Zeii si zeitele grecilor explicati copiilor este o carte binevenita, ca alternativa la principala sursa de informatie a copiilor din ziua de azi, adica la Troia sau Elena din Troia de la cinema sau TV, la World of Warcraft de pe desktop. Volumul Paulinei Schmitt Pantel este o carte pentru copiii care vor sa afle mai multe despre mitologia si rolul jucat de zeitati in lumea greaca.

Cum s-au nascut zeii? Cu ce se ocupa ei? Care este cultul lor? Miturile explica lumea? Ce e ala Olimpul? Cum se desfasoara funeraliile? Teatrul este un ritual? De ce a indeplinit Hercule douasprezece munci? Si zeitele, care este locul lor? - sunt intrebari care-si gasesc raspuns in paginile cartii Paulinei Schmitt Pantel. Profesor de istorie greaca la Universitatea Paris I, Pauline Schmitt Pantel a publicat numeroase lucrari referitoare la lu­mea greaca. Mentionam in special colaborarea la sinteza La Religion grecque (Armand Colin, 1989, reeditata in 2007), informeaza editura Cartier.

De acelasi autor: La Religion grecque, in colaborare cu L. Bruit Zaidman, Paris: Armand Colin, 1989, editia a 4-a 2007; Histoire des femmes en Occident, t. I: L'Antiquite, coordonat de P. Schmitt Pantel, sub directia generala a lui G. Duby si M. Perrot, Paris: Plon, 1991; Paris: Perrin, „Tempus", 2002; La Cite au banquet. Histoire des repas publics dans les cites grecques, Roma: Ecole française de Rome, 1992; Histoire grecque, in colaborare cu Cl. Orrieux, Paris: PUF, 1995; „Quadrige", 2004; Le Corps des jeunes filles de l'Antiquité à nos jours (Cule­gere de studii de P. Schmitt Pantel, L. Bruit Zaidman, G. Houbre si Chr. Klapisch-Zuber), Paris: Perrin, 2001; Athenes et le politique (Culegere de studii de P. Schmitt Pantel si Fr. de Polignac), Paris: Albin Michel, 2007.

Cartea Paulinei Schmitt Pantel, Zeii si zeitele grecilor explicati copiilor, a aparut in traducere din limba franceza semnata de Dorin Onofrei, la editura Cartier.