Artistii Operei Comice pentru Copii au cantat in aceasta saptamana pe Broadway-ul caraibian. Aflati in turneu in Marera Caraibilor artistii Operei Comice pentru Copii au prezentat spectacolul Romania, amazing country pe un teatru plutitor plasat intre insulele Martinica si Guadalupe.

Turneul inceput in aceasta saptamana de solistii vocali si balerinii Operei Comice pentru Copii, la invitatia Companiei Pullmann, a debutat cu spectacolul Romania, amazing country in care au prezentat piese de virtuozitate din repertoriul folcloric romanesc, dar si slagire de mare succes ale Loredanei Groza (Lele si Ziga-zaga).

Urmatorul spectacol al OCC va fi sustinut joi, sub denumirea generica "Greetings from Romania" tot intr-un teatru de pe un vas de croaziera, Pacific Dream, unde sunt multi turisti francezi, spanioli dar si romani, care populeaza acest veritabil oras plutitor cu 12 punti.

Turneul va continua in insulele St. Lucia, Martinica, Guadalupe, Tortola si Republica Dominicana.

Trebuie remarcata, din nou, capacitatea de adaptare si mobilitatea acestui colectiv condus de Smaranda Oteanu-Bunea, ansamblu care in fiecare saptamana sustine la Palatul National al Copiilor patru spectacole cu balete de buzunar sau opere bufe, toate cu salile pline. Profesionalismul acestora a generat invitarea lor in locuri cat se poate de exotice: Festivalul de Teatru pentru Copii de la Keochang (Coreea de Sud), Festivalul de Tineret de la New Dehli (India), in Tunisia sau Israel (cu programe speciale pentru comunitatile romanesti), pe langa turneele europene din Croatia, Italia, Austria dar si cele din Canada.

Ca proiecte pentru anul 2010, OCC are fixate pe harta lumii alte trei destinatii exotice : Egiptul (in aprilie), China (in august, cu ocazia Expozitiei Mondiale Shanghai 2010) si pentru a patra oara India (in decembrie) ca invitati speciali ai Festivalului de Tineret de la New Dehli.