutanasierea animalelor fara stapan se va putea realiza dupa ce autoritatile locale vor consulta populatia prin sondaje de opinie, referendumuri sau adunari de cartier si ca toti cainii vor fi "cipati".

Conform legii, consiliile locale aveau obligatia de a infiinta, in functie de necesitati, in termen de 60 de zile de la data intrarii in vigoare a acestei legi, servicii specializate pentru gestionarea cainilor fara stapan si vor trebui sa amenajeze si sa suplimenteze din fonduri proprii in functie de necesitati adaposturile publice pentru caini.

De asemenea, cainii trebuie tinuti in adaposturile infiintate de consilii timp de 30 de zile, cu exceptia celor revendicati de proprietari. In situatia in care dupa expirarea termenului de cazare cainii nu au fost revendicati sau adoptati, acestia pot fi pastrati in adaposturi, returnati in teritoriu, eutanasiati sau se poate gasi o solutie combinata, conform hotararii consiliilor locale, respectiv ale CGMB, dupa consultarea populatiei din raza unitatii administrativ-teritoriale respective, se precizeaza in actul normativ.Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

13536 vizualizari

 • +38 (48 voturi)    
  ... (Miercuri, 11 ianuarie 2012, 12:07)

  Calin [anonim]

  Atunci, poate ca pdsr si penalii vor lua potaile la ei acasa?
  • +30 (32 voturi)    
   asa vrea sa vad motivarea... (Miercuri, 11 ianuarie 2012, 12:18)

   popcorn monta [utilizator] i-a raspuns lui Calin

   unde e trecut in constitutie ca potaile nu pot fi eutanasiate...
   • +19 (21 voturi)    
    Chiar sunt curios si eu (Miercuri, 11 ianuarie 2012, 13:22)

    Chiar Eu [utilizator] i-a raspuns lui popcorn monta

    sa vad motivarea deciziei. Am observat ca CC da tot felul de decizii si cand vezi motivarea iti vine sa plangi. Vezi legea educatiei care a fost respinsa ca neconstitutionala pentru ca apoi sa fie acceptata ca fiind constitutionala dupa o balba a curtii constitutionale de toata rusinea.
    • +16 (16 voturi)    
     abatoarele? (Miercuri, 11 ianuarie 2012, 13:47)

     James Bond [utilizator] i-a raspuns lui Chiar Eu

     Paia i motivarea deciziei:

     "Eutanasierea este o masura extrema, care contravine prevederilor referitoare la drepturile animalelor recunoscute de instrumente internationale, reglementari comunitare cu caracter obligatoriu. Legea de gestionare prevede solutia eutanasierii, care se poate aplica curent, in masa, animalelor fara stapan, desi ar fi trebuit sa fie aplicata numai in anumite conditii limitate si stricte, cu caracter exceptional", potrivit sesizarii."

     Pai pe baza acestei motivari, ar trebui ca toate abatoarele de porcine si bovine din Romania sa fie inchise... Ca in abatoare se eutanasiaza in masa animale.
     Sau daca animalele din abatoare au stapan, asta le exclude dreptul la viata pe care il au aceste animale?
     Se poate interesa cineva daca e corect ceea ce scriu eu?
     • +5 (5 voturi)    
      Parlamentul va revota in maxim 45 de zile (Miercuri, 11 ianuarie 2012, 14:12)

      Cele 2 articole vor fi rescrise, atat [anonim] i-a raspuns lui James Bond

      Potrivit Constituţiei, Parlamentul trebuie să modifice, în termen de 45 de zile, prevederile declarate neconstituţionale. În caz contrar, acestea sunt considerate anulate.

      Practic, Parlamentul poate reintroduce legea pe ordinea de zi şi o poate revota, dacă respectă solicitările Curţii, de exemplu ca forma votată de Senat şi de Cameră să nu difere în mod fundamental.

      Argumentele Curţii Constituţionale vor fi prezentate în motivarea deciziei, care urmează să fie făcută public în perioada următoare.

      Această procedură este prevăzută de articolul 147 din Constituţie. „Dispoziţiile din legile şi ordonanţele în vigoare, precum şi cele din regulamente, constatate ca fiind neconstituţionale, îşi încetează efectele juridice la 45 de zile de la publicarea deciziei Curţii Constituţionale dacă, în acest interval, Parlamentul sau Guvernul, după caz, nu pun de acord prevederile neconstituţionale cu dispoziţiile Constituţiei.

      Pe durata acestui termen, dispoziţiile constatate ca fiind neconstituţionale sunt suspendate de drept.", prevede articolul menţionat din Constituţie.
     • +9 (9 voturi)    
      Acolo e mult mai rau (Miercuri, 11 ianuarie 2012, 14:34)

      patru_colti [anonim] i-a raspuns lui James Bond

      Animalele pe care la mancam nu sunt eutanasiate ci decapitate. Deci se poate...
     • +6 (8 voturi)    
      Interese (Miercuri, 11 ianuarie 2012, 15:12)

      Tica [anonim] i-a raspuns lui James Bond

      Abatoarele nu sunt protejate de ONG-uri si de catre veterinari pe cand maidanezii sunt o adevarata mana cereasca pentru niste escroci care toaca banii comunitari pretinzand ca fac ceva folositor, dar ei doar "taie frunza la caini" la propriu si la figurat.
     • +1 (1 vot)    
      fraza e la motivarea sesizarii, nu a CC (Miercuri, 11 ianuarie 2012, 16:18)

      Dan D. [utilizator] i-a raspuns lui James Bond

      "Problema eutanasierii si a conditiilor in care este dispusa aceasta este principala problema a legii, considera semnatarii sesizarii."
     • 0 (0 voturi)    
      strigator la cer (Joi, 3 octombrie 2013, 18:26)

      melek [utilizator] i-a raspuns lui James Bond

      cine suntem noi sa decidem cand trebuie sau cum treb sa moara un suflet cand treb sa inceteze sa mai bata o inima suntem niste animale cu toti si ei respira simt plang si au o inima care ii tine in viata ca si noi. dc sa ajuns aici dc se iau asemenea masuri de drastice . as vrea ca dnu basescu sa ucida un caine el si sa se uita in ochi acelui caine atunci cand o face . bunica care raspundea pt copilu care a fost omorat de caini ce a facut timp de 2 ore ce asteptat? si ce cauta copilu pe propietate privata caini pazeau aceea curte practic pt asta erau tinuti si hraniti acolo. da nu as dori sa traiesc ce traiesc acei parinti dar nu trebuie sa sufere toti pt unu acei caini care se sutine ca ar fi omorat copilu au murit in chinuri groaznice mi de caini sunt loviti de masini pe strada nimeni nu face nimic daca domni care traiesc pe spatele cainilor de 7 . 8 ani ar fi facut ceva de mult nu s-ar fi ajuns aici rusine sa ne fie ne credem in ue dar suntem mai rau ca in jungla toti cei care iubesc aceasta lege sa stea si ei pe strazi sa indure foamea si frigu sa simta ce simte un caine. pt ca si noi vom ajunge la fel ca ei adica pe strazi vom ajunge sa ne dam in cap pt o bucata de paine si... ne vor eutanasia si pe noi ca doar facem rau celor cu bani si cu trai bun.
   • +11 (13 voturi)    
    drepturi gramada, responsabilitati zero (Miercuri, 11 ianuarie 2012, 13:35)

    pehash [utilizator] i-a raspuns lui popcorn monta

    ce bine ar fi daca am citi in motivatie ca membrii asociatiilor care au urlat de bucurie astazi in fata palatului parlamentului vor fi obligati sa ia acasa fiecare o cota parte din numarul maidanezilor ale caror drepturi le apara...
    sa le punem cat un cip la maidanezii astia pe care sa fie trecuta o asociatie de 'aparatori' si de fiecare data cand il vezi ca se caca in mijlocul drumului si 'aparatorii' nu strang dupa el, ca latra de nebun si te trezeste noaptea sau musca pe cineva, 'aparatorii' sa platesca factura. sa auzim atunci urale de bucurie ca maidanezii raman pe strazi...
  • +26 (28 voturi)    
   . (Miercuri, 11 ianuarie 2012, 12:43)

   RockerJegos [utilizator] i-a raspuns lui Calin

   Curtea Constitutionala a decis ca drepturile omului sunt neconstitutionale
   • +10 (12 voturi)    
    In schimb... (Miercuri, 11 ianuarie 2012, 14:01)

    Eu [anonim] i-a raspuns lui RockerJegos

    e perfect constitutional sa te manance potaile pe strada. Nu exista nici o suferinta prea crunta sau nemeritata pentru javrele astea cu putere de decizie.
   • -1 (3 voturi)    
    citeste temeiul sesizarii (Miercuri, 11 ianuarie 2012, 23:57)

    ION I [anonim] i-a raspuns lui RockerJegos

    Sesizarea depusa la CC face referire la NERESPECTAREA legilor si modul prost de a legifera!

    Degeaba e buna ideea daca prostii din Parlement nu stiu cum sa voteze si cum sa creeze o lege:

    "Potrivit sesizarii, prevederile Legii de modificare si completare a OUG 155/2001 incalca articolul 61 alineatul 2 din Constitutie, intrucat forma in care a fost adoptata in 22 noiembrie de Camera Deputatilor DIFERA fundamental de proiectul aprobat la Senat.

    Totodata, legea incalca articolul 115 alineatul 4 din Constitutie, intrucat aceasta este o propunere de completare si de modificare a unei OUG si NU ARE la baza o lege speciala de abilitare, astfel ca NU ESTE un caz exceptional care ar impune interventia Guvernului in adoptarea unei masuri urgente."

    asa stau lucrurile... HOTNEWS a precizat foarte clar.. nu e nimic legat de caini in asta.. e doar legat de NERESPECTAREA legilor/Constitutiei!

    Come on people.... ma dezamagiti.
    • +2 (2 voturi)    
     CC a decis ca logica e neconstitutionala (Joi, 12 ianuarie 2012, 7:41)

     _tudor_ [utilizator] i-a raspuns lui ION I

     Temeiul este absurd:
     Art 61 (2) Parlamentul este alcătuit din Camera Deputaţilor şi Senat.
     Nu vad in articolul asta ceva din care sa rezulte ca forma de adoptare in a deputatilor trebuie sa nu difere de cea a senatorilor.

