Muzicienii Roger Waters si Nick Mason s-au reunit saptamana aceasta, la Londra, pentru a sarbatori 50 de ani de la lansarea trupei Pink Floyd.

Roger Waters si Nick MasonFoto: Captura YouTube

Roger Waters si Nick Mason s-au reunit, joi, la Regent Street Polytechnic din Londra, universitatea unde s-au cunoscut membrii trupei, in urma cu peste 50 de ani, informeaza contactmusic.com, potrivit Mediafax.

Dupa ce au dezvelit o placa comemorativa, Waters si Mason, ambii in varsta de 71 de ani, au vorbit cu jurnalistii prezenti la eveniment si si-au amintit de inceputurile formatiei.

Waters a glumit spunand ca acum ca sunt celebri trebuie sa foloseasca ata dentara mai frecvent, in timp ce Mason a spus ca, daca trupa ar fi participat la inceputurile ei la emisiunea concurs "Britain's Got Talent", nu ar fi trecut de auditii.

Infiintat in 1965, de Roger Waters, Nick Mason, Richard Wright si Syd Barrett, carora li s-a adaugat David Gilmour, in 1967, grupul Pink Floyd a lansat 14 albume de studio si s-a destramat in 1996.

Trupa Pink Floyd a devenit celebra gratie unui rock progresiv si psihedelic, in anii 1960 si 1970, si a lansat o serie de materiale discografice intrate in legenda, precum "Dark Side Of The Moon" (1973), "Wish You Were Here"(1975), "Animals"(1977) si "The Wall" (1979).

Relatiile dintre membrii fondatori ai grupului au devenit tensionate in ultimii ani, insa acestia au acceptat sa se reintalneasca si sa cante din nou impreuna pentru concert urias sustinut in Hyde Park din Londra in 2005, intitulat "Live 8".

Richard Wright, claparul trupei, a murit in 2008, la varsta de 65 de ani.

Numele formatiei a fost inclus in Rock and Roll Hall of Fame din SUA in 1996 si in Music Hall of Fame din Marea Britanie in 2005.

Trupa a vandut peste 250 de milioane de albume in lumea intreaga.

Printre premiile obtinute de Pink Floyd se numara un Grammy pentru albumul "The Wall", in 1980, un BAFTA pentru piesa "Another Brick in the Wall (Part 2)" din filmul "The Wall", in 1982, si un alt Grammy pentru "Marooned" in 1995.

In 2008, regele Carl al XVI-lea Gustaf al Suediei a acordat formatiei Pink Floyd premiul Polar Music pentru contributia la dezvoltarea muzicii moderne.

La ceremonie au participat Waters si Mason. Celebrul album "The Wall" al grupului britanic, avand la baza personajul Pink, inspirat din viata si experientele lui Roger Waters, trateaza teme complexe, precum izolarea si alienarea, fiind puternic influentat de filosofia pacifista.