In seara zilei de 2 septembrie a.c., cand pe scena Operei Nationale Bucuresti va avea loc cea de-a doua reprezentatie din Festivalul si Concursul International „George Enescu” a spectacolului „Oedipe”, este programat un eveniment important pentru toti aceia care l-au iubit si l-au admirat pe primul artist care a dat viata personajului Oedipe, baritonul David Ohanesian: dezvelirea bustului artistului, care a fost donat Operei Nationale Bucuresti de familia celebrului solist.

Initiativa apartine Uniunii Armenilor din Romania si presedintelui acesteia, Varujan Vosganian. Bustul a fost realizat in anul 1954, de sculptorul Octavian Ilica. Evenimentul va avea loc in Foaierul Operei Nationale Bucuresti, informeaza comunicatul Operei.

David Ohanesian a fost baritonul care, alaturi de Octav Enigarescu si Nicolae Herlea, a facut parte din triada de aur a celor mai mari baritoni ai Romaniei.

In decursul carierei sale artistice, a aparut in peste 2.000 de spectacole de opera, interpretand peste 40 de roluri si primind numeroase premii si distinctii. A cantat pe marile scene ale lumii, alaturi de alti mari interpreti ca Luciano Pavarotti, Monserrat Caballé, Placido Domingo, Leontyne Price sau Birgit Nilsson. A ramas memorabila interpretarea sa in rolul Oedipe, din opera cu acelasi nume de George Enescu, care i-a adus renumele de cel mai apreciat Oedipe al secolului al XX-lea.

Baritonul David Ohanesian a incetat din viata, la varsta de 80 de ani, in data de 30 septembrie 2007.