Licitatia de arta moderna si contemporana la Galeria Goldart Ghildush

de D.S.     HotNews.ro
Luni, 8 septembrie 2014, 13:41 Actualitate | Cultură

Margareta Sterian ( 1897-1992 )
Foto: Galeria GOLDART
Casa de licitații Goldart reunește în licitația cu nr. 129 atractive obiecte de artă definite în egală măsură prin utilitate, eleganță și expresivitate.

Obiectele de artă decorativă – metal, sticlă, porțelan sau ceasuri – provin din ateliere europene renumite pentru practicarea unor forme și tehnici desăvârșite. De la argintărie și servicii pentru servit masa din perioada „fin de siècle” până la obiecte decorative Napoleon III, Art Nouveau și Art Deco, piesele prezentate ating standarde înalte de utilitate și frumusețe.

De o valoare deosebită se vădește a fi lampa de masă ieșită din celebra manufactură Argentor, operă a faimosului designer Bruno Zach, a cărui activitate austriacă este orientată preponderent înspre creația figurinelor în bronz redate în cele mai ”exotice” subiecte: de la personaje „western” sau orientale, la teme animaliere, sportive și erotice. Lampa de masă prezentă îmbină elemente insolite și clasice tipice stilurilor Art Nouveau și Art Deco.

Lampa de mas
Foto: Galeria GOLDART
Varietatea și elocvența formală și cromatică caracterizează lucrările de grafică, pictură și sculptură. Sunt oferite spre vânzare naturi statice ieșite de sub penelul unor Natalia Moscu, Iacob Lazăr, Iacob Brujan, Ghe. Ionescu, Leon Al. Biju, Mircea Ciobanu, Florența Pretorian, Margareta Sterian, Micaela  Eleutheriade, portrete și compoziții cu personaje realizate de Felix Lupu, Iacob Lazăr, Mihaela Nica Crăciun, Ștefan Câlția, Theodor Aman, Rudolf Schweitzer-Cumpăna, Tia Peltz, Constantin Piliuță, Al. Tzipoia, Otto Briese, Octav Băncilă, ș.a., precum și peisaje încântătoare surprinse de Adam Bălțatu, Kimon Loghi, Niculina Dona Delavrancea, Ion Mirea, Dan Băjenaru, Rudolf Schweitzer-Cumpăna, Marius Bunescu, Oskar Nagy, Paul Verona , Iosif Steurer, Aurel Bordenache, etc.
 
Două sculpturi – una semnată de Ctin. Baraschi, alta de Borgo Prund –  întregesc bogata ofertă de artă elegantă și pitorească din 15 septembrie 2014.

Licitația Casei GOLDART Ghildush va avea loc luni, 15 septembrie, ora 19:00, la Galeria GOLDART Ghildush, Intr. I.L. Caragiale nr. 1.
Vizitarea expoziţiei se poate face tot aici, după următorul program:
Luni - vineri (2 - 5 septembrie), între orele 9:00-17:00
Luni - vineri (8 - 12 septembrie), între orele 9:00-17:00
Luni, 15 septembrie, între orele 9:00-19:00


Citeste mai multe despre   Material sustinut de Julius Meinl

Doar furând meserie, merge. N-ai cum - Loredana Groza, interviu în turneul ADOR

Un interviu luat în miez de noapte, în mașina care ne aducea la București, prin viscol și ceață. O întoarcere în timpul albumului Atitudine. Este momentul reinventării, momentul în care Loredana Groza a realizat că altfel nu se poate. Că totul depinde de ea. compoziția, cântarea, re-creerea. Partea a doua a reportajului de turneu Ador. Prima parte, "Lori din Onești, Ador la Ploiești", poate fi văzută AICI.

439 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSSBuchete.ro de 12 Ani: Florarie Online cu Livrare Flori la Domiciliu in Bucuresti

ESRI

Top 5 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version
Sâmbătă