     Cat despre Art 115 invocat, ar trebui sa ducem 500 de caini feroce si 500 de catelusi in fata CCR asa incat sa vada si ei ca situatia ESTE una EXCEPTIONALA.

     Curtea Constitutionala a decis ca logica e neconstitutionala, drept urmare cainii sunt.
     • +2 (2 voturi)    
      mda.. nu mai intu in polemica (Joi, 12 ianuarie 2012, 13:21)

      ION I [anonim] i-a raspuns lui _tudor_

      dar, in ARTICOLUL 75 - Sesizarea Camerelor:

      "(3) Dupa adoptare sau respingere de catre prima Camera sesizata, proiectul sau propunerea legislativa se trimite celeilalte Camere care va decide definitiv.

      (4) In cazul in care prima Camera sesizata adopta o prevedere care, potrivit alineatului (1), intra in competenta sa decizionala, prevederea este definitiv adoptata daca si cea de-a doua Camera este de acord. In caz contrar, numai pentru prevederea respectiva, legea se intoarce la prima Camera sesizata, care va decide definitiv in procedura de urgenta.

      (5) Dispozitiile alineatului (4) referitoare la intoarcerea legii se aplica in mod corespunzator si in cazul in care Camera decizionala adopta o prevedere pentru care competenta decizionala apartine primei Camere."

      ar fi bun un curs de educatie civica.. :) hehe, ma duc sa invat

      cheers!
      • 0 (0 voturi)    
       multumesc pentru clarificari. (Joi, 12 ianuarie 2012, 22:19)

       _tudor_ [utilizator] i-a raspuns lui ION I

       Argumentatie excelenta!
       (pe care n-am vazut-o nicaieri in presa).
       Basescu trebuie sa solicite Camerei sa retrimita legea la Senat care aproba (sper) sau nu eutanasierea care devine astfel constitutionala.
       Pentru referinte:
       http://www.cdep.ro/pls/proiecte/upl_pck.proiect?cam=2&idp=9033
       Aici putem vedea traseul legii precum cine si cum a initiat si modificat si votat legea
  • -1 (3 voturi)    
   hmmm (Miercuri, 11 ianuarie 2012, 23:51)

   ION I [anonim] i-a raspuns lui Calin

   voi ati citit articolul?

   din cate vad, sesizarea PSD + PNL a fost facuta deoarece nu sunt respectate anumite prevederi (tehnice / legale)

   nu a fost facuta fiindca e incorect sau e precizat in constitutie ca nu poti sa omori caini...

   1) "incalca articolul 61 alineatul 2 din Constitutie, intrucat forma in care a fost adoptata in 22 noiembrie de Camera Deputatilor difera fundamental de proiectul aprobat la Senat"

   2) "incalca articolul 115 alineatul 4 din Constitutie, intrucat aceasta este o propunere de completare si de modificare a unei OUG si nu are la baza o lege speciala de abilitare, astfel ca nu este un caz exceptional care ar impune interventia Guvernului in adoptarea unei masuri urgente"

   3) incalca si articolul 148 alineatul 2, raportat la articolul 11 alineatul 1 din Constitutie.

   Deci.. daca "munca" (legiferarea) e facuta tipic romaneste atunci si normal ca cineva sa faca o sesizare. Trebuie sa respecti regulametele si modul de legiferare.

   Primele 2 motive ale sesizarii mi se par foarte intemeiate si bune! Daca au sustinere si sunt adevarate, atunci duceti-va si dati-le una peste cap alora care nu stiu ce sa faca in Parlament.
 • +31 (39 voturi)    
  Ghinion.. (Miercuri, 11 ianuarie 2012, 12:11)

  john [anonim]

  ..o sa incep sa ma ocup singur de cainii din jurul blocului meu daca Primaria nu o sa faca nimic.
  • -26 (28 voturi)    
   lui ghinion (Miercuri, 11 ianuarie 2012, 12:29)

   vasile [anonim] i-a raspuns lui john

   vezi sa nu scapi din gresala otrava sau vreo ranga nevestei sau copilului tau.
  • +21 (23 voturi)    
   Ma alatur (Miercuri, 11 ianuarie 2012, 12:38)

   Octavian [anonim] i-a raspuns lui john

   Si eu incep chiar din seara asta!
  • +20 (22 voturi)    
   Subscriu! (Miercuri, 11 ianuarie 2012, 12:43)

   adelie [anonim] i-a raspuns lui john

   Eu tot speram ca primariile sa faca ceva, dar in situatia de fata, trebuie sa ne ocupam singuri. Am gasit pe internet numeroase idei referitoare la ce se substante se pot folosi.
   • -9 (21 voturi)    
    Mda... (Miercuri, 11 ianuarie 2012, 13:18)

    TheMan [anonim] i-a raspuns lui adelie

    Monser, maidanezii sunt o problema si felul in care o sa se rezolve cu ei ramane de vazut. In schimb, asta cu aruncatul de substante nu prea imi convine. Vezi tu, eu am caine in schimb am grija sa nu deranjeze pe nimeni. Fac curat dupa el, etc. In schimb daca vine un chimist amator ca tine si face vreo duda cu diverse "substante", sa te fereasca Dumnezeu sa dam ochii.
    • +2 (6 voturi)    
     ... (Miercuri, 11 ianuarie 2012, 14:16)

     alex [anonim] i-a raspuns lui TheMan

     atunci cand il plimbi ii pui botnita si il tii in lesa.
     intr-o tara normala asa se plimba animalele de companie
     • +1 (3 voturi)    
      Normal ca asa fac desteptule (Miercuri, 11 ianuarie 2012, 15:56)

      TheMan [anonim] i-a raspuns lui alex

      M-as fi asteptat sa fi dedus. Dar e mult de cerut. Probabil credeai ca umbla pe camp, la pascut...
  • +20 (20 voturi)    
   Vanatoarea lui Tiriac de la Balc e constitutionala (Miercuri, 11 ianuarie 2012, 12:50)

   Ritzi Pitzi [utilizator] i-a raspuns lui john

   Mistretii aia care mananca ghinda n-au drepturi ? Nu musca pe nimeni si, totusi, sunt omorati...

   Curtea Constitutionala n-are nimic de zis referitor la statutul acelui teritoriu de vanatoare sau asupra partidelor de vanatoare anuale ?!

   Mai ramane sa se declare neconstitutionala folosirea insecticidelor, abatoarele si in general activitatile umane, pentru ca distrug natura...
   • +14 (14 voturi)    
    las-o balta (Miercuri, 11 ianuarie 2012, 13:06)

    timeghost [anonim] i-a raspuns lui Ritzi Pitzi

    MIstretul are obligatii ! Sa intre pe farfuria celor cu trei perechi de ... Prin nastere au primit dreptul sa supravietuieasca prin zona Balc-ului. Curtea constituitionala eventual zice "A fost frumos d-nule Tiriac" si eventual "Multimim, venim si la anul". In rest ... las-o balta.
   • +15 (19 voturi)    
    Nu sunteti singuri ! (Miercuri, 11 ianuarie 2012, 13:11)

    john [anonim] i-a raspuns lui Ritzi Pitzi

    In curand o sa deschid si o pagina pe facebook cu metodele cele mai simple pentru a scapa de aceste fiare a caror prezenta nu se justifica pe strazi in anul 2012 intr-o capitala europeana.

    O sa incep sa experimentez cu diverse metode in functie de greutatea javrelor, iar cele mai de succes rezolvari vor fi impartasite !

    Bucuresti liber de javre !
    • +1 (3 voturi)    
     NU SUNTETI SINGURI (Joi, 12 ianuarie 2012, 1:11)

     Gigi [anonim] i-a raspuns lui john

     Bravo John, ideea este perfecta.
     Cineva mi-a spus ca putina carne cu antigel rezolva treaba simplu, repede si fara dureri.
   • +4 (4 voturi)    
    Tiriac face contrabanda cu creditele oamenilor (Miercuri, 11 ianuarie 2012, 13:52)

    zianea [anonim] i-a raspuns lui Ritzi Pitzi

    Are inima de criminal; dupa ce si-a salvat odrasla de la inchisoare, omoara fiinte nefinovate care nu l-au muscat si face contrabanda cu crediotele oamenilor. Sa vedeti ce comisioane si dobanzi penale impune acest drac de om noua romanilor care l-am ajutat sa aibe cariera si avere nemeritata. S-a aliat cu niste mafioti din Italia si-si face avere pe seama noastra cei care am facut credite pentru a avea bani pentru inmormantari, doctori si mici bunuri in casa. Multi dintre noi nu ave aragaze, frigidere si el isi bate joc cu neamul lui de noi.
  • +11 (13 voturi)    
   si eu la fel... (Miercuri, 11 ianuarie 2012, 13:05)

   george [anonim] i-a raspuns lui john

   si eu la fel jhon

   pentru asociatia cutu-cutu sau 4 labe, eu si jhon ne referim la faptul ca vom lua patrupezii in casele noastre si ii vom hranii / deparazita, si ii vom tine la noi pana le vom gasii stapani.

   Aveti incredere in noi, efectul pe care il veti vedea va fi ca nu vor mai fi caini in jurul blocului.

   Nu-i asa jhon ?

   P.S.
   E posibil ca in jurul blocurilor noastre sa apara temoporar ceva caini mortii da sa stiti ca noi n-avem nicio vina, se mai intampla cateodata sa apara dar noi nu ne explicam cum
   • -9 (9 voturi)    
    veti muri la fel ca aceste animalute (Miercuri, 11 ianuarie 2012, 13:59)

    noi [anonim] i-a raspuns lui george

    veti avea un final cat de curand la fel cum faceti voi cu aceste animalute. Tineti minte ca acest an va fi judecata voastra a celor care faceti rau fiintelor nevinovate si acestui popor milos. Sa veti parte numai de necazuri si prigoana, iar din ochii vostrii si ai copiilor vostrii sa curga lacrimi rauri. Amin!
    • +5 (5 voturi)    
     Ce milos esti (Miercuri, 11 ianuarie 2012, 16:14)

     Marius [anonim] i-a raspuns lui noi

     Ce mila ai tu de caini si ce credincios esti.
     Iti plac si copiii vad. F. frumos.
     Sa-ti dea Dumnezeu ce meriti :).
    • +3 (5 voturi)    
     Pana una -alta (Miercuri, 11 ianuarie 2012, 16:24)

     Un roman anonim [anonim] i-a raspuns lui noi

     In loc sa le purti de grija altora mai bine ai avea grija de tine si de batranii si copii din familia ta. Nu iti doresc sa se intalneasca cu aceste "animalute" cand formeaza o haita. Atuci vor curge di ochii tai rauri de lacrimi. Iar daca vrei sa ma iei cu religia nu Dumnezeu a spus oamenilor crestei si va inmultiti si stapaniti Pamntul? Deci noi trebuie sa fim stapanii localitatilor urbane si rurale si nu haitele de maidanezi.
   • +3 (7 voturi)    
    Exact ! (Miercuri, 11 ianuarie 2012, 14:23)

    john [anonim] i-a raspuns lui george

    Toata lumea se va trezi incet incet intr-un Bucuresti mai curat si nu isi va da seama de ce.

