Ministerul Educației a publicat calendarul de Bacalaureat / Prima probă are loc pe 22 iunie, rezultatele finale pe 5 iulie / Ce este diferit anul acesta

de Catiușa Ivanov     HotNews.ro
Luni, 25 mai 2020, 11:02 Actualitate | Administratie Locala


Calendar BAC 2020
Foto: Ministerul Educatiei
Ministerul Educației a publicat, luni, calendarul examenului de Bacalaureat. Înscrierea candidaților va avea loc în perioada 3-10 iunie, prima probă pe 22 iunie, iar rezultatele finale vor fi afișate pe 5 iulie. În contexul pandemiei de coronavirus, elevii vor fi așezați în sălile de examen astfel încât să fie respectată distanța de 2 m. Elevii care se află în izolare sau cei confirmați pozitiv cu noul coronavirus, dar și cei care au diferite afecțiuni cronice sau cei care prezintă un risc crescut de infecție/de a dezvolta complicații asociate infecției Sars-CoV-2 vor susține probele pentru examenul național de Bacalaureat conform unei proceduri speciale, ce urmează a fi elaborată de minister.

Calendarul examenului național de bacalaureat este următorul:

 • 3 – 10 iunie 2020 - înscrierea candidaților
 • 11 – 17 iunie 2020 - echivalarea și recunoașterea competențelor lingvistice și digitale
 • 22 iunie 2020 - limba și literatura română – proba E a) – proba scrisă
 • 23 iunie 2020 - limba și literatura maternă – proba E b) – proba scrisă
 • 24 iunie 2020 - proba obligatorie a profilului – proba E c) – proba scrisă
 • 25 iunie 2020 - proba la alegere a profilului și a specializării – proba E d) – proba scrisă
 • 30 iunie 2020 - afișarea rezultatelor la probele scrise – până la ora 12:00
 • 30 iunie 2020 - depunerea contestațiilor în intervalul orar 16:00 – 20:00
 • 1 iulie 2020 - depunerea contestațiilor în intervalul orar 8:00 – 12:00
 • 1 – 4 iulie 2020 - rezolvarea contestațiilor
 • 5 iulie 2020 - afișarea rezultatelor finalePotrivit noilor reglementări, în contextul epidemiologic actual, se consideră centru de examen unitatea de învățământ la care s-au înscris cel puțin 30 de candidați proveniți din seria curentă și/sau din seriile anterioare.

Condițiile care trebuie îndeplinite de unitățile de învățământ pentru a fi centru de examen sunt următoarele:
 • organizarea sălilor de examen să se realizeze, astfel încât în fiecare sală, candidații să fie repartizați la o distanță de minimum 2 metri unul față de celălalt stânga/dreapta – față/spate;
 • sălile de examen și sălile în care își desfășoară activitatea comisia din centrul respectiv se află, de regulă, în aceeași clădire;
 • sălile dețin sisteme de supraveghere audio-video.

Până la data de 8 iunie 2020, Comisia județeană de bacalaureat/a municipiului București va nominaliza centrele de examen dintre unitățile de învățământ care îndeplinesc condițiile enumerate mai sus și centrele zonale de evaluare, precum și unitățile de învățământ arondate acestora. Centrele zonale de evaluare se organizează pentru minimum 500 de candidați și maximum 1.000 de candidați.

Elevii care se află în izolare sau cei confirmați pozitiv cu noul coronavirus, dar și cei care au diferite afecțiuni cronice sau cei care prezintă un risc crescut de infecție/de a dezvolta complicații asociate infecției Sars-CoV-2 vor susține probele pentru examenul național de Bacalaureat conform unei proceduri speciale, elaborate de către Ministerul Educației și Cercetării și Ministerul Sănătății.

Echivalarea și recunoașterea competențelor lingvistice și digitale se vor realiza în perioada 11-17 iunie 2020, conform unei metodologii realizate de Centrul Național de Politici și Evaluare în Educație și aprobate prin ordin de ministru.

