Daniel Funeriu: Coaliția loazelor a început ofensiva abjectă pentru anularea bacalaureatului / Apărați-vă onoarea diplomei de bacalaureat!

de Mona Hera     HotNews.ro
Marţi, 26 mai 2020, 12:39 Actualitate | Educatie


Daniel Funeriu
Foto: Arhiva personala
Dacă s-ar anula bacalaureatul, "600.000-700.000 de picați la bac din 2011 încoace vor primi acea diplomă și vor repopula fabricile de diplome -dughene, nu universități- cu un interes financiar de aproximativ 400 de milioane de euro anual", afirmă fostul ministru al Educației Daniel Funeriu. El le transmite tinerilor care urmează să susțină bacalaureatul să își apere diploma de bacalaureat și să nu se lase "învinși de coaliția loazelor" și "conduși de proști și mafioți".

Într-o analiză postată marți pe Facebook, fostul ministru al Educației are o pledoarie în favoarea examenului de bacalaureat, în contextul în carae Antena 3 a difuzat luni seară o emisiune în care au fost aduse argumente pentru anularea examenului de bacalaureat din acest an. Funeriu spune că riscul infectării copiilor care merg la școală să susțină bacalaureatul este "cât de aproape de zero este posibil să fie".

Daniel Funeriu le transmite tinerilor care urmează să susțină bacalaureatul că este lupta generației lor și că trebuie să își apere onoarea diplomei de bacalaureat.

Prezentăm integral mesajul fostului ministru al Educației:
 • "Să fim puțin raționali: conform tendințelor actuale, în ziua bacalaureatului vor mai fi în România aproximativ 1000 de infectați cu coronavirus. Asta înseamnă că, din aprox. 140.000 de copii care vor da bacul, 7 vor fi infectați. Din care 5-6 diagnosticați, deci izolați, deci un singur elev infectat va da bacalaureatul. Vom avea, așadar, o singură sală de clasă cu un elev infectat, cu mască și la distanță mare de ceilați. Rațional vorbind, un risc de 10 ori mai mic decât riscul unui accident rutier într-un an calendaristic pentru o persoană oarecare. Riscul pentru sănătate este, așadar, cât de aproape de zero este posibil să fie.
 • Coaliția loazelor a început, așa cum prevedeam, ofensiva abjectă pentru anularea bacalaureatului în România. Dacă se va anula bacalaureatul, vreo 6-700.000 de picați la bac din 2011 încoace vor primi acea diplomă și vor repopula fabricile de diplome -dughene, nu universități- cu un interes financiar de aproximativ 400 de milioane de euro anual. Înțelegeți acum de ce atâta isterie, de ce tristul domngadea și partenerul lui în intoxicare, badea-sac-de-box, de ce sindicate veroase, asociații făcute peste noapte și toată duhoarea mediocrității din România vă fac un penibil șantaj sentimental, bine orchestrat de mafiile din educație și politicienii rămași fără bani după bacul corect din 2011?
 • Dragii mei, din 2011 încoace, peste un milion de tineri ai României au o diplomă obținută pe merit, două milioane de tineri ai țării noastre au învățat că nu poți să furi startul în viața de adult. Acești tineri au fost printre cei care s-au luptat în stradă pentru o justiție independentă, ei vor fi cei care vor ridica țara noastră, ei vor fi cei care ne vor opera când vom fi bolnavi, ei vor pilota avioanele în care vom zbura, ei vor construi casele în care vom locui și spitalele în care vom fi îngrijiți. Or, toate astea, trebuie făcute de oameni corect pregătiți, nu de trișori.
 • În 2011 când am curățat mizeria de la bacalaureat am stat ferm și calm în fața isteriei colective provocate de aceiași mafioți care azi încearcă să câștige sute de milioane murdărind diplomele copiilor voștri. Am spus atunci că eu, Daniel Funeriu, țin cu calm și siguranță cârma educației din România în direcția în care trebuie, oricâte valuri ar face acești mafioți, pentru că asta merită copiii noștri.
 • Am spus atunci că eu vreau generații de tineri cu fruntea sus, nu cu mâna întinsă. Am spus că nu mai vreau să fim peste decenii căpșunarii sau culegătorii de șparanghel cu diplomă de pe câmpiile Europei. Vreau să fim inginerii, medicii, economiștii Europei, vreau ca România să fie admirată și respectată.
 • Dragi părinți, dragi tineri, fiți voi generația cu fruntea sus, arătați voi ce puteți, ieșiți din cercul vicios al istoriei în care vor să vă țină cei care astăzi, pentru milioane de euro, vor să murdărească mândria de a fi un om onest, vor să reducă la zero efortul vostru onest făcut din clasa pregătitoare până în clasa a XII-a.
 • Dragii mei: e lupta generației voastre! Apărați-vă onoarea diplomei de bacalaureat! Nu vă lăsați învinși de coaliția loazelor, nu vă mai lăsați conduși de proști și mafioți!
 • Vă spune asta unul care, singur în fața lor, i-a învins pentru că a luptat lupta cea dreaptă: voi aveți datoria să conduceți țara asta, prin curaj, nu lașitate, prin onestitate, nu minciună, prin competență, nu fușăreală. Pe ei!".
CITEȘTE ȘI: Calendarul examenului de Bacalaureat / Prima probă are loc pe 22 iunie, rezultatele finale pe 5 iulie / Ce este diferit anul acesta


Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

14882 vizualizari

 • -33 (61 voturi)    
  Comentariu sters de utilizator (Marţi, 26 mai 2020, 12:48)

  [anonim]

  • +10 (24 voturi)    
   oare? (Marţi, 26 mai 2020, 13:53)

   Florin Oprea [utilizator] i-a raspuns lui

   Nu le puteai avea daca nu absolveai o facultate? Sau le-ai capatat singur?
   • +13 (21 voturi)    
    aveai, da (Marţi, 26 mai 2020, 15:07)

    codyrocco [utilizator] i-a raspuns lui Florin Oprea

    Spiru Haret a scos vreo 50000 de absolenti... nici unul angajabil in privat, poate cel mult la Lidl sau Kaufland, de-astea.
    Iar HR-ul tot la privat e. La stat e unchiul, varul, taticul...
    • -2 (14 voturi)    
     Comentariu sters de utilizator (Marţi, 26 mai 2020, 16:38)

     [anonim] i-a raspuns lui codyrocco

     • +12 (12 voturi)    
      facultatea ar trebui sa o faci (Marţi, 26 mai 2020, 19:39)

      ..13 [utilizator] i-a raspuns lui

      Pentru ca ai identificat o pasiune, o directie in care aptitudinile tale sunt cele mai bine valorificate intr-o piata care totusi este in schimbare mereu. Indrumarea ar trebui sa o faca parintii impreuna cu profesorii din scolile anterior absolvite. este oare asta doar o teorie? Personal am practicat chestia asta.

