Un roman acuzat de incendierea unui club de striptease din Washington a fost condamnat miercuri la 30 de ani si opt luni de inchisoare, relateaza postul de televiziune WUSA, care citeaza decizia unui tribunal din Washington. In urma cu doi ani, Vasile Graure a incendiat clubul de striptease "Good Guys", dupa ce fusese dat afara din acest local. Un agent de paza a suferit arsuri pe mai mult de 80% din suprafata corpului.

Procurorii care au instrumentat cazul solicitasera o pedeapsa de 45 de ani de inchisoare pentru Graure. Judecatorul Robert Richter a precizat insa ca sentinta de 30 de ani si 8 luni se bazeaza pe hotarari anterioare si precedente stabilite in justitia americana.

Sotia si tatal victimei au luat cuvantul la proces. Agentul de paza, care si-a petrecut ultimele 17 luni in spital, si-a prezentat si el marturia. Vasile Graure sustine ca nu isi aminteste sa fi incendiat clubul si nu a cerut niciodata scuze victimei. Judecatorul Richter a precizat ca sentinta a fost influentata de lipsa de mila si remuscari afisate de Graure.

Cel mai probabil, Vasile Graure va fi deportat in Romania dupa executarea sentintei, au aratat oficialii.