    Batman & Robin vegheaza ! :D

    Bucuresti liber de javre !
 • +27 (37 voturi)    
  tot pe drepturile omului? (Miercuri, 11 ianuarie 2012, 12:12)

  mihai [anonim]

  Na amu stati si plangeti-va de pensii, ca bani vostri vor merge la cutu-cutu sa traiasca si patrupezi bine... ca om e si ei! ;)
  • +15 (17 voturi)    
   aici... (Miercuri, 11 ianuarie 2012, 12:20)

   me [anonim] i-a raspuns lui mihai

   gresesti amarnic!!!
   nici patrupezii NU traiesc bine... ei mor de frig de foame sau calcati de masini!
   bine o sa traiasca asociatiile gen cutzu-cutzu si 4 labute care o sa-si cumpere si ei cate-o vila in primaverii, vreun suv etc... evident toate o sa le faca numai si numai din dragoste neconditionata fata de caini!
  • -12 (16 voturi)    
   .. (Miercuri, 11 ianuarie 2012, 12:44)

   ellie [anonim] i-a raspuns lui mihai

   organizatiile de protectia animalelor nu primesc bani de la stat, deci banii vostri nu vor merge la cutu-cutu ci tot in buzunarele "baietilor destepti", gen regii astfaltului, udrea si cocos
   • +1 (5 voturi)    
    asa e... (Miercuri, 11 ianuarie 2012, 13:32)

    mihai [anonim] i-a raspuns lui ellie

    Asa e draga! Udrea si Cocos vor construi adaposturi pentru caini, vor platii "campaniile" de vacinare, vor organiza "campaniile" de sterilizare....
    Si noroc ca il avem pe Basescu, vinovatul suprem, ca altfel am avea o viata stearpa fara nici un reper la care sa ne raportam
   • +6 (8 voturi)    
    serios?! (Miercuri, 11 ianuarie 2012, 13:41)

    me [anonim] i-a raspuns lui ellie

    ba primesc bani de la stat... si de la fraieri care doneaza ca sa-si faca vile prin primaverii
   • +2 (4 voturi)    
    Amesteci politica aiurea (Miercuri, 11 ianuarie 2012, 16:26)

    Un roman anonim [anonim] i-a raspuns lui ellie

    Pana una alta adaposturiu s-a laudat ca o sa contruiasca marele primar Au ma doare. Cu ce bani? Inclusiv cu banii din impozitel;e pe carele platesc si eu. Asa ca mai usor cu propaganda politica uslase ca in acest caz nu tine.
  • +26 (26 voturi)    
   Sa modificam Constitutia ! (Miercuri, 11 ianuarie 2012, 12:57)

   Ritzi Pitzi [utilizator] i-a raspuns lui mihai

   ARTICOLUL 22
   "(1) Dreptul la viaţă, precum şi dreptul la integritate fizică şi psihică ale persoanei sunt garantate."

   Trebuie completat cu

   "... in afara de cazurile in care te musca un caine."

   Cam asta e interpretarea actuala a Curtii Constitutionale, nu-i asa ?
 • +28 (32 voturi)    
  din ciclul... (Miercuri, 11 ianuarie 2012, 12:13)

  demaGOGU [anonim]

  legea gravitatiei, constanta lui Kelvin, pi, etc sunt de asemenea, ne-constitutionale
  legile pietei(aka cererii si ofertei ) sunt, desigur, neconstitutionale cu corolarul: salariile nu au dreptul(sic!) sa scada!
 • +27 (35 voturi)    
  Super (Miercuri, 11 ianuarie 2012, 12:14)

  vladf [anonim]

  Sa inteleg ca nu o sa scap prea curand de haita de maidanezi din fata blocului.
  • +13 (13 voturi)    
   doar (Miercuri, 11 ianuarie 2012, 12:17)

   mem [anonim] i-a raspuns lui vladf

   scapi doar dacă te apuci tu de treabă ;)
  • +8 (10 voturi)    
   sa nu ne imbatam cu apa rece... (Miercuri, 11 ianuarie 2012, 12:23)

   me [anonim] i-a raspuns lui vladf

   chiar si cu legea asta votata singura modalitate prin care scapai de maidanezii din fata blocului era daca o faceai tu... altfel.... toti cainii , chit ca erau orbi, sau fara toate picioarele tot sanatosi erau... de asemenea dupa modelul cainelui care a omorat japonezul si acu e adoptat in germania... nici un caine nu era agresiv...

   eu iti propun calduros sa vezi de unde poti face rost de o pusca de vanatoare... as zice otrava, da la otrava chinui cainii si ei nu au nici o vina... otraviti ar trebui sa fie aia de la CCR si asociatiile de protectia animalelor care lasa animalele sa sufere, dar ei traiesc in vile cu x+5 camere unde x>0
  • +11 (15 voturi)    
   nu! (Miercuri, 11 ianuarie 2012, 12:26)

   airamerica [utilizator] i-a raspuns lui vladf

   Nu, nu o sa scapam prea curand! Avem doar doua variante: fie ne obisnuim cu ei, fie punem mana si trecem la actiune, incalcand, in mod voit, legea!
   E totusi ca stim cum stam: strazile pline de caini, ONG-uri care se lafaie pe banii care ar trebui sa mearga la caini si comunistii si liberalii se felicita pentru inca o victorie contra oamenilor. Cine stie, poate e cu bataie mai lunga, spera ca la vot sa mearga caini nu noi...
  • -15 (17 voturi)    
   raspuns (Miercuri, 11 ianuarie 2012, 12:27)

   madalina [anonim] i-a raspuns lui vladf

   domnule, cred ca in primul rand ar trebui sa scapati de cei care au adus cainii acolo, in fata blocului, care oricum nu este al dvs.!
   • +4 (6 voturi)    
    hmmm (Miercuri, 11 ianuarie 2012, 13:45)

    me [anonim] i-a raspuns lui madalina

    din cate stiu parlamentul a dat o astfel de lege.
    oricum eu nu pot sa "scap" de cei ce abandoneaza caini pentru ac as incalca legea!

    este uimitor cum nimeni nu e de acord cu eutanasierea cainilor, dar putem blestema oameni si incuraja altii sa omoare oameni fara prea multe remuscari...

    PS: legea permite eutanasierea cainilor bolnavi si agresivi, nu a tuturor cainilor. deci a cainilor care ori nu vrei sa-o intalnesti pe strada , ori sunt vai de mama lor... si o sa moara in 2-3 luni... in chinuri
  • -8 (8 voturi)    
   Depinde cat te duce capul (Miercuri, 11 ianuarie 2012, 12:46)

   sile [anonim] i-a raspuns lui vladf

   Poti sa chemi hingherii si o sa-i castreze. Nu scapi de ei instantaneu, dar daca te limitezi la plangeri pe forumuri, nu scapi deloc.
   • +5 (5 voturi)    
    scapt de ei... (Miercuri, 11 ianuarie 2012, 13:46)

    me [anonim] i-a raspuns lui sile

    in minim 5 ani... asta presupunand ca chiar o sa castreze cainii nu o sa ii capseze si apoi sa le dea drumu pe strada... da de banii de sterlizare nu le prind rau...

    PS: de la primarul base au trecut 10 (ZECE) ani... de atunci se tot castreaza cainii... dar dintr-un motiv anume (probabil avem caini vampiri), animalele nu mai dispar de pe strazi
  • +13 (13 voturi)    
   Exista solutii (Miercuri, 11 ianuarie 2012, 12:51)

   Rali [utilizator] i-a raspuns lui vladf

   Exista o gama variata de substante care te ajuta sa scapi de ei, problema este daca vrei cu adevarat sa o faci.
   Unii au scapat de un intreg fond de vanatoare astfel prin Arad.
   Oricum tinad cont de faptul ca oamenii au pierdut lupta cu maidanezii cred ca ar trebui schimbata strategia si matrasiti pe sest.
 • +13 (17 voturi)    
  ... (Miercuri, 11 ianuarie 2012, 12:17)

  Marcu [anonim]

  Aseara am iesit sa alerg prin parc o juma de ora. Numai doua haite de caini s-au luat dupa mine. Inteleg ca eu nu am dreptul constitutional la integritate fizica. Vorba cuiva de mai sus, data viitoare cand ies la aergat voi lua si cateva bucati de carne cu mine, cu o mica surpriza la mijloc, un fel de kinder pentru caini.

  E vreun doctor pe-aici care ne poate recomanda o "surpriza" eficienta si rapida?
 • +10 (12 voturi)    
  care sunt motivele?! (Miercuri, 11 ianuarie 2012, 12:17)

  me [anonim]

  cum adica e neconstitutionala?!

  daca e neconstitutionala , cum poate fi atunci contitutional sa omori gaini, sau porci, sau miei?!?!?!
  ce au cainii maidanezi si nu au ceilalti ?!?!?!
  ( sa nu uitam ca eutanasierea e o moarta mai linistita decat cea a celorlalte animale )

  pe langa asta, nu este permisa nici eutanasierea animalelor agresive si bolnave? asta este permisa PESTE TOT IN LUME!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!
  daca eu am catelu/matza etc f bolnava si nu mai are sanse de scapare o eutanasiezi ca sa nu sufere! si asta fac IUBITORII de animale!!!
 • +7 (9 voturi)    
  Banii (Miercuri, 11 ianuarie 2012, 12:18)

  Rali [utilizator]

  Si uite asa banii s-au dus si se vor duce in continuare catre ONG.
  Traiasca cainii, jos oamenii!!
 • +13 (15 voturi)    
  trezirea (Miercuri, 11 ianuarie 2012, 12:18)

  Ale [anonim]

  Vă rog nespus fieţi-vă milă de nişte finţe ale pământului care suferă zi de zi şi salvaţi OAMENI nu câinii vagabonzi ... mii de cazuri de muşcături, fetiţă omorâtă de câinii vagabonzi, studenţi în Regie sfâşiaţi de câini ... fieţi-vă milă de oameni nu de câini !
 • +7 (9 voturi)    
  hai sa emigram (Miercuri, 11 ianuarie 2012, 12:19)

  phlo [utilizator]

  eu propun sa emigram cu totii in tari unde viata unui om e mai presus decat a unui caine
 • +6 (6 voturi)    
  PDL, PSD or PNL tot un drac e.... (Miercuri, 11 ianuarie 2012, 12:20)

  george [anonim]

  Bravo ma, dupa faza cu Raed Arafat, Basesc si PDL cred ca au scazut cateva procente, acum (nici nu stiam ca au contestat la CC legea asta) PSD si PNL scad si astia.

