Un executor judecatoresc a fost atacat cu pietre de locuitorii unui cartier din Ramnicu Sarat, furiosi ca acesta a mers sa evacueze o locuinta pierduta de proprietar, transmite Agerpres. Potrivit informatiilor difuzate de Realitatea TV, peste 200 de localnici din cartierul Flamanda au sarit in apararea vecinului lor, care a ramas fara locuinta, dupa ce a imprumutat bani de la un camatar din Focsani. Barbatul imprumutase 5.000 de euro, dar suma de restituit a ajuns la 75.000 de euro.

Localnicii i-au atacat pe executorul judecatoresc, pe noul proprietar al casei, dar si pe membrii echipajelor de interventie rapida ale politiei, solicitate sa ii protejeze.

"La momentul evacuarii persoanelor din imobil, s-a creat o busculada in randul sustinatorilor familiei evacuate, avand ca scop agresarea executorului si a actualului proprietar, fapt ce a facut necesara interventia fortelor de ordine, luptatorii Serviciului de Interventie Rapida al Inspectoratului de Politie Judetean Buzau folosind un spray iritant-lacrimogen", a declarat purtatorul de cuvant al IPJ Buzau, comisar Florina Crucianu.

Intr-o declaratie pentru Realitatea TV, comisarul Iulian Serban, sef-adjunct Politia Ramnicu Sarat, a declarat: "Atata timp cat domnul executor judecatoresc a avut toate documentele legale in ordine noi, nu am facut decat sa ne facem datoria. A fost nevoie sa intervenim cu mijloacele din dotare pentru a calma oamenii".

Comisarul Crucianu a spus ca niciuna dintre persoanele implicate nu a depus plangere in calitate de victima a vreunei infractiuni, dar politistii din cadrul Politiei municipiului Ramnicu Sarat continua activitatile in vederea identificarii tuturor persoanelor implicate in altercatie, in vederea luarii masurilor de sanctionare contraventionala fata de acestea.

Potrivit informatiilor prezentate de Realitatea TV, un camatar insotit de executorul judecatoresc au mers sa puna sechestru pe o casa pusa garantie intr-un contract de imprumut. Fostul proprietar imprumutase 5.000 de euro de la camatar, insa suma ce trebuia sa o restituie a ajuns la 75.000 de euro.

Imprumutul a fost garantat cu casa parintilor, iar camatarul l-a dat in judecata pe barbat si a castigat in instanta locuinta acestuia.

Reamintim ca la 18 octombrie, Camera Deputatilor a adoptat, cu 168 de voturi favorabile, 98 impotriva si zece abtineri, proiectul de lege privind interzicerea activitatii de camatarie, anunta Agerpres. Initiativa legislativa prevede ca darea de bani cu dobanda de catre camatari se pedepseste cu inchisoare de la sase luni la cinci ani, iar sumele de bani si bunurile provenite din savarsirea acestei infractiuni se confisca. Proiectul a fost respins de Senat, insa Camera Deputatilor este for decizional.