Legenda vie a jazzului cubanez, Arturo Sandoval este un nume de referinta in jazzul mondial. Pentru prima data in Romania, insotit de un sextet de talie mondiala, Arturo va incanta publicul cu ritmuri afro-cubane, swing si balade sfasietoare. Din programul festivalului aflam nume importante ale jazz-ului romanesc si international care vor fi prezente la Sibiu Jazz Festival, eveniment ce va avea loc in perioada 11- 17 mai.

Alaturi de Arturo Sandoval Sextet (Cuba / SUA ) vor urca pe scena festivalului Ioan Gyuri Pascu & The Blue Workers, Radio String Quartet Viena din Austria sau Teodora Enache & 4Given, Florin Raducanu Quartet feat. Jasper Blom (Romania/Olanda), Headliner (Romania), Marcian Petrescu - "Trenul de noapte" (Romania), Mandinga (Romania), Omar Sosa Quartet (Cuba/Mozambic/Senegal),'Afreecanos', Thorbjorn Risager Septet (Danemarca/Norvegia) sau Jan Ptaszyn Wroblewski Quartet (Polonia).

Cea de-a 39-a editie a festivalului va debuta pe 11 mai cu vernisajul expozitiei multimedia "Focus Jazz" si cu Concursul Sibiu Jazz Festival, iar pe 12 mai va avea loc premierea participantilor la Gala Formatiilor Studentesti de Jazz - editia a noua. Intre 13 si 17 mai pe scena vor urca artistii invitati pentru a oferi un regal de muzica buna. Concertele se vor desfasura in Piata Mica din Sibiu, sala Thalia si Teatrul Gong.

Pe 11 si 12 mai intrarea este libera, in restul zilelor pretul unui bilet este de 30 lei, elevii, studentii, pensionarii, persoanele cu disabilitati beneficiind de 50% reducere.

Sibiu Jazz Festival este considerat unic in Romania, avand in vedere longevitatea, consecventa si numarul impresionant de celebritati ale genului, care l-au onorat cu prezenta.

Este cel mai vechi festival de acest gen din Romania si unul dintre cele mai vechi festivaluri de jazz din lume, motiv pentru care Sibiul a fost declarat „Capitala Jazzului” din Romania.