Cei doi fii ai primarului din Deta (Timis), arestati in urma unui scandal produs in luna iulie la o terasa din oras si soldat cu injunghierea a trei tineri, vor fi cercetati in libertate dupa ce Tribunalul Timis a repins, luni, recursul procurorilor la decizia Judecatoriei, de punere in libertate, informeaza Mediafax.

Purtatorul de cuvant al Tribunalului Timis, Lavinia Biris, a declarat ca magistratii acestei instante au decis punerea in libertate a lui Bogdan si Daniel Roman, precum si a celorlalti patru inculpati in acest dosar, printre care si presupusa victima a fiilor primarului din Deta, Stefan Alexandru.

Ea a spus ca magistratii Tribunalului Timis au decis sa respinga recursul procurorilor inaintat la decizia Judecatoriei Deta data joi, prin care se hotarase punerea in libertate a celor sase persoane.

Biris a afirmat ca Stefan Alexandru a primit interdictia de a parasi tara, in timp ce ceilalti cinci inculpati vor fi cercetati in stare de libertate sub control judiciar.

Decizia este definitiva.

Judecatoria Deta a decis, joi, punerea in libertate a celor sase inculpati cercetati in cazul scandalului din Deta, decizia fiind atacata de procurori.

In noaptea de 23 spre 24 iulie, pe o terasa din centrul localitatii Deta a izbucnit un conflict intre mai multe persoane, in urma caruia trei tineri au fost injunghiati.Agresorul a fost identificat ca fiind Bogdan Daniel Roman (31 de ani), fiul primarului din orasul Deta, Petru Roman (PDL). Potrivit politistilor, si fratele acestuia, Calin Roman (27 de ani), a fost implicat in scandal.

Initial, in aceasta cauza au fost retinuti fiul cel mic al primarului din Deta, Calin Roman, si alti trei tineri, in timp ce fiul cel mare al edilului, Bogdan Roman, a fost cautat de politisti, el fiind dat in urmarire generala si in consemn la frontiera in urma altercatiei.

In 25 iulie, Judecatoria Deta a decis arestarea pentru 29 de zile a lui Calin Roman si a lui Radu Gherghel, Daniel Vasile Birzan si Valentin Pavel Strimtu, in timp ce pe numele lui Bogdan Roman s-a emis mandat de arestare in lipsa pentru 30 de zile, el fiind suspectat ca a taiat cu sabia trei tineri in urma conflictului din Deta.

Fiul cel mare al primarului PDL din Deta, Bogdan Roman, a fost prins ulterior de anchetatori, in zona Pietei Unirii din centrul Timisoarei.

Fiii primarului din Deta, Bogdan Daniel Roman si Calin Roman, alaturi de Daniel-Vasile Birzan, Radu Gherghel si Valentin Pavel Strimtu au fost trimisi in judecata in 16 august, de catre procurorii Parchetului Tribunalului Timis, care ii acuza de ultraj contra bunelor moravuri si tulburarea ordinii si linistii publice, precum si de loviri sau alte violente. Bogdan Roman va fi judecat si pentru port fara drept al cutitului in locuri si imprejurari in care s-ar putea primejdui viata sau integritatea corporala a persoanelor ori s-ar putea tulbura ordinea si linistea publica.

In urma scandalului, ministrul de Interne, Traian Igas, a dispus o ancheta la Deta, care a fost coordonata de seful Politiei Romane. Liviu Popa anunta ca seful Politiei Deta, seful Compartimentului de Ordine Publica si trei lucratori de Politie din Deta sunt cercetati prealabil in urma scandalului in care au fost implicati fiii primarului democrat-liberal din localitate.

Ulterior, ministrul Traian Igas anunta ca seful Politiei Deta, Viorel Golosie, a demisionat din functie. Golosie si-a depus apoi raportul de pensionare.

Seful Politiei Romane declara ca politistii care au intervenit in timpul incidentului de la Deta au actionat conform procedurilor, dar verificarea privind activitatea Politiei de la Deta a constatat neajunsuri care vor face obiectul unor cercetari prealabile extinse in cazul a zece agenti si ofiteri.