Miercuri, 24 aprilie 2013, de la ora 18.00, acad. Ionel Haiduc, presedintele Academiei Romane, va sustine conferinta cu titlul „Confluente între stiintele naturii si stiintele umaniste”, la sediul Institutului Cultural Roman din Aleea Alexandru nr. 38, Bucuresti, informeaza comunicatul remis Hotnews.ro.

Presedinte al Academiei Romane din 2006, profesor al Universitatii Babes-Bolyai, chimist, acad. Ionel Haiduc este un om de stiinta care prin activitatea sa – ce numara peste 300 de lucrari de specialitate, dar si initierea si dezvoltarea unui nou domeniu stiintific (chimia organometalica) –, a castigat un prestigiu ce trece dincolo de granitele tarii.

La întalnirea organizata de ICR, cei interesati vor avea ocazia sa cunoasca o perspectiva noua si provocatoare, aceea a omului de stiinta a carui deschidere intelectuala depaseste limitele tehnice ale specialitatii proprii pentru a ridica întrebari vii si a oferi raspunsuri inedite. Accesul publicului este liber.

Conferintele ICR reprezinta o încercare de a promova excelenta si diversitatea intelectuala printr-un ciclu de întalniri lunare dintre publicul larg si o serie de personalitati ale societatii romanesti, oameni de cultura, profesori, autori si specialisti de prestigiu.