​Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a declarat joi seară că îşi exprimă convingerea că actuala conducere a Colegiului „Gheorghe Șincai” va fi schimbată cu una "care să manifeste mai multă competenţă în a apăra drepturile elevilor şi profesorilor decât se întâmplă în acest moment", transmite News.ro.

Cimpeanu si Baluta intre protestarii de la SincaiFoto: Facebook - Cristi Dimitriu

Contactată de Hotnews.ro, directoarea Luminița Gheorghiu a declarat că nu comentează.

„O precizare importantă, şi îmi aleg bine termenii, îmi exprim convingerea că în foarte scurt timp şcoala va avea o altă conducere care să manifeste mai multă competenţă în a apăra drepturile elevilor şi profesorilor decât se întâmplă în acest moment. Numirea conducerii şcolii este apanajul Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti, nu al ministrului, articolul 248, alineatul 7, dar sunt convins, subliniez, că Inspectoratului Şcolar Bucureşti va avea înţelepciunea să aleagă o nouă conducere care să contribuie la revenirea la normal a lucrurilor în Colegiul Naţional Gheorghe Şincai”, a declarat ministrul.

Acesta a amintit că relocarea celor de la Șincai în scopul efectuării lucrărilor de renovare pe care le dorește Primăria Sectorului 4 condusă de Daniel Băluță nu se va face până la finalul acestui an.

"Până la finele acestui an şcolar nu va fi făcută nicio relocare, cu alte cuvinte, nu va fi perturbat procesul didactic mai mult decât îl perturbă pandemia. Relocarea se va face doar prin consens între Primărie, Inspectorat şi şcoală, cu consultarea elevilor şi părinţilor. Un lucru foarte important: consens înseamnă acordul tuturor părţilor, este un document semnat la Ministerul Educaţiei. Mai exact, Primăria se angajează să ofere mai multe variante de relocare, trei, patru, cinci, şase variante, iar prin consens să se aleagă varianta optimă”, a declarat Cîmpeanu.

Amintim că directoarea de la Șincai, Luminița Gheorghiu, în funcție de la începutul lunii, a fost contestată de jumătate dintre profesorii de la liceu, aceasta fiind numită de Inspectoratul Școlar Municipal București în funcție deși consiliul profesoral votase și înaintase o altă numire.

Aceasta a refuzat în urma protestelor să semneze protocolul de relocare cu primăria și inspectoratul, realizat în prezența ministrului Educației, gest care a fost însă considerat tardiv de profesorii contestatari, care i-au cerut demisia.

Gheorghiu a declarat atunci pentru HotNews.ro că „Ceea ce vreau este să apăr interesele tuturor de asta am venit aici. Nu mă gândesc la demisie atâta vreme cât sunt numită legal, cealaltă propunere pentru echipa de directori a fost refuzată de către ISMB (Inspectoratul Școlar București - n.r.), sunt convinsă ca au avut motive și, dincolo de asta, mă voi gândi la ce este de făcut în continuare.”

Citește aici despre protocol și despre protestele de la Șincai