​BAC 2018 Sesiunea de toamnă Examenul scris la Limba română - susținut de candidații din a doua sesiune a bacalaureatului

de R.P.     HotNews.ro
Luni, 20 august 2018, 0:22 Actualitate | Educatie


Bacalaureat (foto arhiva)
Foto: Agerpres
Examenul scris la Limba și literatura română este prima probă din a doua sesiune a Bacalaureatului 2018. O noutate a BAC-ului de acest an este programarea examenelor scrise înaintea celor orale. Peste 45.000 de absolvenți de liceu s-au înscris în această sesiune. Examenul de Limba română a început la ora 9:00, iar elevii au la dispoziție 3 ore pentru a rezolva subiectele de BAC. La rezolvarea subiectelor, elevii au voie să folosească numai cerneală sau pastă de culoare albastră.
Calendarul examenului de bacalaureat 2018 - sesiunea de toamnă este următorul:  
20 august - Limba şi literatura română - examen scris
21 august - Limba şi literatura maternă - examen scris
22 august - Proba obligatorie a profilului - examen scris
23 august - Proba la alegere a profilului şi specializării - examen scris

24 și 27 august - Evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română
28 august - Evaluarea competențelor în limba maternă
29 - 30 august - Evaluarea competenţelor digitale
30 și 31 august - Evaluarea competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională

1 septembrie - Afişarea primelor rezultate (până la ora 12:00), în centrele de examen și pe site-ul bacalaureat.edu.ro
1 septembrie - Candidații nemulțumiți de note pot depune contestații, între orele 12:00 și 16:00
6 septembrie - Rezultatele finale vor fi făcute publice

Regulile de examen

Elevii au voie să intre în centrele de examen la probele scrise în intervalul 7:30 - 8:30, pe baza unui act de identitate valid, cu fotografie. Ei au la dispoziție trei ore, pentru rezolvarea subiectelor, la examenele scrise ale bacalaureatului.

În rezolvarea subiectelor, candidaţii au voie să folosească numai cerneală sau pastă de culoare albastră, iar pentru executarea schemelor şi a desenelor vor folosi numai creion negru.

Pentru probele scrise la Matematică şi Geografie, candidaţii pot să aducă în examen și să folosească instrumente de desen.

Mijloacele de calcul sunt interzise, iar hârtia folosită este doar cea distribuită de asistenţi. Toate sălile de examen trebuie să aibă în dotare camere funcţionale de supraveghere video şi audio.

Elevii nu au voie în sala de examen cu manuale, dicţionare, notiţe, însemnări, care ar putea fi folosite pentru rezolvarea subiectelor, şi nici cu telefoane mobile sau cu orice mijloc electronic de calcul/comunicare.

În acelaşi timp, candidaţilor le este interzis să comunice între ei sau cu exteriorul, să transmită ori să schimbe între ei foi din lucrare, ciorne, notiţe sau alte materiale care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor, pentru comunicare în interior sau cu exteriorul.

Cei surprinşi în aceste situaţii vor fi eliminaţi din examen, indiferent dacă materialele/obiectele interzise au fost folosite sau nu, indiferent dacă au fost introduse de aceştia ori de alţi candidaţi, de cadre didactice din comisie sau de alte persoane şi indiferent dacă ei au primit ori au transmis materialele interzise.

Drept consecinţă, nu vor mai putea participa la probele următoare şi vor fi lipsiţi de posibilitatea recunoaşterii, în sesiunile următoare, a notelor la probele promovate anterior eliminării, inclusiv a probelor de evaluare a competenţelor lingvistice şi digitale. De asemenea, aceşti candidaţi nu mai au dreptul de a participa la următoarele două sesiuni ale examenului.

Ministerul Educației Naționale anunță că pune la dispoziție linia TELVERDE (0800801100) pentru sesizarea eventualelor nereguli din cadrul examenului. Aceasta va fi disponibilă în perioada 20 - 23 august, între orele 8:00 - 16:00, iar vineri, 24 august, între orele 8:00 -14:00.

Pentru a promova examenul de Bacalaureat, un absolvent de liceu trebuie să susţină toate probele, să obțină minimum nota 5 la fiecare examen scris și o medie de 6 cel puţin la probele scrise.

Ministerul Educației a anunțat că 45.052 de candidaţi s-au înscris la cea de-a doua sesiune a Bacalaureatului. “Conform datelor transmise de inspectoratele şcolare judeţene, din totalul celor înscrişi, 28.488 de candidați sunt din promoţia 2017-2018, iar 16.564 de candidați provin din promoţiile anterioare”, a precizat Ministerul, într-un comunicat remis HotNews.ro.Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

1626 vizualizari

  • 0 (0 voturi)    
    Propunere (Luni, 20 august 2018, 9:51)

    NoFive [utilizator]

    Ar putea intra si politicienii.


Abonare la comentarii cu RSS
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...

Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by