      Facultatea este un nivel superior de instruire, Iti asigura o mai larga cunoastere,intelegere, aprofundare a unor notiuni acumulate in fazele anterioare de instructie.

      Nimic nu este gratis totul are si o motivatie personala pentru care te pregatesti sa investesti timp si chiar si bani.

      ca sa ajungi sa iti practici meseria pentru care te-ai pregatit trebuie iarasi sa muncesti si sa dovedesti ca ceea ce scrie pe hartie este si in capul tau.
   • +5 (15 voturi)    
    Comentariu sters de utilizator (Marţi, 26 mai 2020, 16:37)

    [anonim] i-a raspuns lui Florin Oprea

    • +8 (14 voturi)    
     cred ca nu va este indiferent... (Marţi, 26 mai 2020, 20:22)

     ..13 [utilizator] i-a raspuns lui

     Daca hartia Dvs. este la fel cu cea a lui Gigel care a plagiat si a copiat la examen?

     gresesc?

     Gigel stie cum a luat hartiile si acum este parlamentar, are o indemnizatie corespunzatoare responsabiltiatii asumate, va avea o pensie corespunzatoare platita din buget la care Dbs. angajat la un privat contribuiti dar el nu...

     Dvs, dupa o munca istovitoare, dupa obtinerea unui doctorat nu reusiti sa predati pentru ca mafia din unversitati... Dar lucrati in sectorul privat, aveti un salariu care va motiveaza, si munciti intens pentru a-l obtine corect. Gigel din cand in cand va rade din masina platita tot de Dvs. condusa de soferul alocat si platit tot de Dvs...

     Uneori va ganditi ca nu este nevoie de asa de multi Gigei si ca treaba ar merge mai bine chiar si fara ei...

     Uneori va ganditi ca poate Gigel ar trebui sa invete sa munceasca cinstit si sa se intoarca la scoala desi are peste 40 de ani pentru ca pensia speciala nu mai poate sa fie sustinuta de cei ca si Dvs.
    • +6 (8 voturi)    
     Da, aveti dreptate (Marţi, 26 mai 2020, 21:17)

     ipolitic [utilizator] i-a raspuns lui

     doar ca aceea "hartie" CERTIFICA efortul, ambitia si aptitudinile Dvs. Unde anume in lume (cea civilizata) va accepta cineva ca PhD fara dovada tiparita? Cele doua functioneaza simultan: un student care vrea sa devina si un invatamant CREDIBIL care sprijina, masoare si certifica devenirea.
    • +3 (3 voturi)    
     Hartii fara valoare (Miercuri, 27 mai 2020, 8:22)

     Victtor [utilizator] i-a raspuns lui

     Blindarea cu hartii fara valoare este o moda romaneasca.
     Occidentalii stiu ca in spatele titlurilor se ascund nulitati dornice de lauda si lipsite de abilitati profesionale.
  • +6 (14 voturi)    
   un caz ipotetic, dar care se poate intampla (Marţi, 26 mai 2020, 14:26)

   t_beriu [utilizator] i-a raspuns lui

   Cateva sute de mii de loaze isi iau diploma pe scurtatura. O multime sunt de la scoli unde un 10 se da daca faci meditatii cu cine trebuie, daca ai adus un plic, daca ai cumparat o carte anume. Si la urmatoarea admitere in facultati unul ca asta fva da cu tifla altora pentru care un 8 e obtinut cu mult mai multe eforturi de un elev a carui nivel e cu siguranta peste cel al loazelor. Dar loazele vor ocupa probabil locurile fara taxa la universitatile bune, ba chiar si pe cele cu taxa. Evident ca nu vor trece de primul an. iar cel a carui nivel pe bune e suficient sa faca fata unei facultati, nu are aceasta sansa. Ajunge sa renunte la studiile superioare, sau studiaza la fabricile de diplome, unde sa ma scuzi, va iesi la fel de bata ca orice alta loaza.
   Intelegi de ce nu ar trebui sa ti se rupa?
   • +5 (11 voturi)    
    Comentariu sters de utilizator (Marţi, 26 mai 2020, 16:42)

    [anonim] i-a raspuns lui t_beriu

   • 0 (6 voturi)    
    anul 2019 - 137000 elevi inscrisi la BAC (Marţi, 26 mai 2020, 17:36)

    AliKimiku [utilizator] i-a raspuns lui t_beriu

    Afirmatia ta cu sute de mii isi iau bacul pe scurtatura este deplasata.
    Faptul ca elevii trebuie sa faca meditatii daca vor o nota buna e o alta poveste dar asta nu ii face loaze.
    Loaze sunt toti aceia care dupa 12 clase nu pot sa compuna o fraza logica si corecta gramatical si nu pot sa aplice regula de 3 simpla.
  • +18 (18 voturi)    
   Gresit interpretat (Marţi, 26 mai 2020, 14:55)

   NIhilo nihil [utilizator] i-a raspuns lui

   Omul vorbeste despre "onoarea diplomei" si nu despre hartia in sine. Rau-vointa sau pur si simplu analfabetism functional?
  • +7 (7 voturi)    
   totusi... (Marţi, 26 mai 2020, 19:29)

   ..13 [utilizator] i-a raspuns lui

   O hartie cat de mica ar fi aceea ar trebui sa reprezinte o realitate si pentru asta merita sa avem aceea hartie corect emisa.

   Ganditi-va ca pe aceeasi logica se obtine o hartie din instanta care nu reprezinta o justa analiza si interpretare a legislatiei, a constitutiei.

   Hartiile au valoarea lor.

