Proiectul curatorial „Amprenta” continua in luna iunie, avandu-l ca invitat pe curatorul Brynjar Bandlien. In proiectul sau, artistul a invitat europeni de origine americana, oameni cu "identitate stramba", dupa cum se exprima el.

„Cind mi s-a cerut sa devin curator al ultimelor trei saptamani ale stagiunii CNDB, primul meu impuls a fost sa ma asez si sa creez o lista cu oameni care ma inspira, ma influenteaza si pe care gasesc ca este important sa-i prezint aici, in Romania.

Ce m-a surprins apoi, cand am vazut lista, a fost ca acesti oamenii sint toti americani de origine, dar traiesc in Europa si au o identitate ”strimba”. Dar nu acesta este motivul pentru care apar in lista mea – nu pentru ca piesele lor trateaza subiecte ”strimbe” – ci mai degraba pentru ca ei sunt racordati vremurilor pe care le traiesc si sunt deschisi curentelor ce strabat Europa si Romania" a spus Brynjar Bandlien .

Pe, 28 mai, la ora 11.00, Centrul National al Dansului Bucuresti (CNDB) gazduieste conferinta de presa ce lanseaza „Zilele strimbe” si premiera spectacolului „Still” propuse de coregraful Brynjar Bandlien.Alaturi de Brynjar Bandlien vor fi prezenti artistii Manuel Pelmus, Stefan Tiron, iar din partea CNDB Mihai Mihalcea si Vava Stefanescu.