  Eu cred ca partidele astea sunt sub 0% ca ne dau numai motive de scazut un sondaje niciodata de crestere.

  Da stiu sunt niste aberatii... da ce vreti sa fiu sanatos mintal intr-o tara ca asta !??
 • +7 (7 voturi)    
  si pe cei 30 caini (Miercuri, 11 ianuarie 2012, 12:21)

  Ana [anonim]

  din fata portii mele trebuie sa-i suport pana la adanci batraneti?
  • +4 (6 voturi)    
   nu... (Miercuri, 11 ianuarie 2012, 13:48)

   me [anonim] i-a raspuns lui Ana

   pana la adanci batraneti o sa trebuiasca sa suporti aia 200 de caini din fata casei tale... ca doar cand intra in calduri nu cred ca o sa stea degeaba...
 • +9 (9 voturi)    
  drepturi constituționale pentru maidanezi (Miercuri, 11 ianuarie 2012, 12:23)

  stefanes [utilizator]

  Constituția noastră protejează mai bine câinii decât pe cetățeni. Ar trebui ca maidanezii să plătească impozitele din care-și trag salariile domnii judecători.
  • +7 (7 voturi)    
   ai un plus.. (Miercuri, 11 ianuarie 2012, 14:00)

   kkciosuldelahamangia [anonim] i-a raspuns lui stefanes

   da, ar fi o initiativa buna, ca cei din ccr sa fie platiti de javre si ong.
   prin acest vot dat de ccr, se mai poate spune ca drepturile noastre, de a nu fi muscati de jigodiile de pe strada, sunt neconstitutionale !
   propun ca la urmatoarele alegeri sa voteze jigodiile !
 • +8 (8 voturi)    
  sigur (Miercuri, 11 ianuarie 2012, 12:23)

  dasdas [anonim]

  Mare victorie a populistilor si MARILOR "iubitori" de animale.
  Acesti iubitori de animale prefera sa le iubeasca de la distanta, sa aiba o relatie lejera, in care il mangaie o data pe zi si in rest n-are decat sa se descurce jivina cum o putea.
  Nu sunt capabili sa se implice si sa creasca un caine, sa-l intrtina si tot ce trebuie.
  Iar faptul ca uneori cainii mai ataca niste copii si se lasa cu incidente grave si rani psihice pe termen lung ... e considerat un mic amanunt.
 • +11 (11 voturi)    
  drepturi constituționale pentru maidanezi (Miercuri, 11 ianuarie 2012, 12:23)

  stefanes [utilizator]

  Constituția noastră protejează mai bine câinii decât pe cetățeni. Ar trebui ca maidanezii să plătească impozitele din care-și trag salariile domnii judecători.
 • +9 (9 voturi)    
  inca ceva (Miercuri, 11 ianuarie 2012, 12:23)

  phlo [utilizator]

  Si inca ceva, n-am stiut ca constitutia e facut pentru animale si nu pentru oameni, dar totusi... pentru unii suntem animale, sa vina aia de cutu-cutu sa-i culeaga pe toti si sa-i ingrijeasca sa nu ii vad pe strada
 • +9 (9 voturi)    
  cred ca sta in atributiile CCR (Miercuri, 11 ianuarie 2012, 12:24)

  Filip [anonim]

  sa dea cu bata-n balta cu precizia unui ceas elvetian.

  sunt singurul caruia ii pare ca baietii astia mai mult incurca? halal "garantul statului democratic".
 • +10 (10 voturi)    
  Robinetele deschise ale bugetelor locale (Miercuri, 11 ianuarie 2012, 12:27)

  zexe [anonim]

  CCR nu face altceva decat sa lase robinetele bugetelor locale deschise exact in spatiul in care se spala banul public. In fapt, CCR ne transmite mesajul: "Nu se va face curatenie pe strazi decat atunci cand vrem noi, iar noi consideram ca este anticonstitutional ce fac toate tarile civilizate in interesul cetateanului lor"
 • +8 (8 voturi)    
  STOP macelul porcilor din abatoare... (Miercuri, 11 ianuarie 2012, 12:30)

  jean valjean [anonim]

  Daca constitutia permite, voi infiinta o asociatie de protectie a porcilor. Sunt si ei fiinte cu dreptul la viata. STOP macelul porcilor din abatoare. As interzice si vanatoarea. Ce-i prostia asta, sa ucizi din placere...
  • +4 (4 voturi)    
   aprob!!! (Miercuri, 11 ianuarie 2012, 13:51)

   me [anonim] i-a raspuns lui jean valjean

   de asemenea gaini, vite,
   plus folosirea insecticidelor! pai insectele nu sufera?!
   pe langa asta sa nu mai exploatam cai sau magari si, bineinteles sa nu mai testam nimic pe animale... medicamentele sa fie testate direct pe oameni. si asa suntem prea multi!

   PS: ar trebui sa adaug ca si plantele si pomii sufera?! hai sa ne mancam intre noi ca sa nu deranjam natura!
 • +5 (5 voturi)    
  anul a inceput "bine" de tot... (Miercuri, 11 ianuarie 2012, 12:30)

  me [anonim]

  intai demisia (mai mult demiterea dar trecem peste) lui arafat...
  acum leconstitutionalitatea unei legi care ne facea si pe noi normali (pentru asa zisii iubitori de animale, legea permitea numai eutanasierea cainilor bolnavi is agresivi... adica aia care se eutanasiaza in orice tara care nu e bananiera)

  eu astept cu bucurie alte asemenea realizari ale romaniei si as indrazni sa enumar cateva: TVA de 80%, politie si pompieri privati : adica platesti sau iti arde casa linistit etc, s.a.m.d.

  chiar daca nu o sa fie sfarsitul lumii in 2012... sfarsitul civilizatiei (ce-a mai ramas din ea) din romania sigur o sa fie...
 • +10 (10 voturi)    
  Re-constitutional (Miercuri, 11 ianuarie 2012, 12:31)

  raduf [anonim]

  In schimb este constitutional sa mori in spital muscat de caine.
  Propunem sa incepem eutanasierea stapanilor fara caini.
  Vorbind serios, imi plac caini, dar maidanezii devin din ce in ce mai agresivi. Ar fi pacat si urat in acelasi timp sa incepem sa vedem caini otraviti sau impuscati pe strada. Legea nu era neaparat buna dar ar fi rezolvat cat de cat aceasta problema. SIncer, din taxele si impozitele platite catre stat as prefera sa se finanteze spitale, scoli, gradinite nu adaposturi pentru caini.quod erat demonstratum
 • +10 (10 voturi)    
  Cata impocrizie !!! (Miercuri, 11 ianuarie 2012, 12:39)

  Banel [anonim]

  In SUA, patria democratiei, se eutanasiaza sute de mii de caini si nu mai moare nimeni de grija constitutiei.
  Normal ca astia de la CCR stau cu fundul in masini de lux cu sofer platite de stat si nu au nicio treaba cu cainii care musca oamenii pe strada.
  Inca o rusine de decizie.
  Se pregteste declararea neconstitutionala a rotatiei pamantului in jurul axei sale, provoaca ameteli.
  Nu m-as mira sa introduca explicatia cu "un drept castigat nu poate fi retras" in cazul nostru cainele are dreptul la viata.
  Dar animalele salbatice nu au dreptul la viata ?
  De ce nu declarati vantoare neconstitutionala ?
  Pe aceeasi logica de doi lei.
 • -10 (10 voturi)    
  bani (Miercuri, 11 ianuarie 2012, 12:40)

  x [anonim]

  dar ce credeati ca daca se adopta legea cu eutanasierea o sa creasca pensiile si salariile, si daca s-au taiat indemnizatiile de revolutionar o sa dea banii pt pensii si salarii, e uite ca nu va da nimic si ce ma bucur, pt ca tot anul 2012 salariile si pensiile vor fi inghetate , la munca nu la intins mana si la facut bani pe carca altora si pe seama omorarii unor suflete nevinovate.
 • +7 (7 voturi)    
  eutanasiere (Miercuri, 11 ianuarie 2012, 12:43)

  mirel [anonim]

  Daca tot plang multi dupa caini si spun ca e nedrept sa iei o viata nevinovata, eu propun ca in Romania sa se dea o lege in care sa se interzica sacrificarea tuturor pasarilor , porcilor, ovinelor, bovinelor , pestilor, pentru ca si ele sunt vietati nevinovate.
 • +9 (9 voturi)    
  avocat pentru muscati (Miercuri, 11 ianuarie 2012, 12:45)

  Paul [anonim]

  Nu apare nici un cabinet de avocatura care sa reprezinte drepturile celor muscati de caini si sa ii ajute pe acestia sa solicite despagubiri de zeci de mii de EUR primariilor? Si pe care sa le si castige in instanta, cu executare imediata. Ca atunci sa vezi ce repede o sa treaca eutanasierea de toate curtile si comisiile.