   Unele hartii au o valoare de documentare,.
   ce ne-am face daca am falsifica acele hartii??? Am putea sa schimbam istoria, geografia si cate si mai cate.

   Ce conteaza daca mama si prietenii mei ma striga Ion dar in acte sunt Gigel ca asa a vrut tata? Oficial ma cheama Gigel - imi place sau nu imi place hartia aia mi-a dat un sens,nume in viata.

   De ce am facut toata aceasta apologie a hartiei?
   Pentru ca in spatele petecului de hartie se afla o reforma a invatamantului care a fost inceputa dar nu a fost terminata.

   Adica este nevoie de reformarea invatamantulu iprimar, gimnazial si a celui liceal. Marea majoritate a celor care ajung in universitati sunt cazuri pierdute si nu prea mai ai ce sa faci cu ei acolo - doar sa ii mai parfumezi, pe banii lor care devin ulterior ai celor care predau acolo si asta este totul si pa!!! sumele sunt colosale - a good business. este cam ceea ce se intampla in biserica cand iti cumparai iertarea pacatelor pe bani...

   Invatamantul dual este o solutie dar cred ca nu acopera tot spectrul. Mai sunt scolile private dar ele sunt relative scumpe pentru multi romani. deci ce facem cu mare majoritate???

   Geaba primenirea invatamantului universitar, care prin unele parti a mai fost aerisit, daca baza ta este vai de mama noastra...

   Hartia de la Bac a capatat valoare doar dupa ce dl. Funeriu i-a restabilit valoarea - Bravo si as dori sa fie respectat Bac-ul daca nu va suparati prea tare...
 • -31 (47 voturi)    
  ce să zic? (Marţi, 26 mai 2020, 12:50)

  kingdavidhotel(banat pentru adevar?) [utilizator]

  Marea revolutie a lui Funeriu a fost instalarea de camere de supraveghere! O idee buna, dar nu chiar la nivel de Nobel...

  Ăștia de acum tot liberali, vor să faca totul video. Deci, e un progres, nu?


  PS:
  DE introducerea unei tone de hartii pe care orice profesor trebuie s-o completeze pentru a-și dovedi ”perrformanta”, nu mai zic...
  • +41 (43 voturi)    
   Nu este adevarat (Marţi, 26 mai 2020, 14:00)

   Ephemeris [utilizator] i-a raspuns lui kingdavidhotel(banat pentru adevar?)

   Nu incerca sa manipulezi. Daca nu stii nu te pronunta. Reforma de atunci a fost mult mai ampla, si deranjase multe fabrici de diplome si multi directori/rectori care se vedeau pe viata in functii, asa cum sunt baronii PSDisti prin mai toate judetele.
   • -16 (22 voturi)    
    ce nu este adevărat? (Marţi, 26 mai 2020, 14:54)

    kingdavidhotel(banat pentru adevar?) [utilizator] i-a raspuns lui Ephemeris

    Nu de atunci au inceput să vină maldăre de rapoarte de completat? Dacă esti profesor, stii foarte bine cât timp ia pregatirea lectiei si cat raportarea!

    iar dacă nu esti profesor,intreabă pe unul.

    Cat despre „fabrici de diplome”, stii ca e doar o lozinca, nu?
    • +8 (12 voturi)    
     Zeama bordeleza, (Marţi, 26 mai 2020, 16:42)

     2016 [utilizator] i-a raspuns lui kingdavidhotel(banat pentru adevar?)

     esti cam singurul care iei minusuri! Esti singur contra tuturor, daca ti-ar soune cineva sa te duci la culcare, nu cred sa intelegi! Insa cei ca tine fac sarea si piperul si arata ca in Romania sunt inca destui, care in 30 de ani de la obtinerea anumitor libertati, nu au invatat nimic si tre ca gasca prin apa.
    • +8 (8 voturi)    
     Hai ca fabrici de diplome exista (Marţi, 26 mai 2020, 20:26)

     jorj_bv [utilizator] i-a raspuns lui kingdavidhotel(banat pentru adevar?)

     - Academia SRI (doctorate pe banda, diplome fara frecventa sau fara inscriere)
     - fostul Stefan Gheorghiu - SNSPA
     - majoritatea universitatilor private
     - destul de multe dintre universitatile din orasele fara traditie universitara
     - o gramada dintre facultatile comunistoide (TCM), care nu mai produc specialisti necesari sau nu sunt unde sunt utili si fac te miri ce
    • +6 (6 voturi)    
     Esti pe contrasens (Marţi, 26 mai 2020, 20:49)

     Ephemeris [utilizator] i-a raspuns lui kingdavidhotel(banat pentru adevar?)

     Depolitizarea e tot o lozinca? Asta a vrut sa faca Funeriu. Sa scurme un pic prin casta/baronimea rectorilor. Probabil ca la voi la PSD astea sunt lozinci. Inteleg ca te deranjeaza.
     Facultatile particulare ce sunt? SNSPA? Doctoratele luate pe ochi frumosi? Tot lozinci?
 • +50 (54 voturi)    
  Anularea Bac-ului ar fi alta pomana marca PSD (Marţi, 26 mai 2020, 13:00)

  YorkshireTerrier [utilizator]

  Acum incearca sa cumpere niste voturi ale tinerilor.
  Lenesii de anul asta care ar vrea o diploma fara efort, plus sute de mii de picati din anii anteriori care s-ar putea strecura prin fereastra asta, constituie un corp electoral destul de mare. Chiar daca PSD-ul nu reuseste sa-i atraga la urne pe tineri, are sansa sa castige voturi de la parintii loazelor, fericiti ca in sfarsit reusesc sa obtina o diploma de Bac pentru putorile lor.
  Nu e de neglijat nici interesul economic al fabricilor de diplome, dar nu stiu daca asta chiar e primul motiv.
 • -35 (53 voturi)    
  ministrii educatiar trebui judecati pentru genocid (Marţi, 26 mai 2020, 13:20)

  Dedalus [utilizator]

  Nu cred ca e cineva sanatos la cap care sa creada ca Bacul sau Evaluara Nationala au vreo importanta.

  Timp de 30 de ani ne-am torturat copiii cu tot felul de tampenii imbecile - tortura la care a contribuit cu brio si semnatarul articolulu - si mai avem si tupeul de a ne lauda cu asta.

