Alexandru Tomescu cu vioara sa Stradivarius va sustine un concert marti, 11 martie 2008, orele 19.00, la Muzeul National de Arta al Romaniei, Sala Auditorium. Alexandru Tomescu va fi acompaniat la pian de Horia Mihail. Evenimentul este organizat de Prietenii Muzeului National de Arta al Romaniei in colaborare cu Muzeul National de Arta al Romaniei si are un scop caritabil, fondurile obtinute din vanzarea biletelor fiind donate catre MNAR.

“Nu cred sa existe bucurie mai mare pentru un violonist decat aceea de a avea in maini un Stradivarius. Aceasta vioara este aproape un simbol al Romaniei…' spune Alexandru Tomescu.

In programul concertului figureaza urmatoarele lucrari:

Dumitru Capoianu - Habanera

Bela Bartok - 6 dansuri romanesti

Dvorak –Kreisler - Dans slav

Serghei Rachmaninov - Vocaliza

William Kroll - Banjo and fiddle

Jules Massenet - Meditatia

Modest Mussorgski - Gopak

Fritz Kreisler - Liebesleid

Fritz Kreisler - Liebesfreud

Pablo Sarasate - Zapateado

Acest eveniment poate reprezenta o ocazie pentru societatile comerciale de a oferi clientilor sau angajatilor o seara in compania muzicii, astfel achizitionand 10 invitatii beneficiati de o reducere de 10%.

Invitatiile pot fi achizitionate, in schimbul unei donatii de 50 RON, membri 45 RON, studenti si profesori 25 RON, de la biroul Asociatiei din Str. Muzeul Zambaccian, nr. 21A, sector 1, Bucuresti, telefon 231 55 17 / 0762 215 800, Program luni - vineri, 09.00 - 17.00.

Asociatia Prietenii Muzeului National de Arta al Romaniei este o organizatie non-guvernamentala infiintata in anul 1998 cu scopul sustinerii morale si financiare a Muzeului National de Arta al Romaniei. Pana in prezent, a reusit sa finanteze peste 20 de proiecte destinate muzeului, dintre care: Euroart, al carui obiectiv l-a reprezentat asigurarea unor bune conditii de vizitare a muzeului si pentru persoanele cu handicap locomotor; Mobilier pentru Galeria de Arta Europeana; Uniforme destinate personalului aferent galeriilor de arta; Tiparirea ghidurilor pentru mai multe galerii; Mobilier si panouri de prezentare la Muzeul Colectiilor de Arta; Echipamente de masurare a umiditatii in Galeria de Arta Veche Romaneasca; Aparatura de incalzire pentru Sala Tronului; Programe educative destinate copiilor, adultilor si familiilor; Audio ghidul portabil.