  Cat despre USL, se pare ca sunt mai prosti decat credeam. Ei nu stiu ca majoritatea orasenilor vor sa scape de caini? Ca pe cei de la tara nu-i intereseaza, ei oricum scapa imediat de cainii nedoriti.
  • -4 (4 voturi)    
   unu (Miercuri, 11 ianuarie 2012, 14:00)

   unu [anonim] i-a raspuns lui Paul

   problema e ca guv. boc nu e in stare sa scrie doua randuri constitutional. tu, ca si ceilalti postaci, nici macar n-ai citit articolul.
   • +2 (2 voturi)    
    Hop si postacii uslasi (Miercuri, 11 ianuarie 2012, 16:31)

    Un roman anonim [anonim] i-a raspuns lui unu

    Ce lagatura are Boc cu aberatiile CCR? Aveti o obsesie probail ca Bioc si Basescu sunt vinovati si pentru ca maidanezii musca. Mai bine v-ati uita la parlamentarii vostri care nu voteaza legi apoiltice necesare doar pentru ca vin de la guvern. De ce s-au opus eutanasierii? Pentru ca nu putea ei manevra fondurile?
 • -7 (7 voturi)    
  unu (Miercuri, 11 ianuarie 2012, 12:46)

  unu [anonim]

  acum ce sa facem? daca acest popor s-a saturat de pedelei, sa-i eutanasiem?! nu. tot mai sunt vreo 15 % care ii iubesc. tot asa si cu maidanezii. trebuie luate masuri sa nu se inmulteasca si vor dispare de la sine.
 • +5 (5 voturi)    
  Democratic si constitutional (Miercuri, 11 ianuarie 2012, 12:46)

  Ion [anonim]

  Sunt mai bine reprezentati ca oamenii atat in parlament cat si la CCR….de peste 20 ani...
 • +6 (6 voturi)    
  Unde se face referire in Constitutie.... (Miercuri, 11 ianuarie 2012, 12:47)

  ciocardel [anonim]

  ... la alte vietuitoare in afara de oameni? Aici e vorba de eutanasierea CAINILOR vagabonzi si nicidecum a "oamenilor strazii" (boschetarilor)! Exista cumva vreo Constitutie pt. caini care este incalcata de aceasta lege?
 • +9 (9 voturi)    
  nemernici (Miercuri, 11 ianuarie 2012, 12:49)

  ws [anonim]

  deci e neconstitutional sa eutanasiezi cainii fara stapani?

  astia sunt zdraveni la cap?

  dar sobolanii din subsolul blocului, e constitutional sa ii eutanasiem?

  mi se pare halucinant, in ce tara traim bai fratilor?

  nemernici, nesimtiti, criminali, incompetenti. imbecili.
  • -1 (1 vot)    
   ccr.. (Miercuri, 11 ianuarie 2012, 15:16)

   ionica [anonim] i-a raspuns lui ws

   Rusine bre,dar cine ii numeste sunt si ei zdraveni la cap?
 • +8 (8 voturi)    
  Articolele (Miercuri, 11 ianuarie 2012, 12:49)

  hot news [utilizator]

  Asta inseamna ca lege va fi aplicata totusi dar fara cele 2 articole sau in continuare nu vom avea nimic care sa impinga de la spate primariile sa se ocupe de caini??
 • +8 (8 voturi)    
  . (Miercuri, 11 ianuarie 2012, 12:51)

  AdiSun [utilizator]

  E neconstitutionala pentru ca au votat-o in mod stupid. Nu-i nimic, facem un nou proiect si il votam cum trebuie. Nu scapa potaile!
 • +8 (8 voturi)    
  pe mana lor (Miercuri, 11 ianuarie 2012, 12:54)

  revoltator [anonim]

  prostii astia or sa piarda alegerile tot pe mana lor. in principal pe mana superliderilor alesi de ei: ponta si antonescu.
  nu stiu cum reusesc ei sa enerveze pe toata lumea si sa-l faca pe basescu simpatic dar bine mai fac lucrul asta.
  cat despre noi, cred ca va trebui sa initiem grupuri de discutii pe internet cum scapam singuri de cainii vagabonzi, sa infiintam asociatii, sa luam noi atitudine.
  • -1 (1 vot)    
   problema e alta... (Miercuri, 11 ianuarie 2012, 13:53)

   me [anonim] i-a raspuns lui revoltator

   noi cu cine dracu votam?!

   ca si pdl (vezi arafat) si pnl si psd si-au aratat "competenta" ...
 • +9 (9 voturi)    
  Constitutia (Miercuri, 11 ianuarie 2012, 12:54)

  ncparvu [anonim]

  Constitutia nu ar trebui sa protejeze cetatenii?
 • +7 (7 voturi)    
  ce kkt de tzara (Miercuri, 11 ianuarie 2012, 12:55)

  rc [anonim]

  daca nici de niste caini pe strada nu suntem in stare sa scapam, ce sanse sa scapi de panaramele care hotarasc acest lucru. Cat despre ong-isti numai in cusca cu caini turbati v-as tine. Cred ca traind intr-o jungla trebuie sa aplicam metode de jungla gen salam cu otrava si asa fiecare o sa faca curat in fata blocului.
 • +9 (9 voturi)    
  CC bate Vestul !!! (Miercuri, 11 ianuarie 2012, 12:56)

  gigi [anonim]

  Deci Curtea Constitutionala este mai tare decat SUA, Germania, Franta si tot Occidentul la un loc. Dar stai, de ce suntem in urma Occidentului???
 • +8 (8 voturi)    
  Aiurea (Miercuri, 11 ianuarie 2012, 12:58)

  Niko [anonim]

  "Eutanasierea este o masura extrema, care contravine prevederilor referitoare la drepturile animalelor recunoscute de instrumente internationale, reglementari comunitare cu caracter obligatoriu. Legea de gestionare prevede solutia eutanasierii, care se poate aplica curent, in masa, animalelor fara stapan, desi ar fi trebuit sa fie aplicata numai in anumite conditii limitate si stricte, cu caracter exceptional."

  Unde e contitutia in toata treaba asta?
 • +10 (10 voturi)    
  ???? (Miercuri, 11 ianuarie 2012, 12:59)

  Daniel U [utilizator]

  Dar muscarea oamenilor este constitutionala?

  Incerc sa nu ma implic in politica. Nu gasesc ceva sa ma reprezinte. Dar baietzii astia doi din USL imi dau impresia de ca ar fi doi pusti care se joaca toata ziua pe maidan si se gandesc: oare ce prostie sa mai facem si astazi?
 • +8 (8 voturi)    
  Solutie (Miercuri, 11 ianuarie 2012, 13:00)

  Adrian [anonim]

  Se pare ca exista totusi solutii de a scapa de maidanezi: iti faci bagajul si pleci din tara. Europa e plina de orase civilizate.

  Solutiile precum otravirea cainilor sau certuri interminabile cu babele nebune din cartier care construiesc cotete prin curtea blocului: nu prea sunt viabile.
 • +7 (7 voturi)    
  Deci maidanezii sunt cetateni ai rRomaniei (Miercuri, 11 ianuarie 2012, 13:00)

  je [anonim]

  Se pare ca au aceleasi drepturi ca si cetatenii, doar la obligatii dreptul de a musca. De taxe si impozite sunt scutiti.

  Auzi....da porcii si gainile nu e neconstitutional sa fie taiate in abatoare? Ele nu sunt "ceteteni" ale rRomeniei?
 • +8 (8 voturi)    
  Statu si vointa populara (Miercuri, 11 ianuarie 2012, 13:01)

  Tori [anonim]

  In viziunea mea (bag de seama... complet eronata) statul e un organism care exprima vointa populara. Legile ar trebui sa fie tot exprimarea unei mari majoritati a populatiei din acel teritoriu.
  Se pare ca asta se intampla doar in carti si ca interesele sunt cu totul altele. Grupuri minoritare ajung sa dicteze asupra majoritatii (un "trend", dealtfel, des intalnit nu numai la noi in ultimul timp).

  Ce sper eu, e ca vointa populara se va implini... intr-un fel sau altul!

  Numai bine!
  Tori
  • +7 (7 voturi)    
   Dumnezeule (Miercuri, 11 ianuarie 2012, 13:06)

   silvdx [utilizator] i-a raspuns lui Tori

   E inadmisil !!!!!
  • +7 (7 voturi)    
   Maidanezi (Miercuri, 11 ianuarie 2012, 13:07)

   Mar [anonim] i-a raspuns lui Tori

   Am stat destul de mult prin afara si recunosc ca nu am vazut niciun maidanez "in libertate". Oare altii cum pot?
  • +8 (8 voturi)    
   Primaria (Miercuri, 11 ianuarie 2012, 13:10)

   Dat in judecata [anonim] i-a raspuns lui Tori

   Si-a pus cineva problema daca putem da in judecata primaria sau statul, zic si eu, nu stiu - pentru ca suntem agresati in fiecare zi de caini pe strada?
   Eu trebuie sa fac ditamai ruta ocolitoare din cauza hoardelor de caini ca sa ajung acasa, asta pe timpul si pielea mea.

   Oare merge dati in judecata si cerut despagubiri?
   Nu primaria se face responsabila? Ca daca nu apartin nimanui...
  • +3 (3 voturi)    
   completare (Miercuri, 11 ianuarie 2012, 13:30)

   Tori [anonim] i-a raspuns lui Tori

   Dupa cate vad, problema nu e una de fond, de continut, ci de forma.
   Asta s-ar traduce in incapacitatea unor oameni (a se citi aparatul legislativ) de a respecta niste norme (a se citi constitutia) tot de ei adoptate. Daca ar lucra in mediul privat, parlamentarii nostri ar fi demisi in masa.
   Mai tineti minte zicala aceea comunista: "Noi muncim, nu gandim..."