  Daca anularea bacalaureatului este un atac al coalitiei loazelor, autorul articolului face parte din tagma rau famata a celor aflati la carma educatiei in aceste trei decenii.

  Niciu unul dintre acestia - si cu atat mai putin autorul articolului - nu se poate lauda cu vreo imbunatatire adusa educatiei romanesti, dar toti isi pot trece linistit in palmares imbecilizarea a doua generatii.

  ===

  Ce sa aparam, domnule Funeriu? O hartie care consfinteste "stiinta" copiilor si tinerilor in ale inutilului?!

  Ce ati facut domnule Funeriu, in afara de a supraveghea imbecilizarea in masa a tinerei generatii?

  Ati contribuit cu brio la tampirea lor si acum credeti ca ati facut ceva in viata?!
  • +31 (31 voturi)    
   chiar au importanta (Marţi, 26 mai 2020, 13:43)

   martel55 [utilizator] i-a raspuns lui Dedalus

   iar anularea lui nu va duce decat la cumpararea de note pe viitor, asa cum se intampla la V-VIII cand media anilor conta 50%...anularea bac-ului va duce la o reorientare a levilor de la liceele cu pretentii la licee medii, unde notele se obtin usor fara mult efort, pentur ca nu are rost sa te duci la un liceu bun unde notele nu sunt atat de mari in loc sa te duci la un liceu unde nu ti se cere mai nimic, iei o medie de 9.80 lejer., medie pe care nu ai nici o sansa sa o obtii la bacaluareat la un astfel de liceu..da, loazele sunt cele care vor sa se anuleze bac-ul, sa se inverseze scara valorilor, si primii care ar trebuis a se opuna ar trebui sa fie universitatile seriaose, unde, in contextul admiterii pe baza de dosar care se prefigureaza la cele mai multe, se vor trezi ca vor avea studenti medicori care au terminat licee de duzinqa cu 9.80, pierzand insa elevii de la liceele bue unde exigenta a fost mai ridicata si mediile mai mici
  • +20 (22 voturi)    
   da (Marţi, 26 mai 2020, 13:54)

   Florin Oprea [utilizator] i-a raspuns lui Dedalus

   Da, tu esti o doavda de timpire; ceilalti au pus mina pe carte.
 • +21 (29 voturi)    
  Bravo! (Marţi, 26 mai 2020, 13:21)

  dpd [utilizator]

  100% de acord. Totusi, nu se poate nega stresul prin care trec acesti copii. O solutie acceptabila poate ar fi amanarea catre toamna (intre timp lumea se mai linisteste, scoala poate organiza pregatire speciala online). O alta solutie ar fi organizarea de sesiuni multiple dar in niciun caz anularea.
  • +16 (18 voturi)    
   Comentariu sters de utilizator (Marţi, 26 mai 2020, 15:13)

   [anonim] i-a raspuns lui dpd

  • +10 (12 voturi)    
   Care stres? (Marţi, 26 mai 2020, 17:46)

   AliKimiku [utilizator] i-a raspuns lui dpd

   Adica stau de doua luni acasa si sunt stresati?
   Mai sa fie? Generatia stresata.
   Cum zicea un antevorbitor, aia care au dat examene la intrarea in liceu + treapta a II-a nu mai erau stresati? Sau aia pe care daca nu intrau la facultate din prima ii astepta o armata intre 16 si 24 luni ceea ce le reducea cu 90% sansele de studii superioare?
  • +3 (5 voturi)    
   Stres? (Marţi, 26 mai 2020, 21:29)

   ipolitic [utilizator] i-a raspuns lui dpd

   Citeste un pic despre elevii din Japonia sa din Coreea de Sud. Aia da,stres...
 • -24 (38 voturi)    
  serios?! (Marţi, 26 mai 2020, 13:23)

  Dedalus [utilizator]

  "din 2011 încoace, peste un milion de tineri ai României au o diplomă obținută pe merit, două milioane de tineri ai țării noastre au învățat că nu poți să furi startul în viața de adult."

  Domnule Funeriu, Dvs. pe ce planeta traiti?!

  Daca aveti impresia ca exista ceva merit in diplomele obtinute in Romania in ultimii 30 de ani inseamna ca aveti serioase probleme cu perceptia realitatii.
 • -27 (37 voturi)    
  daca ati fi in cauza (Marţi, 26 mai 2020, 13:27)

  Dedalus [utilizator]

  "Să fim puțin raționali: conform tendințelor actuale, în ziua bacalaureatului vor mai fi în România aproximativ 1000 de infectați cu coronavirus. Asta înseamnă că, din aprox. 140.000 de copii care vor da bacul, 7 vor fi infectați."

  Ia uite unde zacea specialistul in ale epidemiologiei!

  OK, dar daca ar fi acel 1 copilul Dvs si apoi v-ar infecta, sunt curios, de sub ventilatorul de la ATI ati mai sustine asa ceva?
  • +14 (20 voturi)    
   cati copii au decedat in Romania, de te sperii asa (Marţi, 26 mai 2020, 14:29)

   t_beriu [utilizator] i-a raspuns lui Dedalus

   Toate loazele gasesc pretexte sa renuntam la examene.

   Fie, eu sunt dispus sa renuntam la bac, cu conditia ca ORICE institutile de invatamant superior sa fie obligata sa organizeze examen pe bune, FARA dosare si note.
   Undeva trebuie sa separam loazele de capabili.
   • +5 (5 voturi)    
    Comentariu sters de utilizator (Marţi, 26 mai 2020, 16:53)

    [anonim] i-a raspuns lui t_beriu

    • -2 (2 voturi)    
     inutil ramane inutile (Miercuri, 27 mai 2020, 12:13)

     Dedalus [utilizator] i-a raspuns lui

     Chiar credeti ca se invata ceva in vreuna din universitatile din Romani?

     Acelea care produc "medici" care gresesc un diagnostic din 3, care nu sunt in stare sa se protejeze de cornavirus?

     Acelea care produc "juidecatori" si "avocati" care ajung la Curtea Constitutionala si nu sunt in stare sa judece un caz?