Pentru examenul național de Bacalaureat, supravegherea probelor scrise va fi asigurată, pentru fiecare sală de examen, de minimum un profesor asistent. Comisiile județene de bacalaureat/a municipiului București, comisiile de bacalaureat din centrele de examen, comisiile de bacalaureat din centrele zonale de evaluare, comisia județeană/a municipiului București de contestații au obligația aplicării întocmai a tuturor procedurilor referitoare la asigurarea securității igienico-sanitare a elevilor și a întregului personal implicat în desfășurarea examenului național de Bacalaureat.


Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

4385 vizualizari

 • -2 (6 voturi)    
  Cine raspunde? (Luni, 25 mai 2020, 12:10)

  Dedalus [utilizator]

  "comisiile de bacalaureat din centrele de examen, comisiile de bacalaureat din centrele zonale de evaluare, comisia județeană/a municipiului București de contestații au obligația aplicării întocmai a tuturor procedurilor referitoare la asigurarea securității igienico-sanitare a elevilor și a întregului personal implicat în desfășurarea examenului național de Bacalaureat."

  ===

  Si daca nu se achita de obligatie si se imbolnavesc copiii si parinti, ce li se intampla onor comisiilor respective?

  Li se iau boii de la bicicleta?!

  Inca o data, grija doamenei Anisie se dovedeste a fi sa nu cumva sa fie cineva raspunzator. Este o abordare deliberata. Doamna Anisie nu are nicio treaba cu educatia si cu elevii - vrea doar sa nu fie trase la raspundere cadrele didactice pentru nimic.

  Nu o face din prostie, ci deliberat. Asta doreste - sa nu raspunda nimeni pentru nimic. Elevii? Un pretext pentru banii de meditatii si pentru "manuale".
 • +2 (6 voturi)    
  cel mai puturos minister ever (Luni, 25 mai 2020, 12:12)

  Dedalus [utilizator]

  "Elevii care se află în izolare sau cei confirmați pozitiv cu noul coronavirus, dar și cei care au diferite afecțiuni cronice sau cei care prezintă un risc crescut de infecție/de a dezvolta complicații asociate infecției Sars-CoV-2 vor susține probele pentru examenul național de Bacalaureat conform unei proceduri speciale, elaborate de către Ministerul Educației și Cercetării și Ministerul Sănătății."

  Cand se va elabora procedura asta?

  Cu o zi inainte de examen?

  Cand se mai pregatesc cei implicati in ea? Cu o noapte inainte?

  Niste puturosi platiti copios din banii publici!
 • +2 (2 voturi)    
  Intre timp, la Antena 3 mediocrii exulta (Marţi, 26 mai 2020, 0:49)

  andipetre [utilizator]

  De bine de rau, guvernul incearca sa rezolve o situatie complicata in asa fel incat elevii competenti sa poate sa isi dovedeasca intr-un mediu concurential (examen real) calitatile.

  Intre timp, Gadea si Antena 3 organizeaza agresiv o campanie a pilosilor si submediocrilor din Romania care ar vrea ca examenele de capacitate si de Bacalaureat sa se anuleze, iar ei sa intre la licee si facultati pe notele date de profesorii lor, de-a valma, fara niciun criteriu standardizat, de-a lungul anilor. Sigur, ce au ei de pierdut? Daca ar da examen ar trebui sa isi dovedeasca nivelul real la care au reusit sa ajunga de-a lungul scolii, sa concureze acolo unde nu se pricep. Asa, cate un director pesedist ii mai poate ajuta, o medie mai poate fi livrata prin meditatii si cunostinte ocolite, deh, se rezolva...

  E dovada clara a ce s-ar fi intamplat daca PSD ar fi ramas la putere in perioada pandemiei. Dezastru national si triumful incompetentei. Noroc ca am reusit sa ii spulberam inainte de a fi prea tarziu. Hai cu alegerile, sa incheiem povestea!


Abonare la comentarii cu RSS
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by