   Poate ar fi bine daca s-ar extinde decizia de a trece la management privat in companiile de stat si asupra parlamentului si guvernului... macar am sti pe ce cheltui banii!
 • +3 (3 voturi)    
  Prea mult tam-tam (Miercuri, 11 ianuarie 2012, 13:04)

  Draky [utilizator]

  Se face prea mult tam-tam electoral pe tema asta!
  Oricum autoritatile locale nu au bani nici de tratamente nici de cazare nici de eutanasiere.
  In situatiile extreme prezentate in lege se va folosi eutanasierea dar altfel justificata.
  Din pacate "masuri eficiente de catre serviciile comunitare, politici publice coerente si alocarea unor resurse adecvate" cum cere psd+pnl, adica bla-bla auzim de 22 de ani!
 • +6 (6 voturi)    
  cutu- cutu (Miercuri, 11 ianuarie 2012, 13:14)

  ned [anonim]

  sa-i ia acasa totii hotii gen cutu-cutu si altii, care fura bani din afacerea cu caini vagabonzi..eu unul nu vreau sa traiesc intr-o capitala plina de caini vagabonzi..daca ii iubesc sa-i ia acasa, nu sa ma oblige pe mine sa-i suport pe strada..de ce trebuie sa fim obligati de acesti impostori sa suportam mizeria si frica cainilor vagabonzi?
 • +7 (7 voturi)    
  solutie (Miercuri, 11 ianuarie 2012, 13:23)

  Dingo [anonim]

  Solutie: reclamatie scrisa depusa la registratura primariei impotriva agresivitatii cainilor din spatele blocului. Nu uitati sa descrieti actele de agresiune (latrat amenintator, ati fost la un pas de muscatura daca nu intervenea cineva etc.), eventual implicand si copii. Conform legii, primaria va trebui sa colecteze definitiv cainii agresivi care fac obiectul reclamatiilor cetatenilor. Faceti uz de drepturile voastre, ca doar voi platiti impozite si voi votati!
 • +4 (4 voturi)    
  ce mai bucurie (Miercuri, 11 ianuarie 2012, 13:28)

  anton [anonim]

  Sa le vezi pe toate tatele alea care sunt aparatoarele drepturilor catelusilor din strada si care de fapt urasc oamenii ce satisfacute pe toate ecranele vor fi. Probabil ca, Curtea, s-a cam saturat sa aprobe tot ce face puterea si si-a zis hai sa le facem si alorlalti o bucurie, ca o mica compensatie. Asa se judeca la bosorogii aia intepeniti in fotolii, in compensatie. Toata tara asta este o ... Mama ce enerveaza orice epitet! Femeiustile care urla la Parlament, la DD, la antene, la irealitatea etc. sunt fericite ca dogii din mahalale vor putea in continuare sa sfasie pe oricine, sa omoare oameni, fara ca nimeni, inclusiv CC, sa aiba vreo remuscare. Unde scrie in Constitutie ca haitele de caini pot prolifera si musca la infinit? Netrebnicilor! Ticalosi fara mila de semeni ce sunteti!
 • +5 (5 voturi)    
  constitutional (Miercuri, 11 ianuarie 2012, 13:33)

  Laura [anonim]

  Aceasta este adresa de e-mail a curtii constitutionale :
  ccr@ccr.ro.
  • +3 (3 voturi)    
   trimiteti mesaje Curtii! (Miercuri, 11 ianuarie 2012, 14:54)

   silvdx [utilizator] i-a raspuns lui Laura

   Aceasta este adresa de e-mail a curtii constitutionale :
   ccr@ccr.ro.
  • +3 (3 voturi)    
   ... (Miercuri, 11 ianuarie 2012, 15:56)

   Aph [anonim] i-a raspuns lui Laura

   Mai interesant ar fi de stiut unde locuiesc, i-as ferici cu 4-5 caini de caciula pe fiecare...
 • +6 (6 voturi)    
  Curtea Constitutionala (Miercuri, 11 ianuarie 2012, 13:36)

  lzrd [utilizator]

  s-a facut de ras!
  Unde draq scrie in constitutie ceva despre drepturile animalelor?
 • +3 (3 voturi)    
  Asa am facut si marea revolutie...in stilul nostru (Miercuri, 11 ianuarie 2012, 13:40)

  Impotriva genocidului uman .Restul...mai putin con [anonim]

  Bravo!!! Cati dintre salvatori au adoptat adorati ai strazii? cati dintre ei au manifestat pentru ca oamenii strazii sa nu mai fie in strada? Cati s-au interesat daca acestia au ramas fara case intr-un mod constitutional? Cati dintre voi „slaviti crestini,iubitori ai...voi stiti!„ vor ajuta CONCRET la rezolvarea acestei probleme,acestui cosmar pentru toti aceia ce ajung zilnic mutilati, de catre adoratii constitutionali, pe la spitale? Care dintre voi va pune „osul„ la rezolvarea acestei probleme? Care sunt aceia ce-au pus „botu„pt. caini inainte de-a pune in balanta BINELE OAMENILOR si BINELE CAINILOR? OK ,asta a fost un test pentru voi„preamariti„ ai dreptatii.Cu siguranta nu l-ati trecut. FELICITARI!! Chiar avem de ce sa ne mandrim ca suntem romani . AVEM GURA
 • +5 (5 voturi)    
  Eutanasierea (Miercuri, 11 ianuarie 2012, 13:40)

  Gigi [anonim]

  Sunt multi cei care se bucura ca a fost respinsa legea, dar nu se gandesc ca astfel se va ajunge la alte represali asupra cainilor chiar daca unii sunt foarte cuminti si apropiati omului. Vor aparea fel si fel de metode de indepartare a cainilor vagabonzi. Vor fi poate chiar omorati caini care la aplicarea legii ar fi scapat de eutanasiere.
 • +6 (6 voturi)    
  INADMISIBIL (Miercuri, 11 ianuarie 2012, 13:50)

  Wader [anonim]

  Cu aceasta decizie, asta nu e tara in care sa cresti linistit si sanatos si sa mergi in siguranta pe domeniul public.

  Cred ca suntem una din singurele tari din Europa care nu PERMITE (pe motiv de neconstitutionalitate absurda) eliminarea prin eutanasiere a excesului de caini de pe domeniul public, caini pe care nimeni nu-i revendica.

  Aceasta curte constitutionala este un stat in stat. Tot ea, prin a ei putere este in stare sa interzica eutanasierea animalelor care fac parte din regimul alimentar al omului - Romania putand deveni astfel prima tara din lume unde Curtea Constitutionala a interzis (prin decizia ei) alimentatia cu carne la OM - toti vom deveni in acest fel niste vegetarieni.

  Vanatoarea in schimb, a orataniilor care s-au inmultit excesiv prin paduri fiind cat se poate de constitutionala. Halal tara, halal Curte Constitutionala!

  RUSINE!!!
 • +3 (3 voturi)    
  unu (Miercuri, 11 ianuarie 2012, 13:53)

  unu [anonim]

  eu zic ca solutia e in mana bucatarilor. o reteta culinara bazata pe carne de caine si intr-o saptamana n-ai sa mai vezi picior de caine in romanica.
 • -9 (9 voturi)    
  URAAAA (Miercuri, 11 ianuarie 2012, 14:03)

  gumy [anonim]

  In sfarsit o veste buna! Felicitari celor care s-au implicat in a face ceea ce trebuie. Multumim hotnews pentru informatie. Asta este intr-adevar o zi buna!
  • +3 (3 voturi)    
   Va doresc (Miercuri, 11 ianuarie 2012, 14:25)

   Vizitiul [utilizator] i-a raspuns lui gumy

   Sa fiti alergat si muscat. O zi buna!
   • -4 (4 voturi)    
    Bun Simt (Miercuri, 11 ianuarie 2012, 15:44)

    Gumy [anonim] i-a raspuns lui Vizitiul

    Un an nou plin de bucurii si dvs. :) Eu una nu pot dorii nimic oamenilor pe care nu i-am cunoscut niciodata, dar multumesc de urare. Eu sunt convinsa ca niei eu , nici dvs. nu vom fi muscati de caini, cum probabil nici unul din noi nu a fost muscat pana acum. O zi frumoasa! sisper sa nu fiti muscat :P
    • +2 (2 voturi)    
     Zi Doamne fereste! (Miercuri, 11 ianuarie 2012, 16:36)

     Un roman anonim [anonim] i-a raspuns lui Gumy

     Nu stii cand te vei intalni cu un maidanez prost dispus care te va composta sau va composta un copil sau o persoan vardtica la care tii.
  • +2 (2 voturi)    
   Sper ca esti doar ironic (Miercuri, 11 ianuarie 2012, 16:34)

   Un roman anonim [anonim] i-a raspuns lui gumy

   Daca ai scris in registrul serios ori esti sociopat ori faci parte din NG-urile nesimtite de cainofili si ti se asigura in continuare un venit bun fara efort.
 • +3 (3 voturi)    
  Actionam singuri (Miercuri, 11 ianuarie 2012, 14:04)

  unu [anonim]

  iesim singuri sa exterminam cainii daca nici macar o lege nu sunt in stare sa dea. Trebuie sa facem siteuri si pagini speciale sa impartasim metodele prin care putem scapa de javre singuri. Fiecare in cartierul sau zona lui, prin actiuni diverse, numai asa vom scapa de ei.
 • +8 (8 voturi)    
  Solutii (Miercuri, 11 ianuarie 2012, 14:08)

  Andrei [anonim]

  Substante deosebit de toxice pentru caini:
  - guma de mestecat
  - ciocolata (de menaj)
  - antigel
  - apa de gura
  - inalbitor
  - baterii de ceas
  - naftalina

  Alternative: cioburi, ace indoite. Toate plasate in bucati de mezeluri ieftine marca proprie ale principalelor hypermarketuri de pe piata. Intr-o anumita zona din Bucuresti, mica ce-i drept, au disparut cainii. Nu spun ce zona. Va urez succes!
  • +2 (2 voturi)    
   de retinut (Miercuri, 11 ianuarie 2012, 14:26)

   phlo [utilizator] i-a raspuns lui Andrei

   Ii bine de retinut ;)
   prietenii stiu de ce
 • +4 (4 voturi)    
  Eutanasierea molustelor CCR (Miercuri, 11 ianuarie 2012, 14:24)

  Vizitiul [utilizator]

  Este si aceasta neconstitutionala?
 • +3 (3 voturi)    
  Asa, si ? (Miercuri, 11 ianuarie 2012, 14:30)

  BX [anonim]

  Si legea asigurarilor obligatorii pentru locuinte e neconstitutionala. Si ce ?
  Nu s-a miscat un deget. Au fast lasate firmele de asigurari sa ne jefuiasca 'legal'.
 • +5 (5 voturi)    
  CCR si constitutia.. (Miercuri, 11 ianuarie 2012, 14:40)

  ionica [anonim]

  Care constitutie,aceea votata neconstitutional timp de 2 zile la rand ?Banii vehiculati de catre furnizorii de vaccinuri antirabice si antitetanice ,in valoare de zeci de milioane de euro/an pe unde circula ?Cum sa se renunte la ei ,eventual sa se dea o lege sa mai contribuim cu ceva banet si pentru ingrijirea maidanezilor si a celor care-i protejeaza! Au dreptate DOMNII dela CCR, doar vin alegerile (unul singur din ei de-ar fi muscat si chinuit prin spital ,imediat va fi constitutionala eutanasierea )...
 • -6 (6 voturi)    
  In sfarsit (Miercuri, 11 ianuarie 2012, 14:42)

