Manifestantii s-au strins si marti in Piata Universitatii, in fata Teatrului National, in cea de-a cincea zi de proteste. A fost o zi fara incidente deosebite. Momente mai animate au avut loc odata cu aparitia liberalului Ludovic Orban care a fost huiduit si injurat de protestatari, potrivit reporterilor HotNews.ro. In Piata a mai fost si Mircea Badea care a citit o adaptare a Imnului Golanilor, iar un preot a facut o slujba de pomenire si a cantat "vesnica pomenire". Protestele s-au incheiat la miezul noptii.

Foto:

A 5-a zi de proteste, asa cum au vazut-o reporterii HotNews.ro

UPDATE 00.30 Protestele s-au incheiat, serviciul de salubrizare face curatenie in Piata Universitatii

UPDATE 23.30 In piata Universitatii mai sunt circa 100 de protestatari. Se scandeaza sporadic "Si Jandarmeria simte saracia" si "Demisia"

UPDATE: 23.15 In Piata Universitatii mai sunt aproximativ 50 de protestatari in fata Teatrului National si circa 100 langa fantana

UPDATE: 22.45 Protestele continua in Piata Universitati, dar numarul celor ramasi a scazut semnificativ. Nu exista incidente.

UPDATE 21,25 Ludovic Orban a fost huiduit copios dupa ce si-a facut aparitia in Piata Universitatii si de-abia a reusit sa iasa din randul manifestantilor, care il injurau si il strigau "Hotule!", "Pleaca de aici!", "Si tu esti o mizerie!"

Ludovic Orban scos din piata Universitatii de protestatari

Ludovic Orban scos din piata Universitatii de protestatari

Foto: Hotnews

UPDATE 21,20 In piata a aparut si printesa Briana Caragea, care a dat mana cu protestatarii si scandat impreuna cu acestia.

20.57: Tot mai multi protestatari se fotografiaza alaturi de jandarmi. Situatia este, evident, calma

Piratul, un protestatar inedit

Piratul, un protestatar inedit

Foto: Hotnews

20.46: Mai multi protestatari l-au oprit pe Mircea Badea sa-i reproseze ca Antena 3 a gresit numarul de participanti. "Daca nu sint 100.000, nu mai conteaza daca sint 1000 sau 4000", le-a replicat Badea.

20.32: Pina acum, doua persoane au fost duse de jandarmi la sectia de politie: un protestatar avea la el spray lacrimogen, celalalt avea un cutit, a declarat pentru HotNews.ro Georgian Enache, purtatorul de cuvint al Jandarmeriei Capitalei

20.23: Video cu Mircea Badea cintind la microfonul Antena 3 o adaptare a Imnului Golanilor:

Mircea Badea in Piata Universitatii

Mircea Badea in Piata Universitatii

Foto: Hotnews

20.07: Un preot a venit in Piata si cinta "Vesnica pomenire"

19.59: Manifestantii scandeaza "Sintem cetateni, nu huligani!" si "Basescu, daca te tine, hai la baie de multime!"

19.47: Mircea Badea e si el in Piata Universitatii, scandind alaturi de protestatari

19.36: Un grup de studenti a plecat dinspre Campusul Regie spre Piata Universitatii, transmite RTV

Banner anti-partide politice

Banner anti-partide politice

Foto: Hotnews

19.29: Citiva tineri au adus un banner cu inscriptia "USL=PDL=Mizerie". Ei sint contrati de alti manifestanti, care spun ca "avem nevoie de USL acum, trebuie sa punem pe cineva in loc"

18.57: Un protestatar care sustine ca a participat la Revolutia din 1989: "Oprescu de ce nu vine cu noi? Sa ne dea un ceai cald. Uite cum face Mazare la Constanta!"

18.30: Un grup de cateva sute de oameni scandeaza lozinci anti-Basescu si anti-Boc, insa protestul pare sa-si fi pierdut suflul. Pe trotuarul de la fintina sunt doar cateva zeci de oameni opriti mai mult din curiozitate sa-i vada pe cei masati in cealalta parte a bulevardului. O televiziune de stiri transmite cadre filmate de sus cu o macara, astfel incat grupul pare mai numeros decat in realitate

  • Vezi mai jos noi imagini video de la protestul din Piata Universitatii

18.32: Discutie intre 4 protestatari: "Am primit un telefon azi si am inteles ca sindicatele pregatesc ceva in zilele urmatoare. Acum trebuie sa se bage si Opozitia, ca fara manifestarea asta nu puteau. E si normal sa se bage si si USL"

18.26: Manifestantii sint impartiti din nou in doua zone: cei mai multi sint in fata Teatrului National, iar o parte mai mica se afla la fintina de linga Universitate

18.23: Doi manifestanti impart bonuri cu numarul de ordine si sustin ca in acest moment sint 1100 de protestatari. Reporterul HotNews.ro estimeaza ca in acest moment in Piata Universitatii sint 500-600 de manifestanti, cu rezerva ca traficul in zona este mare si astfel numararea devine dificila

18.02: Un tinar catre un manifestant mai batrin: "Ministrul de Externe a spus despre noi ca sintem manipulati si spalati pe creier, dar nu e asa; protestam ca e jale in tara"

Manifestant cu sapca PNL

Manifestant cu sapca PNL

Foto: Hotnews

17.53: Au aparut si manifestanti care poarta echipament de partid: un barbat ce poarta o sapca cu insemnele PNL poarta o pancarta cu "Jos Basescu!"

17.46: Jandarmii au legitimat si perchezitionat un tinar, dupa care i-au dat drumul

  • Atmosfera: Un manifestant mai in virsta ii spune unui tinar: Eu am fost in '89 aici si l-am dat jos pe Ceausescu. Acum trebuie sa-l dati jos voi, tinerii, pe Basescu. Dar vad ca nu vin tinerii"

17.45: In Piata a aparut un vinzator de covrigi. Pretul unui covrig este 2,5 lei

17.32: Numarul manifestantilor a ajuns la aproximativ 350

17.11: In Piata Universitatii s-au strins aproximativ 250 de oameni - estimarea reporterului HN

  • Atmosfera: Un protestatar imbracat in clovn imparte oamenilor figurine din baloane si are o pancarta pe care scrie "Avem baloane / Nu bastoane"

16:40 Protestatar: "Noi domnului Arafat ii multumim ca ne-a dat scanteia. Noi oricum nu dam inapoi"

16:35 Protestatarii striga "Iesi din palat daca esti barbat!" facand referire la presedintele Traian Basescu.

16.09: Cimentul folosit pentru repararea scarilor de la TNB e inca moale, iar cei care calca pe el lasa urme

Vezi video cu ce spun protestatarii despre revenirea lui Raed Arafat in Ministerul Sanatatii

16.05: Ce spun protestatarii despre anuntul-surpriza al lui Raed Arafat, care se va intoarce la Ministerul Sanatatii?

  • Anonim 1: Foarte bine ca s-a intors Arafat, dar Basescu trebuie sa-si prezinte public scuze
  • Anonim 2: E bine ca s-a intors, el stie ce trebuie sa faca la Minister

Vezi mai jos imagini video de la protest