Trei premii şi două nominalizări a câştigat unul din cele mai îndrăgite spectacole ale Teatrului Naţional din Bucureşti, O întâmplare ciudată cu un câine la miezul nopţii, în regia lui Bobi Pricop, aflat la prima participare la un festival, şi anume la cea de-a XXII-a ediţie a Festivalului de Teatru Scurt de la Oradea (FITO 2016), informeaza TNB.

Spectacolu O intamplare ciudata cu un caine la miezul noptii premiat la FITOFoto: TNB

Spectacolul care a cucerit cei mai exigenți critici și publicul bucureștean deopotrivă s-a bucurat şi pe scena Teatrului "Regina Maria" din Oradea de aceeaşi dublă apreciere şi de o primire entuziastă.

Realizat după un roman de Mark Haddon, adaptarea fiind semnată de Simon Stephens şi traducerea de Andrei Marinescu, O întâmplare ciudată cu un câine la miezul nopţii a fost văzut de presa orădeană ca un “spectacol fenomen”, iar juriul festivalului (alcătuit din criticii Mircea Morariu - preşedinte şi Ion Parhon, împreună cu regizorul Alexa Visarion) au apreciat calităţi precum profunzimea şi originalitatea lui.

O întâmplare ciudată cu un câine la miezul nopţii a fost declarat Cel Mai Bun Spectacol al Festivalului de Teatru Scurt de la Oradea.

Tânărul şi talentatul regizor Bobi Pricop a primit Premiul Pentru Cea Mai Bună Regie, pentru spectacolele “O întâmplare ciudată cu un câine la miezul nopţii” și “Iluzii” de Ivan Vyrypaev, spectacol realizat la Teatrul Național “Marin Sorescu” din Craiova.

Protagonistul spectacolului, Ciprian Nicula, unul din cei mai tineri actori ai trupei TNB, interpretul sensibil, convingător şi carismatic al adolescentului suferind de sindromul Asperger, a primit Premiul pentru Cel Mai Bun Actor.

Spectacolul a mai obţinut două nominalizări, Ana Ciontea – la Premiul pentru Cea Mai Bună Actriță şi Adrian Damian la Premiul pentru Cea Mai Bună Scenografie.

Spectacolul “O întâmplare ciudată cu un câine la miezul nopţii” va avea următoarea reprezentație în cadrul Festivalului Internaţional de Teatru pentru Publicul Tânăr de la Iași, pe 11 octombrie 2016, de la orele 20.00, la Casa de Cultură a Studenților.

Cea de-a treia participare din acest an la un festival, cu două reprezentaţii, va avea loc vineri 21 octombrie, ora 21.00 și sâmbătă 22 octombrie, ora 17.00, la Sala Pictura a Teatrului Național “I.L. Caragiale” București, în cadrul Festivalului Național de Teatru.