  Criss_22 [utilizator]

  In sfarsit niste oameni normali la cap :) Nu bietele animalute sunt principala problema a tarii, oameni buni... deja majoritatea sunt sterilizati, nu musca pe nimeni decat daca sunt provocati, batuti etc... ce tot aveti cu ei? Lasati-i sa traiasca... Animalele sunt de vina pentru mizeria din orase? Ei bine nu, oamenii necivilizati sunt problema... adica tot aia care striga ca nu au loc de maidanezi, ca vezi Doamne le respira aerul... penibil... ce bine ar fi daca toti si-ar vedea de treaba lor
  • +5 (5 voturi)    
   studii de psihologie umana... (Miercuri, 11 ianuarie 2012, 15:27)

   Tori [anonim] i-a raspuns lui Criss_22

   Sunt convins ca acel cetatean japonez care a fost omorat de cainii maidanezi era "rautatea intruchipata" si i-a provocat... ca doar de aia venise in Romania...
   Si inca ceva... cred ca rautatea oamenilor fata de caini creste seara/noaptea caci altfel nu imi pot explica de ce reactia maidanezilo e mai virulenta in aceasta perioada a zilei!
  • +1 (1 vot)    
   Esti un geniu (Miercuri, 11 ianuarie 2012, 16:40)

   Un roman anonim [anonim] i-a raspuns lui Criss_22

   Ce lagatura are castrarea cu faptul ca un caine musca? Si de ce trebuie eu, care nu ii provoc, nu iiagresez, nu ii bat sa circul cu frica dupa lasarea serii ca poate dau de un maidanez "stresat" care ma va composta fara avertismant? Cat despre vazutul de treaba lor, tu ar trebui sa fi primul care o face.
 • -5 (5 voturi)    
  Gandire rationala (Miercuri, 11 ianuarie 2012, 14:47)

  Ana [anonim]

  In sfarsit o decizie rationala!
  Pentru toti cei care sunt impotriva sterilizarii si returnarii, le sugerez sa lase deoparte fustrarile, furia, ignoranta si intoleranta, si sa gandeasca pentru cateva momente rational.
  Sterilizarea in masa este unica solutie! Si cea mai economica.
  Eutansierea nu rezolva nimic, doar aduce bani in buzunarele cui trebuie, in timp ce o parte din caini vor fi omorati in chinuri groaznice, cum s-a intamplat si in alti ani. Banii de eutanasie (care sunt mult mai multi decat cei pentru sterilizare) vor fi folositi in folosul persoanelor sus-puse, iar cateii vor fi ucisi cu batele, cu injectii cu motorina, si alte metode brutale. Si da, problema va continua!!! Pentru ca se doreste mentinerea lor pe strazi, si inmultirea lor, astfel incat dupa alti ani sa se aloce din nou bani pentru eutanasie!
  Este logic, si la mintea oricui ca nu eutanasia este solutia. Si asta se poate observa clar din experientele anilor trecuti. Sterilizarea cainilor cu stapan si fara stapan - OBLIGATORIE este unica solutie care va stopa aceasta situatie, impreuna cu amezi drastice pentru cei ce abandoneaza animale
  • +2 (2 voturi)    
   Despre rationalitate (Miercuri, 11 ianuarie 2012, 16:48)

   Un roman anonim [anonim] i-a raspuns lui Ana

   Rational este sa se elimine macar una dintre multele probleme stresante pentru cei ce locuiesc in orase. ( in sate stiu ei cei ce locuiesc acolo sa o rezolve singuri). Iar eutanasierea nu o rezolva. Cainii raman tot potentiali agresori, in special pentru c=opii si batrani, tot latra aiurea noaptea asa ca somnul devine problemtic, tot umplu pe unde vrei si pe unde nu vrei cu dejectii, sunt tot plini de paraziti si microbi care pot trece usor exact la aceeasi copii si batrani. Si nici pentru ei nu e bine. Nemavati, insetai vara si inghetai iarna, plini de fel de fel de boli dintre care cele de piele sunt cele mai vizibile, cu membre lipsa si asa mai departe. Nu sunt adeptul eutanasieii salbatice dar de eutanasit trebuie eutanasiati. Iar cei ce parasec cainii in domeniul public pedepsitii. Lasand in continuare caini mai mult sau mai putini sterilizati in libertate problema nu se va rezolva niciodata.
 • +4 (4 voturi)    
  Ce inseamna CCR? Cutu-Cutu Romania? (Miercuri, 11 ianuarie 2012, 14:56)

  Bula Romanul [anonim]

  Cu atatia iubitori de maidanezi, ne manaca javrele.
  Mi-e sila de tara asta.
 • +4 (4 voturi)    
  Voi ati vrut-o (Miercuri, 11 ianuarie 2012, 15:03)

  Ion Iliescu [anonim]

  "Dragi" "artisti", voi, cei care ati militat pentru salvarea cainilor. Va promit ca veti regreta amarnic reusita voastra temporara. Voi si toti cetatenii foarte "dragi" si "intregi la minte" veti putea admira satisfacuti (cred) carcasele de caini ce vor zace putrede pe strazi. Asta asa, ca sa realizati cat de mult ii iubiti voi pe "cainii comunitari". Daca mintea voastra este impotenta in a intelege cateva principii de baza intr-o societate civilizata, vina va va apartine in intregime pentru consecinte. Vom lua masuri radicale pentru a ne proteja viata, integritatea, sanatatea; nu va exista nici o cale de compromis. Fiecare intalnire cu vreunul din exemplare (in special cele agresive) va avea urmarile care se impun. "O viata placuta in continuare" si "multa caldura" va doresc in incheiere. Dati voi sensurile potrivite..
 • +4 (4 voturi)    
  Incredibil (Miercuri, 11 ianuarie 2012, 15:46)

  etre [anonim]

  In general incerc sa fiu constructiv in ce priveste Romania, dar uneori, trebuie sa recunosc ca nivelul de ...................... (nu pot sa ma exprim concrect ca voi fu cenzurat) atinge cote alarmante.

  O mentiune speciala pt Curtea Constitutionala.

  Incredibil
 • +2 (2 voturi)    
  ... (Miercuri, 11 ianuarie 2012, 16:01)

  Aph [anonim]

  Turning unwanted animals loose to roam the streets is not a humane option. Asta ne spun chiar PETA, care ar fi interesant de contactat si pusi cu bata pe toate asociatiile acestea de la noi care intretin molima asta ca sa nu ramana fara fonduri si activitate.

  http://www.peta.org/issues/companion-animals/euthanasia-the-compassionate-option.aspx
 • +3 (3 voturi)    
  maidanezi (Miercuri, 11 ianuarie 2012, 16:09)

  Ion Iancu [anonim]

  in timp ce noi, contribuabilii prosti, platim impozite, unii au castigat enorm de pe urma situatiei cainilor maidanezi, fie ca a fost vorba de eutanasiere, fie de sterilizare si adapostire. Oare era nevoie de o lege, apoi de declararea ei ca fiind neconsitutionala pentru ca maidanezii sa fie stransi de pe strazi?
 • +1 (1 vot)    
  dfj (Miercuri, 11 ianuarie 2012, 16:34)

  fgnadfg [anonim]

  fara servicii de urgenta pentru oameni dar sa ajutam cainii fara stapani sa traiasca sa muste si sa omoare oameni -bravo politicii romanesti
 • +2 (2 voturi)    
  ROMÂNI TREZIȚIVĂ ! (Miercuri, 11 ianuarie 2012, 16:58)

  Straistaru Eugen [utilizator]

  Haideți să facem asociația Guiț Guiț acum, o să ne ajute PSD și PNL că ei contestă orice evoluție.
 • -3 (3 voturi)    
  VA Meritati soarta! (Miercuri, 11 ianuarie 2012, 18:02)

  cristina [anonim]

  Pentru toti cei care urasc cainii va doresc sa fiti muscati in fiecare zi de cate unul! Din cauza unor imbecili fara sufltet ca voi sunt atatia pe strada. Sunt o gramada de idioti care se plctisesc de aceste animale si le arunca pe strada! In nici o tara civilizata din UE nu se eutanaziaza caini asa de placere sadica pe care o aveti voi ci doar cei care sunt bolnavi sau extrem de agresivi si prin mijloace care nu ii ranesc. Toti apeleaza la sterilizare.
  • +2 (2 voturi)    
   clarificare (Miercuri, 11 ianuarie 2012, 20:41)

   imbecil fara suflet [anonim] i-a raspuns lui cristina

   ca sa ne lamurim: cainii sunt eutanasiati prin mijloace care nu ii ranesc.
   si in urma acestei eutanasieri ei raman sterilizati.
 • +3 (3 voturi)    
  are (Miercuri, 11 ianuarie 2012, 20:20)

  mad max II [anonim]

  ...are tziganii biserica si ciinii constitutie! avem si curte constitutionala pentru constitutia ciinilor;da dreptul OMULUI de-a fi protejat fata de muscatura ciinilor constitutionali,unde se zice?
  ...de ce nu e ca in tzarile civilizate cind o curte de judecata nu accepta spre judecata cauzele penibile?
 • +1 (1 vot)    
  rugaminte (Miercuri, 11 ianuarie 2012, 22:28)

  eu cel mic [anonim]

  Onorata instanta, va rog respectuos din adancul sufletului meu de idiot platitor de taxe, sa interziceti consumul de carne, oua, branza lapte( cei mai in varsta,ca mine, cunosc gluma) deoarece in acest consum vom folosi animale in modul neconstitutional. In acelasi timp, va rog respectuos sa-mi dati voie sa intretin anumite relatii, cuprinse dealtfel in Codul Familiei. Va multumesc pentru intelegere si pentru aplecarea Domniilor Voastre catre un amarastean.
  Pe romaneste, frigidere pline ( ca si asta stiu, sic)
 • 0 (0 voturi)    
  uitati-va la poza (Miercuri, 11 ianuarie 2012, 22:57)

  eu cel mic [anonim]

  cel din stanga nu incape in plasa de Buzau, cel din dreapta nu pare sa fie maidanez. Cel putin la mine in cartier, sunt de vreo 10 ori mai mari. Oricum, seamana izbitor cu al nostru. Concluzia me, ca nespecialist: poza trucata. Pe de alta parte, chiar nu mai avem alte probleme, gen asistenta medicala? N-oi fi citit eu toate informatiile, dar totusi...
 • -2 (2 voturi)    
  Felicitari Judecatorilor Curtii Constitutionale a (Joi, 12 ianuarie 2012, 3:40)