     ===

     Adica, nota e bac la limba romana face candidatii la medicina mai buni?
   • -1 (1 vot)    
    mai bine mort decat cu o diploma inutila? (Miercuri, 27 mai 2020, 12:11)

    Dedalus [utilizator] i-a raspuns lui t_beriu

    Inteleg ca ati prefera sa va vedeti copilul in spital si pe Dvs. mort decat sa renuntati la examenul de bacalaureat?

    Ca sa ce sa se intample cu diploma de bac?

    Ce stie mai mult un absolvent cu bac decat unul fara bac?

    Nimic. Diploma de bac, indiferent de nota nu are nicio importanta.
   • -1 (1 vot)    
    N-are treaba cu cati copii au decedat (Miercuri, 27 mai 2020, 15:35)

    Eu the first [utilizator] i-a raspuns lui t_beriu

    Are treaba cu in cate locuri vor duce copiii respectivi infectia. Si cati o sa moara pt. ca iau infectia de la copii.
  • -4 (12 voturi)    
   Poate stie si cine e acel copil infectat. (Marţi, 26 mai 2020, 14:45)

   abisala [utilizator] i-a raspuns lui Dedalus

   sa nu-l mai cheme la examen, scapam de o grija!
  • -14 (18 voturi)    
   e ca la pixelu lui Base! (Marţi, 26 mai 2020, 14:56)

   kingdavidhotel(banat pentru adevar?) [utilizator] i-a raspuns lui Dedalus

   Funeriu e specialist în astfel de discursuri manipulatoare!
 • -17 (21 voturi)    
  onoare (Marţi, 26 mai 2020, 13:40)

  gpavel [utilizator]

  olandezi oare"nu au onoare"!?,in cazuri deosebite se poate(nu cred ca e cazul"onoare sau moarte"!)
  • +7 (13 voturi)    
   Se vede foarte clar motivul pentru care (Marţi, 26 mai 2020, 14:54)

   achvp [utilizator] i-a raspuns lui gpavel

   sustii acest punct de vedere - fiindca esti si tu un agramat!
 • -31 (35 voturi)    
  Domnule fost ministru, (Marţi, 26 mai 2020, 14:08)

  MCR [utilizator]

  Nu mai repetati un punct de vedere absurd.
  Nu are legatura drama care au trait-o si o traiesc
  copii anul acesta cu cei care nu au luat bacul anterior (pentru acestia se poate gasi o alta cale).
  Cand este vorba de copii si un infectat este foarte
  mult. Trebuie gasita o solutie inteligenta de echivalare si sa mergem inainte.
  Dvs. trebuia sa i dotati cu tablete si sa asigurati conditii decente in scoli si Nu sa propuneti acum sa
  le riscam viata.
  • +14 (14 voturi)    
   Eschivarea ca model in viata (Marţi, 26 mai 2020, 15:00)

   NIhilo nihil [utilizator] i-a raspuns lui MCR

   QED
  • +2 (6 voturi)    
   mcr (Marţi, 26 mai 2020, 16:49)

   2016 [utilizator] i-a raspuns lui MCR

   ai luat un singur plus la comentariul tau de 2 lei. O fi plusul pecare ti l-ai dat singur? Trecm cu vederea ca habar nu ai sa folosesti "pe care" atunci cand trebuie...
  • +6 (8 voturi)    
   Funeriu nu mai e ministru din 2012, 8 ani (Marţi, 26 mai 2020, 18:29)

   jorj_bv [utilizator] i-a raspuns lui MCR

   De abia in 2010 se lansase primul iPad - minim 500$ bucata.
   Pana acum ar fi fost oase si ulcele.
   Ce se putea face insa - niste alfabetizare cu profesorii, cu elevii defavorizati si dotarea tuturor.
   Dar nimeni nu a fost pregatit, nicaieri in lume. Mai ales intr-o tara in care jumate din copii se duc flamanzi la somn.
  • +6 (6 voturi)    
   studiile demonstreaza ca... (Marţi, 26 mai 2020, 20:04)

   ..13 [utilizator] i-a raspuns lui MCR

   Copiii de abia asteapta sa mearga fin nou la scoala pentru ca se bucura in primul rand de un contact direct cu colegii.

   In al doilea rand creierasul lor a zacut nefolosit si asta este relativ grav - cei mai afectati sunt cei mai nevoiasi care daca au acasa si un mediu neplacut cred ca sunt zob facuti.

   Terminati cu prostiile.
 • +33 (41 voturi)    
  Fără BAC Liceul este ca și cum nu ar fi. (Marţi, 26 mai 2020, 14:15)

  asavreau [utilizator]

  Diploma de BAC dă un prestigiu celor care au absolvit,arată o diferențiere între cei care au terminat 12 clase și cei care au absolvit 12 clase.Anularea BAC-ului ar însemna uniformizarea prostiei.Dorința PSD este veche în acest sens,să ne amintim perioada Ponta prim ministru și Katy Andronescu ministrul educației cu cât elan au susținut intrarea fără BAC la facultăți .Pentru-că au absolvit puțini și facultăți care tocau banii părinților,nu aveau clienți să le ia banii și să scoată niște neica nimeni.PSD se dovedește reprezentantul escrocilor în România.
 • -13 (15 voturi)    
  corectitudine??? (Marţi, 26 mai 2020, 14:39)

  lazarus101 [utilizator]

  Cum anume e corect pentru elevii care dau BAC anul acesta sa aiba subiecte de acelasi grad de dificultate ca si cei din anii anteriori??? Imi pare rau dar asa zisele cursuri facute online sunt o gluma proasta. Asadar elevii au avut parte de pregatire cu mult sub ce au avut parte absolventii din anii anteriori. La inscrierea la facultati insa o sa concureze nu doar intre ei ci si cu absolventii promotiilor anterioare care vor sa faca o a doua facultate sau care au facut pauza de 1-2 ani de la studii!!!
  Bine ca poate Franta sa anuleze BAC dar noi nu puten ca nu vrea Funeriu, cel mai dezastruos ministru al educatiei din istoria Romaniei!!! Sa revina boul la calcularea vitezei pumnului lui Basescu spre fata copilului pe care l-a lovit ca prin asta s-a afirmat si a obtinut postul de ministru!!!!
  • +4 (4 voturi)    
   dificultate (Marţi, 26 mai 2020, 16:03)

   noi2013 [utilizator] i-a raspuns lui lazarus101

   Despre ce grad de dificultate vorbim?

   materia din semestrul 2 este oricum scoasa la examene
   • -2 (2 voturi)    
    Orele de pregatire nu conteaza??? (Marţi, 26 mai 2020, 20:58)

    lazarus101 [utilizator] i-a raspuns lui noi2013

    Din moment ce elevii de anul acesta nu au facut orele de pregatire nu pot sa fie pregatiti la acelasi nivel ca si cei din anul anterior. E logic nu? E ca si cum la examenul auto s-ar prezenta un cursant ce a condus doar 10 ore in loc de 30 cat se face in mod normal...
    Pregatirea pe net a fost o gluma proasta, in cele mai multe cazuri nu s-a facut iar unde s-a facut a fost doar ca sa bifeze profesorul ca a facut ceva sa-si justifice salariul!!!
  • +5 (9 voturi)    
   Ministru dzastruos (Marţi, 26 mai 2020, 16:22)

   Bradisor [utilizator] i-a raspuns lui lazarus101

   pt. ca s-a opus furtului la examene?
  • +6 (8 voturi)    
   Gogule, materia din semestrul 2 exclusa din examen (Marţi, 26 mai 2020, 17:57)

   AliKimiku [utilizator] i-a raspuns lui lazarus101

   Oricum, semestrul 2 era mai mult de recapitulare.
   Ce vorbesti de concurenta la facultati? La putinele facultati unde se mai da un examene de departajare nimeni nu il impiedica pe elevul absolvent anul asta sa rupa cartea. Fata de absolventii din anii anteriori care poate mai si muncesc elevul actual sta acasa si nu are alta grija decat sa rupa cartea. Sau nu prea stii ce e aia?
   • -4 (4 voturi)    
    Exact, e vorba de recapitulare si ore de pregatire (Marţi, 26 mai 2020, 20:57)

    lazarus101 [utilizator] i-a raspuns lui AliKimiku

    Ai zis foarte bine dar se pare ca ai probleme in a concluziona. Din moment ce elevii de anul acesta nu au facut orele de pregatire nu pot sa fie pregatiti la acelasi nivel ca si cei din anul anterior.
    Pregatirea pe net a fost o gluma proasta, in cele mai multe cazuri nu s-a facut iar unde s-a facut a fost doar ca sa bifeze profesorul ca a facut ceva sa-si justifice salariul!!!
  • +7 (7 voturi)    
   pe bune ? (Marţi, 26 mai 2020, 19:00)

   rtibv [utilizator] i-a raspuns lui lazarus101

   Iti doresc sa te trateze un doctor care nu a fost in stare sa ia bacul si apoi sa vezi daca ti se mai pare corect (pentru ca probabil a luat locul unuia care nu a mai avut sansa sa urmeze facultatea....)
   • -4 (4 voturi)    
    Penibil (Marţi, 26 mai 2020, 20:54)

    lazarus101 [utilizator] i-a raspuns lui rtibv

    Cine nu ia bacul are sanse 0 sa termine medicina asa ca vorbesti aiurea
 • -6 (14 voturi)    
  care este problema???? (Marţi, 26 mai 2020, 14:40)

  Paul_ [utilizator]

  Daca nu se da bacalaureat, atunci universitatile serioase vor fi obligate de situatie sa dea examen de admitere.
  • +7 (7 voturi)    
   care-s alea? (Marţi, 26 mai 2020, 18:32)

   jorj_bv [utilizator] i-a raspuns lui Paul_

   Cele din centrele universitare mari, poate ar vrea. Dar restul nu isi doresc decat cat mai multi cursanti ca vine banutul.
  • -4 (8 voturi)    
   Focare vs infectare globala (Marţi, 26 mai 2020, 18:35)

   jorj_bv [utilizator] i-a raspuns lui Paul_

   Daca se da Bac-ul in judet, daca se merge la admitere sa vezi acolo ameteala cu virusul lui Peste.
   Cand or veni cativa asimptomatici se uniformizeaza raspandirea global in toata tara, ne imunizam colectiv, cu hashtag.
  • +5 (5 voturi)    
   se poate constata (Marţi, 26 mai 2020, 19:59)

   ..13 [utilizator] i-a raspuns lui Paul_

   Ca sunt din ce in ce mai putine cele care cer examen de admitere.

   si chiar si acolo unde se mai schiteaza cate un examen de admitere este unul ca sa zic asa neprezentativ pentru ca se bazeaza pe teste grila care de cele mai multe ori sunt parcurse si reparcurse uneori de catre doritorii de diplome universitare...

   Daca ne uitam pe lista facultatilor care cer examen de admitere remarcam ca acolo unde sunt profesii unde se castiga mult peste norma: drept, medicina, politie si avem si un accidentat Politehnica Bucuresti unde... ( nu voi a comenta mai mult)

   Nu prea stiu cum stau lucurile la Arhitectura, Arta, si gacultatile legate de teatru si film.
   • +3 (3 voturi)    
    examene vs examene (Marţi, 26 mai 2020, 22:59)

    Paul_ [utilizator] i-a raspuns lui ..13

    Cred ca cel mai serios examen din tara este la Facultatea de Informatica din Iasi. Nu se merge pe teste grila iar exerctiile sunt mult peste nivelul Bacalaureatului.
    • +1 (1 vot)    
     si la fac de mate din Univ. Bucuresti (Miercuri, 27 mai 2020, 5:46)

     ..13 [utilizator] i-a raspuns lui Paul_

     se dadea un examen serios..

     Chiar daca intrai exigenta profesorilor de acolo te lasa fara prea multe cuvinte, doar cu invatatura.

     Tinerii nu sunt pregatiti ba chuar sunt socati cand constata ca profesorii cer si examineaza pe bine studentii... Este socul vietii lor in prima sesiune si chiar pe parcursul primul semestru din anul universitar...

     Deh...