  SC Bernazani [anonim]

  Felicitari FPAM- dlui Marinescu Marius in speta si dlui Serbanoiu Mircea dar si zeciilor de organizatii care au reusit intr-un timp record sa deschida in sfarsit ochii societatii civile si sa o faca sa protesteze si sa actioneze dezvaluind public uriasa incrancenare si afacere portocalie de peste 10 ani incoace PDL-eprista "maidanezul romanesc", sa coaguleze societatea romaneasca normala la cap cu respect pentru viata sub toate formele intr-o structura noua de lupta deschisa cu "banda" portocalie stapanitoare si mai ales sa aiba curajul a nadajdui pana in ultima secunda in adevarata judecata dreapta a Curtii Constitutionale. Va felicit cu respect si consideratie, domnilor Judecatori ai Curtii Constitutionale! Si va doresc dvs. celor 2 mil de romani cu drept de vot si respect pentru viata oamenilor si animalelor deopotriva sa aveti puterea curand anul acesta ca prin VOT SA UCIDETI PENTRU VECIE GUVERNUL PORTOCALIU de la Bucuresti TIRAN SI DUSMAN POPORULUI ROMAN !! Sanatate de la Dzeu sa aveti si impliniri voua tuturor romanilor buni la suflet si la minte care iubiti si aratati COMPASIUNE SI TOLERANTA tuturor fiintelor vii de pe acest Pamant si voua insiva totodata!
 • 0 (0 voturi)    
  Strategia USL (Joi, 12 ianuarie 2012, 8:10)

  Vlad-I [utilizator]

  Asta este strategia USL sa creasca nemultumirea populatiei. Pe vremea urss, comunistii indoctrinati de kgb erau instruiti sa puna bombe in tarile capitaliste populatiei civile, asfel multimea instintual invinovatea oranduirea capitalista ca nu este capabila sa le asigure securitatea. Aceasta tactica a fost folosita si de al queda in irak, pt. ca populatia sa-si verse nemultumirea pe ocupantii americani.
 • 0 (0 voturi)    
  Va bucurati? (Joi, 12 ianuarie 2012, 8:36)

  Eugen [anonim]

  Stiti,ce e ciudat?Ca nu am vazut sau auzit,atata exaltare si bucurie,atunci cand vreun om suferind sau copii care nu au posibilitatea,sa invete sau unde sta,au fost ajutati si acum au o viata normala,cat de cat.Voi,asa numiti"iubitori de animale"cu ce a-ti contribuit,la asta?Cu nimic,sunt sigur.Daca iubiti viata,ajutati-va semenii in primul rand,infiati un copil,cum am facut si eu,chiar daca am copii mei.Luati cainii de pe strazi si ingrijiti-i acasa,nu doar bateti din gura,ca va-ti implicat in nu stiu ce campanii de sustinere a acestei legi.Fapte,fratilor ca de vorbe ne-am saturat.
 • +1 (1 vot)    
  labutzelor cutu-cutu ce jubileaza (Joi, 12 ianuarie 2012, 11:00)

  umoristu [anonim]

  1. e inadmisibil sa exista ciini liberi pe strada
  2. e inadmisibil sa respiram vara in orase praful din dejectiile lor uscate
  3. e inadmisibil sa sustineti "dreptul" ciinilor de a vagabonda dar sa nu isi asume nimeni responsabilitatea directa pt ce fac ciinii aceia - muscaturi, accidente de masina, intins gunoaiele din tomberoane, latrat, etc..
  4. e inadmisibil sa se scurga fonduri publice in ingrijirea maidanezilor
  5. e inadmisibil ca un grup de babe oligofrene si niste ONG-uri interesate material sa aibe asa influenta publica, in asa stil isteric-lacrimogen.
  Credeti ca ati "cistigat"? Va inselati, poate unele interese materiale vor avea cistig de cauza. Ciinii pt care faceti atita tevatura patetica ...AU PIERDUT. Din cauza ca nu face nimeni nimic sa ii ia de pe strazi, oamenii vor proceda cum va crede fiecare de cuviinta. Deci pe linga o viata libera pe strazi, hrana din gunoaie, lupte mortale cu alti ciini, frig iarna, sete vara, accidente auto si boli nenumarate ati condamnat "sufletelele" la otraviri, casapiri, molestari si ucideri brutale din partea multor cetateni ce s-au saturat.
  Primul ciine ce ma atinge, incomodeaza, musca pe mine sau pe oricine din familia mea ....va fi un ciine mort. Si fiindca nu sunt medic veterinar, si nici nu am mijloace blinde, ii voi infige o lama intre ochi! Daca mai scheauna 3 ore pina crapa, e pb lui....creata de voi.
  Nu pornesc direct la "vinatoare", dar o potaie maidaneza ce se "da" la mine...va muri. Si nu sunt singurul care gindeste asa....
  ///
 • 0 (0 voturi)    
  parerea mea: (Joi, 12 ianuarie 2012, 12:44)

  :) [anonim]

  Legae e neconstitutionala deoarece nu se specifica clar cum se vor alege animalele care sa fie eutanasiate. Dupa cum vor ei (cei care vor sa eutanasieze) se vor considera agresivi, bolnavi irecuperabil si etc. si caini care nu trebuie. In asa fel ei vor primi cei x+1 euro pe cadavru de caine fie ca acel caine era sau nu agresiv sau bolnav.

  nici cei care militeaza impotriva eutanasiei nu ii vor pe strazi, dar nici sa moara aiurea cei care nu trebuie sa moara.

  trebuie intr-adevar o lege care sa-i eutanasieze DOAR pe cei agresivi, pe cei bolnavi irecuperabil, sau pe cei care nu mai au alte sanse. Dar aceasta lege trebuie sa spuna concret precesul in care acel animal va fi considerat sau nu agresiv.

  si ca sa aveti de ce sa ma injurati, pentru ca am observat ca prin comentariile aceste se afla mult prea multe jigniri fara sens pentru oameni care totusi cer civilizatie... : Nu toti cainii se nasca agresivi. devin asa din cauza comportamentului uman asupra lor. E o metoda de supravieture. Recunosc nu e drept ca un om sa bata un caine, iar apoi acel caine sa se rezbune pe altcineva, care nu are nici o treaba cu el. Sunt perfect de accord cu asta. Dar nici nu e corect sa va razbunati pe cainii care nu aunicio treaba cu voi sau familiile voastre. Pe cei care nu facaltceva decatsa doarma la soare.

  Macar aveti rationalitatea sa fiti genul de oameni care merg dupa principiul lasa-ma sa te las. :)

  Pentru cei care va considerati credinciosi ( eu nu sunt) dar ganditi-va daca religia in care credeti va indruma in vreun fel sau altul pe drumul acesta. Parerea mea: face-ti-vadreptate cand chiar merita. Daca vreti sa faceti rau vreunui caine, face-ti-i celui care va face rau dvs. ... nu si cainilor care nu au nici o treaba.

  Ca o incheiere: in viitor, legea eutanasiei va exista (sunt convinsa) doar ca acestia nu vor fi ucisi in masa, ci vor fiucisi doar cei agresivi sau bolnavi incurabil; considerati asta dupa niste criterii clare si zdravene.
  • 0 (0 voturi)    
   Gresit! (Joi, 12 ianuarie 2012, 13:40)

   Umoristu [anonim] i-a raspuns lui :)

   In mediul URBAN nu au ce cauta pe strada ciini liberi.
   Daca sunt proprietarul unii ciine si il las liber pe strada, RASPUND de tot ce se intimpla din cauza/cu acel ciine.
   Platesc masina ce l-a lovit. Adun rahatul lui. Raspund chiar penal daca musca/omoara pe cineva. De ce? Fiindca fiind al meu sunt tinut de societate sa raspund de pagubele provocate de o proprietate a mea.
   Pt maidanezi > nu raspunde nimeni. Dejectiile lor NU le aduna nimeni, se usca si le respiram toti. Muscaturilor lor..se trateaza din bani publici la urgenta oamenii muscati, nu raspunde nimeni. Accidentele auto + pagubele = nu raspunde nimeni, isi repara omul masina din asigurare sau buzunar propriu.
   Nu aia e pb..ca e agresiv/nu e agresiv. Nu toti ciini sunt agresivi tot timpul cu oricine. Depinde de situatie si de victima. Cu un copil de 6 ani o potaie isi permite sa fie agresiva, cu un barbat matur...mai rar.
   Ciinii sunt teritoriali, si o data aciuiati intr-o scara de bloc, intr-un parc sau tomberon vor apara acel loc, de oameni, de biciclete, de masini, de alti ciini.
   O catea cu pui fatati intr-un subsol de bloc va fi agresiva cu oricine intra in scara...chiar daca pt babele oligfrene din bloc e o minune cu 4 labutze.
   Repet, e inadmisibil sa exista asa un ecosistem paralel pe strazile localitatilor locuite de oameni in sec XXI.
   Indiferent de cit tropaie toate ONG-urile si zbiara toate babele...trebuie sa dispara, asa cum tre sa dispara plosnitele din paturile noastre, sobolanii si soarecii din camarile de alimente, purecii din haine...tintarii din apartamente.
   Lasati liberi pe strazi - e o cruzime. Sufera de foame, de frig, de boli, se sfisie si omoara intre ei, afecteaza siguranta oamenilor si incarca nota de salubritate si de asistenta medicala a societatii.
   NU sunt bani publici pt a salva animale intr-o tara in care nu se pot salva batrini, copii, oameni...
   Eutanasierea e cea mai valabila si mai blinda si mai corecta solutie. Insotita de adoptii - si de raspunderea umana.
 • -1 (1 vot)    
  Ura degradanta (Joi, 12 ianuarie 2012, 19:34)

  Andrei [anonim]

  Mi se pare nefiresc ca un om sa urasca un caine. Ceea ce se poate constata, din pacate, in multe din postarile de mai sus. Slava Domnului ca exista chiar si postari pro-eutanasiere din care nu transpare o postura atat de degradanta pentru un om!!


Abonare la comentarii cu RSS
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by