     Cea mai placuta amintire de la Fac de Mate de la Univ. Bucuresti a fost cand am vazut un tanar clar venit din provincie si asteptat de mama sa cu o papornitza. Mama l-a intrebat ce a facut la examen si tanarul cu modestie a spus ca a facut toate subiectele si crede ca bine... Apoi a intrebat unde este laptopul lui si mama lui l-a asigurat ca este bine pus in papornita - a fost pentru prima data cand am realizat sa sunt copii extrem de ambitiosi si de seriosi in mediul rural care muncesc cu mult mai mult decat cei de la oras pentru a isi castiga un loc, cu munca cinstita, la o facultate de stat pentru ca nu au resurse pentru altele mai sofisticate. Mare cinste lor!
 • +9 (21 voturi)    
  Nu mai incercati sa le explicati... (Marţi, 26 mai 2020, 14:48)

  ciuma.rosie [utilizator]

  ....unor spati pe creier de televiziunile securistului infractor Voiculescu !
 • +13 (15 voturi)    
  Rationament perfect (Marţi, 26 mai 2020, 15:03)

  PrivireCritica [utilizator]

  Bravo pentru curaj si calcule care pleaca de la nr de cazuri ACTIVE. Felicitari ca nu v-ati lasat manipulat de comunicatele tendentioase
 • -11 (15 voturi)    
  o gura de oxigen (Marţi, 26 mai 2020, 15:12)

  mmmircea [utilizator]

  data universitatilor din Romania. Priviti dpdv economic, oricum hartia aia n-are nicio valoare.
  • +7 (7 voturi)    
   Gura de oxigen (Marţi, 26 mai 2020, 16:14)

   Bradisor [utilizator] i-a raspuns lui mmmircea

   pentru baronii care detin fabricile de diplome.
  • +9 (9 voturi)    
   iti dai seama ca astia vor fi angajati la stat ? (Marţi, 26 mai 2020, 18:53)

   rtibv [utilizator] i-a raspuns lui mmmircea

   iti dai seama ca astia vor fi angajati la stat?

   Ca daca nu esti in stare sa iei bacul, dar mergi la universitate nu te va lua nimeni la privat sa muncesti.

   Atunci sa vezi nene dictatura prostilor in romania.

   Dupa aceasta gura de oxigen, ne vom sufoca de prosti(e)
 • +6 (12 voturi)    
  ehe (Marţi, 26 mai 2020, 15:25)

  iuflo [utilizator]

  romania nu mai e demult educata si nici nu se vrea!!! cu bacalaureat si/sau cu facultate multi tineri habar n-au denimic......ce spune iohannis e perfect adevarat, doar ca nu se intrevede nimic in educare........sunt sute de mii cu studii superioare ce nu stiu sa-si scrie un cv sau nu stiu macar a scrie corect romaneste......sunt sute de mii cu studii superioare facute la ff sau distanta doar pentru a fi incadrati la buget pe bani mai multi!!! sunt mii poate care ocupa functii de conducere sau/si politice si habar n-au pe ce lume traiesc!!! sunt sute care ocupa functii total diferite fata de pregatirea lor angajati sau numiti pe pile.........."colegul neutru" al lui chiar funeriu spune multe!!!
  • +7 (7 voturi)    
   ehe (Marţi, 26 mai 2020, 18:52)

   rtibv [utilizator] i-a raspuns lui iuflo

   Iti dai seama daca ajung pilele fara bac in pozitii cheie, acum ca nu mai exista filtrul bacului (atat cat era el?)

   Iti dai seama ca astia nu vor lucra in privat, ci tot la stat ?
   • +5 (5 voturi)    
    si ca sa continui (Marţi, 26 mai 2020, 19:49)

    ..13 [utilizator] i-a raspuns lui rtibv

    tot ei sunt cei care vor continua sa largeasca puterea statului sa fie peste tot.

    Meritosii vor fugi ca dracu de tamaie din aceasta parohie pe veci condamnata la prostie, incultura si furt.
 • +13 (21 voturi)    
  Singura... (Marţi, 26 mai 2020, 15:25)

  Nonidem [utilizator]

  Singura lege a Invatamantului, cu adevarat moderna,europeana a fost a domului Daniel Funeriu.Dar cum Tara aceasta e condusa,pe mai toateplanurile si domeniile de submediocri,de semidocti si ticalosi,evident,Legea Funeriu a fost -daca nu cu totul anulata-ciopartita "pe ici pe colo,prin partile esentiale".Daca in alte domenii viata se mai autoregleaza si mai corijeaza legile ticaloase, in invatamant a nu avea o lege corecta si moderna, axata pe elev nu pe dinozaurii din "clasa" rectorilor si politrucilor culturnici,este echivalent cu uciderea viitorului natiunii!
  • -5 (11 voturi)    
   avem un profesor presedinte! (Marţi, 26 mai 2020, 17:12)

   kingdavidhotel(banat pentru adevar?) [utilizator] i-a raspuns lui Nonidem

   DEja de mulți ani...Ce l-a oprit să construiască ceva bun??
   • +6 (6 voturi)    
    6 ani cu PSD la butoane? (Marţi, 26 mai 2020, 20:32)

    jorj_bv [utilizator] i-a raspuns lui kingdavidhotel(banat pentru adevar?)

    Cat a fost Ciolos tot PSD a fost majoritar in parlament.
    Acum tot asa este.
    Nu vezi? Principala problema a PSD - pensii, alocatii, salarii, inca o pensie speciala pentru vreo categorie, imbogatire clientelei .
    Nu mai e loc de reforme, de investitii.
   • -2 (2 voturi)    
    asa e (Miercuri, 27 mai 2020, 12:16)

    Dedalus [utilizator] i-a raspuns lui kingdavidhotel(banat pentru adevar?)

    Perfect de acord!

    Presedintele a generat un program numit "Romania Educata" - o aberatie fara sens.

    Dupa care a impus-o pe Anisie ca ministru al Educatie, cea care a favorizat mafia din educatie sia a raspuns comenzilor politice.

    Cel mai slab ministru al Educatiei a fost numit sub un presedinte fost profesor.
    • +1 (1 vot)    
     mda (Miercuri, 27 mai 2020, 17:30)

     iuflo [utilizator] i-a raspuns lui Dedalus

     esti putin defazat...presedintele a incercat sa impulsioneze un program cu romania educata caci nu poate el in functia care este sa "emita" functionarea la asa ceva.......stii despre ce afirmi ca e aberatie??? ai vazut vreun continut??? de unde stii ca el a impus pe anisie??? apoi daca ai intra putin pe acel "ajutator"numit net ai putea sa vezi implicarea ministrului online alaturi de profesori si invatatori ceea ce n-a facut-o nimeni in romania.......sa comentezi doar sa faci impresie e penibilsau poate chiar esti creun pui de psd ca prea le stii... din povesti sau ai inventat tot ce sustii!! cum ai ajuns la concluzia ca e cel mai prost ministru atata timp cat se zbate tot guvernul cu majoritatea parlamentara contra?? ai vreun argument logic sau doar l-ai auzit pe ciolacu si hop si tu!!!
 • +4 (10 voturi)    
  Comentariu sters de utilizator (Marţi, 26 mai 2020, 15:31)

  [anonim]

  • +7 (7 voturi)    
   ... (Marţi, 26 mai 2020, 18:07)

   uxh75588 [utilizator] i-a raspuns lui

   Poate ca ai fi facut multe fara diploma.
   Dar nu o sa te angajeze nimeni pe post de contabil fara de ex.
  • +6 (8 voturi)    
   Bac-ul sugereaza ca nu e brain-dead (Marţi, 26 mai 2020, 18:40)

   jorj_bv [utilizator] i-a raspuns lui

   Daca ai un absolvent care are bac-ul nu mai trebuie sa vezi daca e brain dead.
   Pe de alta parte, daca are si o facultate, nici nu prea conteaza ce si cum - foarte probabil a invatat sa citeasca, sa scrie, sa socoteasca, e un pic organizat.
   Orice secretara, ospatar sau angajata din mall are cel putin Bac-ul si studiaza sau a terminat o facultate. Nu are sens pentru un angajator sa se complice cu cei fara.
  • +11 (11 voturi)    
   Inca o generatie de oameni cinstiti ingenuncheata (Marţi, 26 mai 2020, 18:50)

   rtibv [utilizator] i-a raspuns lui

   Practic, bacul asta e un filtru, o unitate de masura comunca pentru toti elevii din tara asta.

   ASa vine gigel de la liceul tehnologic din cucuietii din deal doar cu 10 si vrea echivalarea bacului cu 10.

   Ori cine ia 10 la BAC chiar are cunostiinte serioase.

   Asa elevii din licee ft bune vor fi dezavantajati, ca acolo sunt profesori mai exigenti (curba lui Gauss cu privire la distributia notelor) si cei din licee mai slabe sau cu o etica a notelor mai laxa vor fi avantajati.

   Iar asta este opusul meritocratiei....
   • 0 (2 voturi)    
    nu e asa (Miercuri, 27 mai 2020, 12:17)

    Dedalus [utilizator] i-a raspuns lui rtibv

    Bacul confirma doar cunostinte inutile.
 • -7 (7 voturi)    
  bacul, unde e bacul... (Marţi, 26 mai 2020, 16:03)

  titu_maior [utilizator]

  Sa spuna d-nul Funeriu intai cum si-a luat dansul bacul...
  • +5 (7 voturi)    
   Da, dupa intai, se aseaza o virgula (Marţi, 26 mai 2020, 20:33)

   holdup [utilizator] i-a raspuns lui titu_maior

   ...apoi, da, intai, si a luat bac ul, apoi, facultate, doctorat, cercetare; toate in Franta...Alta intrebare?!
 • +6 (6 voturi)    
  O mare parte (Marţi, 26 mai 2020, 16:32)

  Bradisor [utilizator]

  din problemele cu care s -a confruntat tara in ultimii ani sunt determinate de faptul ca f. multi absolventi ai fabricilor de diplome ,semi analfabeti ocupa posturi chee in institutiile statului sau chiar fac legi in Parlament.Este cazul sa ne trezim!
 • -3 (7 voturi)    
  Draga PNL. (Marţi, 26 mai 2020, 17:33)

  abisala [utilizator]

  Din pacate nici nu stii cat de mic incepi sa fii! Daca a ajuns Antena3 sa aiba acelasi punct de vedere cu al meu, e ceva gresit rau de tot in guvernarea voastra. Atat iti spun!
 • +8 (12 voturi)    
  Perfect de acord (Marţi, 26 mai 2020, 18:47)

  rtibv [utilizator]

  Masura cu introducerea camerelor la bac a fost foarte buna. Drept dovada, in judetele unde plicul cu bani pentru copiat la bac era norma a scazut dramatic promovabilitate. A se studia cazul Brasov vs cazul Mehedint 2010 vs 2011. Brasovul a ramas cam tot pe acolo, Mehedinti a scazut de la 92% la 29,2%.


  Acum toti astia care ar fi dat bani sa copieze si sa ia bacul fara sa aiba si cunostiintele necesare ar vrea sa isi faca nevoile pe toti oamenii cinstiti din tara asta si sa obtina diploma prin acest artificiu.

  Chiar cred ca e lupta unei generatii, coalitia talharilor (de diplome in cazul asta) ar trebui sa fie impiedicata sa obtina acest lucru.

  Apropo, nu e o tragedie sa dai 3 lei pe o masca, in sala oricum stai la 2m distanta (ca masura de protectie impotriva copiatului) si sa dai examenul. Cum reusesc cei de la supermarketuri sau alte joburi chiar mai solicitante, cred ca se poate si la examen.
 • +5 (11 voturi)    
  mesajul dl. Funeriu este bine-venit (Marţi, 26 mai 2020, 19:42)

  ..13 [utilizator]

  Este un semnal catre politicieni, profesori, elevi, parinti, angajatori si catre orice cetatean care isi doreste sa traiasca mai prosper si mai cinstit.
 • +1 (5 voturi)    
  Comentariu sters de utilizator (Marţi, 26 mai 2020, 21:21)

  [anonim]

 • -1 (7 voturi)    
  Funeriu traieste in trecut (Miercuri, 27 mai 2020, 1:19)

  John_Re [utilizator]

  in tarile dezvoltate exista un program de International Baccalaureat ce permite studentilor sa se inscrie la facultati in alte tari decat cea de origine.

  in rest, pentru inscrierea la o facultate este suficienta terminarea cu succes a celor patru ani de liceu.

  baccalaureatul romanesc este o risipa inutila de resurse dar ma rog daca e copiat de la francezi da bine.

  angajatorul vrea sa faca bani si atat.


Abonare la comentarii cu RSS
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...

Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by